دپارتمان کارآفرینی و استارت آپ ها(ویژه مدیران)

بررسی بهترین ایده های کسب و کار در ایران

اگر شما هم به دنبال راه اندازی کسب و کار خودتان هستید حتما شنبده اید که میگویند ایده تمام دارایی یک کسب و کار است ! یا اینکه با یک ایده ناب می توانید به تمام آرزوهای خود برسید ... .

ایده پردازی برای حل مشکل یا تأمین یکی از ملزومات کاری‌، می‌تواند برای بسیاری از کسب‌ و کارها نقطه‌ی شروع مناسبی باشد.

برای هر ایده باید یکسری تجزیه و تحلیل و آنالیزهایی انجام شود تا قابلیت اجرایی آن قبل از آنکه تلاش و سرمایه‌گذاری افراد شروع شود مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه به 7 راه برای بررسی قابلیت عملی شدن یک ایده می پردازیم.

  • بدنبال مکانی با رقیب‌های کم باشید حتی اگر ایده به نظرتان منحصر به فرد باشد .
  • موانع قانونی و حقوقی موجود را بررسی کنید.
  • بازارهای رو به رشد و میلیارد دلاری را بیابید .
  • ایده‌هایی که خوب هیستند را از ایده‌هایی که مستقیما با نیاز مشتری در ارتباط‌اند جدا کنید .
  • پروژهای با منابع مالی در حیطه خودتان انتخاب کنید .
  • حداقل کردن وابستگی سازمان
  • در دست داشتن مهارتهای لازم و تیم توانمند

کسب و کارهای جدید یک شرکت کوچک با ایده تقویت شده هستند، در واقع فرد یا افرادی خوشفکر، با ایده های نو، در جستجوی روش هایی برای کسب درآمد از آن ایده و تولید انبوه محصولات یا خدمات مبتنی بر آن ایده هستند.

ما در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین ایده ها که به وجود آورنده برترین استارتاپ های ایران شده اند بپردازیم.

8 مورد از بهترین ایده های کسب و کار آنلاین ایرانی

دیجی کالا

دیجی کالا بزرگترین فروشگاه اینترنتی خرده فروشی در ایران است ، این استارتاپ موفق در اوایل راه اندازی فقط به فروش لوازیم دیجیتالی مانند موبایل ، تبلت و لپ تاپ می پرداخت. و با ایده ای بسیار همگانی اما متفاوت توانست ارزش ۱۵۰ میلیون دلار بزرگترین استارتاپ ایرانی لقب بگیرد.

ایده دیجی کالا فقط این بود که محصولات دیجیتالی را با هم مقایسه می کرد و از نظر فنی و ظاهری به کمیت و کیفیت آن ها می پرداخت. بعد از گشت زمان توانست در وب سایت خود پلتفرمی طراحی کند که کاربر هر کالای مشابهی را بتواند به راحتی در کنار یکدیگر قرار دهد و به مقایسه آن ها بپردازد و امروزه دیجی کالا، پربازدید ترین سایت در خاورمیانه و بزرگترین سایت فروش محصولات دیجیتالی و الکترونیکی در ایران می باشد .

کافه بازار

طبق آمارهای موجود 98% مردم ایران کافه بازار را می شناسند و به خوبی با آن آشناییت دارند ، این استارتاپ همگانی توانسته اند میلیون ها کاربر، تبلیغات کنندگان اینرنتی و برنامه نویسان گوشی های هوشمند را از طریق بسترهایی مانند آپ استور بازار به یکدیگر متصل نمایند .

بعد از ایجاد محدودیت فروشگاه گوگل یا همان گوگل پلی برای کاربران ایرانی، شرکت آوای همراه هوشمند با بومی سازی برنامه ای مشابه برنامه گوگل پلی توانست تا حد قابل قبولی خلا ایجاد شده برای کاربران اندرویدی را از بین ببرد. این استارتاپ ایده ای خیلی خاص و درجه یک نداشت ، فقط یک ایده جهانی را تبدیل به ایده ای کاربردی برای ایرانیان کرد و همین امر باعث موفقیت این استارتاپ 5 ساله شده است .

اسنپ

اسنپ سال ۱۳۹۳ توسط شهرام شاهکار، یک دانشجوی مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان اولین استارت آپ ایرانی در زمینه ی حمل و نقل عمومی تاسیس شد. سال ۱۳۹۵ معادل ۲۰ میلیون یورو سرمایه از MTN دریافت کرد. جالب است بدانید که اسنپ از سال ۱۳۹۳ تاکنون با میانگین رشد ماهیانه ۱۰۰ درصدی توانسته به یکی از بازیگران اصلی تجارت ‌الکترونیک در ایران تبدیل شود.

