تجربه کاربری یا User Experience که به اختصار به آن UX هم میگویند ، یکی از مهم ترین و پر اهمیت ترین مفاهیمی است که در دنیای فناوری و تکنولوژی مورد استفاده قرار میگیرد. حوزه تجربه کاربری امروزه به یکی از پر طرفدارترین حوزه ها در دنیای دیجیتال امروزه تبدیل شده است و روز به روز در حال پر رنگ تر شدن است .
تجربه ی کاربری شامل مجموعه ای از تجربه های خوشایند و ناخوشایند است که شما به عنوان یک کاربر، در هنگام استفاده و تعامل با یک محصول ( چه فیزیکی چه دیجیتالی ) کسب میکنید . به عبارتی به تمامی تجربه هایی که حاصل از تعامل با یک محصول هستند و در کاربر شکل میگیرند ، تجربه کاربری یا UX میگویند .
هر چه کاربر در اولین استفاده خود از یک محصول احساس بهتری داشته باشد ، نسبت به استفاده مجدد از آن مشتاق تر میشود و برای دفعات بعدی باز هم به شما مراجعه میکند . UX در واقع بخشی از طراحی وب سایت است که بر روی افزایش تجربه های مثبت کاربران تمرکز دارد . تجربه کاربری در صنعت طراحی سایت شامل جنبه هایی مثل ساختار ظاهری ، محتوای سایت و سیستم پشتیبان آن است . تجربه کاربری مهم است چراکه سعی دارد نیازهای کاربران را برآورده کند . هدف UX ارائه تجربیات مثبت است تا کاربران را به محصول و برند شما وفادار سازد .
رابط کاربری به عنوان عامل اصلی تعامل با کاربر ، نقش بسیار مهمی دارد . طراحی یک رابط کاربری مناسب در وب سایت به برنامه ریزی و نحوه طراحی بخش های مختلف در جهت تسهیل قابلیت استفاده و بهبود تجربه کاربری صورت میگیرد . بهبود رابط کاربری یکی از اساسی ترین حوزه ها در دنیای IT و تکنولوژی است به طوری که UI ابزار تعاملی را به نحوی بهبود میدهد که کاربر بتواند بسیار رات و بدون هیچ مشکلی با سیستم پیش رو ، چه سایت چه اپلیکیشن و چه هر نرم افزار دیگری کار کند .
UI یا رابط کاربری در سایت ، نقش بسیار مهم و موثری در جذب ، هدایت و حفظ کاربران دارد . اگر UI در سایتی به صورت درست و اصولی طراحی و پیاده سازی شود ، کاربران میتوانند به راحتی تعامل خوبی با سایت برقرار کنند اما ، در غیر این صورت حتی با وجود ساختار ظاهری زیبا و محتای ارزشمند نمیتوانید بازخورد خوبی از سمت کاربران دریافت کنید . برای اینکه بتوانید یک رابط کاربری خوب در سایت خود ایجاد کنید باید بدانید که کاربران شما بیشتر به دنبال چه هستند و در سایت خود برای آنها دسترسی ساده و آسان به موارد مورد نیازشان فراهم کنید .
یکی از بازخوردهای بیسار خوب رابط کاربری (UI) ، جذب کاربران و مشتریان است . این موضوع در سایت ها سبب میشود تا ترافیک و ورودی سایت افزایش یابد که موضوع بر سئو سایت و افزایش رتبه وب سایت شما در موتورهای جست و جوی گوگل تاثیرات مثبت و خوبی دارد .
تجربه کاربری (UX) :
نحوه استفاده از امکانات تعاملی شامل طراحی دکمه ها ، منوها و سایز ابزار ها
رابط کاربری (UI) :
نحوه تعامل کاربر با رابط شما شامل راحتی دسترسی به اطلاعات و امکانات
رابط کاربری مجموعه ای از ابزارهای تعاملی است که کاربر برای تعامل با محتوای سایت شما استفاده میکند .
تجربه کاربری هم میزان مفید بودن و استاندارد بودن محتوای سایت است که باید کاملا ساده باشد و نیاز کاربران را به خوبی رفع کند تا آنها در سایت شما بمانند .
در ابتدایی ترین تعریف ممکن باید بگوییم که UI از همه عناصری تشکیل شده است که به فرد امکان میدهد با یک محصول یا خدمت ارتباط برقرار کند اما UX چیزی است که فرد در تعانل با آن محصول یا خدمات تجربه میکند .
تجربه کاربری شامل تعاملات کاربر با محصول طراحی شده است و هر واکنشی که کاربر در برابر استفاده از محصول نشان دهد شامل تجربه کاربری (UX) است . رابط کاربری شامل تمامی عناصر و جلوه های بصری یک محصول است .
طراحان تجربه کاربری بیشتر بر نحوه استفاده از محصول توسط کاربران تمرکز دارد اما طراحان رابط کاربری بیشتر تمرکزشان به زیبایی جلوه های بصری محصول و بهبود احساس کاربران به محصول مورد نظر از طریق آنها است .
طراحان در تجربه کاربری نمونه های اولیه و ساده ای از محصول طراحی میکنند اما طراحان در رابط کاربری طرح نهایی و اصلاح شده ی یک محصول را تولید و ارائه میکنند .
طراحان در تجربه کاربری عموما دید کلی تری به طراحی محصول دارند و تعامل کاربر را با تمامی جوانب یک محصول در نظر میگیرند اما طراحا نرد رابط کاربری بر روی صفحات خاصی از محصول مورد نظر کار میکنند و در طراحی ، هر قسمت از محصول را تک به تک و جداگانه مورد بررسی قرار میدهند .
