با رشد مداوم اينترنت موتورهاي جستجوي جديدتري ظاهر مشدند که از الگوريتمهاي رتبهبندي پيچيدهتري استفاده ميکردند. اين الگوريتمها با معيار تراکم کلمه کليدي ( تعداد دفعاتي که يک کلمه کليدي يا يک عبارت در يک صفحه استفاده شده تقسيم بر تعداد کل کلمات صفحه) و برچسبهاي شبيه key-words براي فهم محتويات وب سايتها استفاده ميکردند. به دنبال اين رشد سئوبراي بيشتر ديده شدن سايتها فعاليت خود را شروع کرد. با توسعه رتبهبندي صفحات توسط موتورهاي جستجو، مهندسين سئو به دنبال پيدا کردن راههايي جهت تاثيرپذيري در رتبه بندي اين موتورها چه با استفاده از روشهاي اخلاقي و چه غير اخلاقي پرداختند .
برای بدست آوردن رتبهبندي بالا براي کلمات کليدي خاص در اوايل کار نسبت به امروز خیلی راحت تر بوده است. با بکار گيري روشهاي غير اخلاقي در آن زمان قرار گرفتن در بالاي ليست نتايج جستجو تضمين شده بود. امروزه الگوريتمهاي موتورهاي جستجو پيچيدهتر شدهاند و خيلي سخت است که مهندسين بهينهسازي بتوانند موتورهاي جستجو را دستکاري کنند، البته اين بازي موش و گربه بين مهندسين سئو و موتورهاي جستجو امروزه نيز وجود دارد و ادامه پيدا خواهد کرد.
حالا بریم سروقت توضیح اصلی درباره ی خود سئو:
سئو یکی از زیرمجموعههای دیجیتال مارکتینگ است.
کلمۀ SEO از کنار هم قرار دادن حروف اول کلمات Search Engine Optimization گرفته شده است.
سئو (SEO) را میتوان مجموعهای از فعالیتها و استراتژیها برای بهینه سازی وب سایت در جهت کسب رتبه (۱ تا ۳) در صفحات نتایج جستجو و بازدیدکننده دانست و راهکاری برای افزایش ترافیک وب سایت و کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل که با رعایت دستورالعملها و تکنیکهایی که در بخش فنی سایت و تولید محتوا و همچنین عملیاتی که خارج از سایت بر روی آن انجام میشود به افزایش آمار بازدید سایت و درنتیجه فروش سایت کمک میکند.
سئو رقابتی است که پایانی برای آن نمیتوان متصور بود. به همین خاطر دانش یک سئوکار ومتخصص سئو باید به صورت پیوسته و مداوم با الگوریتمهای گوگل و تکنیکهای به روز باشد.
سئو بیشتر با کاربران وب سایت در ارتباط است. چرا که خود موتورهای جستجو نیز به کاربران خود وابسته هستند. سئو در حالت کلی درباره چیزهاییست که افراد در موتورهای جستجو به دنبال آن هستند، پاسخ هایی که به دنبال آن می گردند، کلماتی که برای جستجو از آن استفاده می کنند و همینطور محتوایی که زمان خود را برای آن صرف می کنند. آگاهی از پاسخ این پرسش ها موجب ارتباط شما با کاربرانی شده که از اینترنت برای یافتن پاسخ به پرسش هایشان استفاده می کنند.
اگر به روند سرچ کردن خودتان هم دقت کنید این مسئله را میبینید. معمولا وقتی جایی دچار مشکلی میشوید یا سوالی برایتان پیش میآید در اولین قدم موبایل را برمیدارید و سوال را در گوگل تایپ میکنید. بعد هم وارد یکی از چند لینک اول میشوید و تمام! این طور نیست؟
.
سئو درون صفحه
هر کدام از روش های سئو سازی برای رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو از اهمیت ویژه ای برخوردار است.بیس وپایه ی سئو سازی ،سئوی داخلی و خارجی است. که ما در این مقاله میخواهیم دربارهی سئوی داخلی بطور کامل و قدم به قدم برایتان توضیح دهیم تا با اشتباهات هر چند سهوی و ساده، مورد جریمه های گوگل و الگوریتم های آن قرار نگیریم . اگوریتم هایی که پایه و اساس سئو و بهینه سازی را تشکیل میدهند سئوی داخلی و خارجی هستند.