ایده این استارتاپ موفق و بزرگ هم خیلی خاص و ناب نبوده است و فقط با الهام گرفتن از ایده خلاقانه Uber (بزرگترین شرکت تاکسی ‌رانی دنیا) و فارسی کردن این شرکت به موفق بزرگی دست پیدا کند.

آپارات

این سایت در سال ۸۰ تاسیس شد و در سال ۹۳ پس از تاسیس حساب کاربری رئیس جمهور در این سایت، آپارات رسما وارد دنیای پخش ویدیوی آنلاین شد. این وبسایت پس از همگانی شدن و معرفی شدن به اولین و بزرگترین وبسایت آپلود و پخش فیلم در ایران تبدیل شد .

ایده استارتاپ آپارات هم الهام گرفته از وبسایت یوتیوب بوده که پس از فیلتر شدن در ایران ، یوتیوب فارسی سازی و بومی سازی شد و به وبسایت آپارات تبدیل شد .

تپسی

استارتاپی که فعالیت خود را از سال 1395 آغاز کرد و رقیب قدرتی اپلیکیشن اسنپ شد، این سامانه هوشمند درخواست تاکسی است که در حال حاضر در شهرهای تهران و کرج و اصفهان و شیراز و تبریز و مشهد خدمات خود را ارائه می‌دهد. ایده شرکت تپسی ایده ای تکراری در ایران بود ، اما با نغییراتی کوچک و کاربردی تر کردن این اپلیکیشن توانست رقیبی جدی در این زمینه باشد .

پدیدآورنده این استارت آپ میلاد منشی پور نام دارد. میلاد در دانشگاه تهران مهندسی مکانیک خواند و سپس به فرانسه رفت و از مدرسه عالی مدیریت پاریس (HEC) در رشته MBA فارغ‌التحصیل شد. او ده سال تجربه‌ی کار و مدیریت در شرکت‌های معتبر بین‌الملی نظیر Boston Consulting Group و Bain & Company را دارد. میلاد در این شرکت‌ها مدیر پروژه بود و به کمپانی‌هایی نظیر مایکروسافت (Microsoft)، دِل (Dell) و شرکت‌های خدمات مالی مشاوره داده است.

اسنپ فود

در سال 1388 استارتاپی به نام زود فود که با کمک چند جوان خوش فکر و خلاق آغاز شد و به بعد از یکسال برند زود فود بسیار معرف بسیاری از مردم ایران به خصوص کسانی که در در پایتخت ایران ( تهران ) زندگی می کنند شد و چندی نگذشت که تیم استارتاپ زودفود برای توسعه استارتاپ خود با تیم قوی استارتاپ اسنپ همراه شدند، فرآیند ادغام این دو مجموعه خیلی زود و موفق پیش رفت و نتیجه‌ی آن تولد «اسنپ فود» بود، بزرگترین و موفق‌ترین اپلیکیشن سفارش آنلاین غذا در ایران.

ایده استارتاپ زود فود جزء برترین ایده ها بود که توانست مشکلات بسیاری از افراد را حل کند و این ایده باعث آسان سازی فرآیند سفارش غذا در ایران شد و همین امر باعث شناخت و تقویت این ایده ناب شد .

علی بابا

علی بابا باسابقه‌ترین، بزرگ‌ترین و معتبرترین سامانه‌ی خرید اینترنتی بلیط هواپیما و قطار است و به عنوان بزرگترین استارت‌آپ گردشگری کشور شناخته شده است. علی بابا با جلب توجه و رضایت مردم توانسته است به مقام اول ارائه دهنده خدمات گردشگری در ایران دست بیابد. این استارت آپ در ابتدا فقط تمرکز خود را بر روی فروش بلیط گذاشته اما پس از دوره موفق دو سه ساله تصمیم گرفت قدم های بزرگ تر و محکم تری در زمینه گردشگری بردارد .

ایده این شرکت ایده ای فارسی سازی شده و بومی سازه شده از شرکت چینی علی بابا گرفته شده است و وبسایت هواپیمایی علی بابا در ایران سهام دار شرکت علی بابا چین می باشد .

دیوار

دیوار از محبوبترین و معروفترین استارتاپ های ایرانی به حساب می‌آید. قطعا برای شما هم پیش آمده که بخواهید وسیله‌ای را به صورت دست دوم خریداری نمایید یا وسایلتان را که دیگر برای شما کارایی‌ای ندارد به فروش برسانید. دیوار کار خود را از سال ۹۱ به‌عنوان یک اپلیکیشن نیازمندی اینترنتی آغاز کرد .

ایده این اپلیکیشن خاص و منحصر به فرد بوده است و جزء اولین ایده ها در ایران می باشد ، این ایده ناب در ایران باعث شد تا دیگر افراد به دنبال سمساری های موجود در سطح شهر نروند و از دردسر های قیمت گذاری و حمل و نقل وسایل در سطح شهر راحت شوند .

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید تعداد نظرات

کد
;