طراحان تجربه کاربری بیشتر بر جنبه های عملکردی محصول تمرکز دارند اما طراحان رابط کاربری بیشتر بر جنبه های هنری یک محصول متمرکز اند .
طراحان تحربه کاربری بر روی حل مشکلات کاربر تمرکز دارند اما طراحان رابط کاربری بر جذابیت ظاهری محصول تمرکز دارند .
اکثر تصمیمامی که یک طراح تجربه کاربری میگیرد ، براساس تجزیه و تحلیل داده های آماری است اما یک طراح رابط کاربری کار خود را با توج ه به الگو ها و طرح های موجود در این حیطه انجام میدهد و تصمیمات خود ار بر اساس تجربه های قبلی اش میگیرد .
طراحان | |
---|---|
UX | UI |
طراحی تعامل | طراحی بصری |
وایرفریم و نمونه های اولیه | رنگ ها |
معماری اطلاعات | طراحی گرافیک |
تحقیق درباره مشتری | طرح بندی |
سناریو ها | تایپوگرافی |
تجربه کاربری یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو است . اگر شما تمامی استراتژی های سئو را بشناسید و آنها را رعایت کنید اما به تجربه کاربری (UX) اهمیت ندهید ، هیچ سودی از سرمایه گذاری بر روی سئو بدست نمیآورید چرا که سئو و تجربه کاربری دو عامل مکمل هم اند و حضور هر دوی آنها در کنار هم تاثیر گذار خواهد بود . در ادامه مواردی را به شما معرفی میکنیم با رعایت آنها میتوانید تجربه کاربری خوبی برای وب سایت خود به وجود آورید .
ساده بودن چیدمان وب سایت :
وب سایت شما باید یک معماری ساده و شفاف داشته باشد تا کاربران در مراجعه به آن گیج و سردرگم نشوند و بتوانند محتوای مورد نیازشان را به سادگی پیدا کنند . برای داشتن یک معماری وب سایت خوب و ساده باید به موارد زیر دقت کنید :
استفاده از لندینگ پیج (Landing page) هدفمند
لندینگ پیج یا صفحه فرود ، به شما کمک میکند تا مهم ترین و بهترین اطلاعات و محتوای خود را پیش از سایر محتوای وب سایتتان در اختیار مخاطبان قرار دهید و میتوانید از این صفحات کاربران را به سمت سایر صفحه های وب سایت هدایت کنید . همچنین این صفحات به شما کمک میکنند تا درخواست ها و نیازهای مخاطبان خود را هر چه بهتر و بیشتر بشناسید و صفحات هدفمند خود را در اختیار مخاطبان قرار دهید .
قرار دادن راهنمایی ها و منابع مهم در اختیار کاربران
مهم نیست که حوزه کاری شما چیست ، منابع و اطلاعات مفید همیشه برای مخاطبان جذاب اند و به همین دلیل است که محتوای طولانی در الگوریتم گوگل رتبه های بهتری کسب میکنند . البته اینکه محتوای موجود در سایت با زمینه کاری شما مرتبط باشد نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است بنابراین سعی کنید محتوای خود را به گونه ای انتخاب کنید که در عین مفید و جذاب بودن برای کاربران ، با حوزه کاری شما هم ارتباط داشته باشد . وجود صفحات راهنما در سایت به کاربران کمک میکند تا بتوانند راحت تر بخش های مورد نیاز خود را پیدا کنند و این نیز تاثر بسیار زیادی بر تجربه کاربری میگذارد .
سایت ریسپانسیو
امروزه بیش از 80 درصد مردم از تلفن های هوشمند برای جست و جو در اینترنت استفاده میکنند . بنابراین ، وب سایت شما باید قابل سازگاری با هر نوع سایزی از ابزار دیجیتال را داشته باشد تا زمانی که افراد مختلف به وسیله ابزارها مختلف مانند انواع تلفن های همراه ، تبلت ، لپ تاپ یا انواع مختلف دسکتاپ به وب سایت شما مراجعه میکنند امکان دسترسی به تمامی بخش های مختلف را داشته باشند . ریسپانسیو بودن سایت مخصوصا در سایز تلفن های همراه بسیار در تجربه کاربری اهمیت دار چراکه اکثر افراد برای کارهای خود از گوشی های موبایل خود استفاده میکنند .
طراحی زیبا و جذاب
کاربران معمولا به سمت سایت هایی که ظاهر جذاب و منحصر به فرد دارند بیشتر جذب میشوند و از یک وب سایت انتظار دارند که طراحی زیبا و خاصی داشته باشد .
شما عزیزان با رعایت همین نکات ساده میتوانید یک تجربه کاربری خود برای وب سایت خود بسازید و کاربران فعلی خودتان را به کاربران و مشتریان دائمی تبدیل کنید . ما در تواناسازان با رعایت تمامی اصول طراحی یک وب سایت خوب و حرفه ای ، بهترین بستر را برای کسب و کار شما در فضای اینترنت محیا میکنیم .
اولین بودن همیشه جذاب است ، اگر شما هم میخواهید اولین باشید همین حالا اقدام کنید .
امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید برای وب سایت خود تجربه کاربری خوبی بسازید و نتایج قابل قبولی بدست آورید ؛ اگر برای این کار به کمک نیاز داشتید ما اینجاییم .
لطفا تجربه های خود را در زمینه داشتن یا نداشتن تجربه کاربری خوب با ما و سایر کاربران در میان بگذارید ... .
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید تعداد نظرات