سئو داخلی یا سئو درون صفحه(on-page seo):
سئو داخلی یکی از انواع سئو است وبه مجموعه اقداماتی گفته میشود که بوسیله ی آن به بهینه سازیه ساختار و محتوای سایت میپردازند تا باعث افزایش ترافیک ورتبه سایت در موتورهای جستجو شوند و خب همه ی ما میدونیم که ترافیک زیاد اصلی اساسی برای موفقیت در بازاریابی اینترنتی است.
سئو داخلی سایت به کنترل مستقیم کدها،و یا محتوای سایت شما اعم از متن،تصویر،پیوندو لینک سازی درون سایت میپردازد.
سئو داخلی در واقع به موتورهای جستجو کمک میکند تا سایت شمارا به راحتی پیدا کند و همچنین هدف سایت و محتوای آن را تشخیص دهد که آیا در آن پاسخ مناسبی برای جستجو کننده وجود دارد یاخیر؟و اگر استاندارد های لازم را دارد آن را به عنوان یک سایت مفید برای کاربران بشناسد.
کدهای html در سئوی داخلی به اندازه ی محتوای سایت دارای اهمیت است وحتی تاثیر آن از محتوا نیز بیشتر است پس باید به بهترین شکل آنها را بهینه کرد.مطالب و قوانین سئوی داخلی هر روزه در دست تغییر است پس تا میتوانید اطلاعات خود را درباره ی آن بروز نگه دارید.
سئو داخلی سایت پایه ی تمام تلاش های بهینه سازی است زیرا جایی است که شما بیشترین کنترل را روی آن دارید.
سئو داخلی برای ارتباط هرچه بهتره کاربر و موتور جستجو ایجاد میشود و 40درصد از فاکتور های رتبه بندی گوگل را به خود اختصاص میدهد. همچنین پیاده سازی عواملی که بر سئوی داخلی اثر میگذارند باعث رشد چشمگیر رتبه ی کلمات کلیدی در موتورهای جستجو میشود پس حتما باید سئوی داخلی قبل از سئوی خارجی انجام شود و همچنین باید بدانید که اگریک سایت و محتوای آن به طور مناسب برای موتورهای جستجو و کاربران بهینه نشود شانس خود را برای گرفتن ترافیک از موتورهای جستجو از دست میدهد.
چرا سئو داخلی مهم است؟
سئو داخلی مهم است چرا که بایستی سیگنال های مناسبی رابه موتور های جستجو بفهمانید تا به آنها کمک کنیددرک بهتری از محتوای شما داشته باشند.
در طی مراحل ایندکس و رتبه بندی محتوا ،موتورهای جستجو سعی میکنند صفحات وب را با کلمات کلیدی و اصطلاحات جستجوی کاربران در نتایج مرتبط کنند.
شما به کمک بهینه سازی محتوا ویا سئو داخلی می توانید به ربات ها بفهمانید که می توانند صفحات شمارا در رتبه بندی نتایج قرار دهند.همچنین هرگونه تغییر بهینه سازی در سایت به تجربه کاربری بهتر کمک میکند.
و در انتها هدف نهایی سئو داخلی در واقع این است که به خزنده های موتور جستجو کمک کند تا درک بهتری از محتوا و ساختار سایت داشته باشد.
سئو داخلی یا درون صفحه ، به تمامی عملیاتی گفته میشود که به منظور بهینه سازی محتوای سایت برای کاربران و موتورهای جست و جو انجام میشود . روش های رایج سئوی درون صفحه شامل بهینه سازی تگ های عنوان ، لینک های داخلی و URLهاست . سئوی درون صفحه با هدف قابل استفاده تر و ارزشمندتر کردن وب سایتتان برای کاربران و بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستوجو انجام میشود .
یک سایتِ دارای محتوای ارزشمند و با کیفیت که بتواند نیازهای مخاطب را به درستی بر طرف کند ، میتواند به سادگی در رقابت های متوسط یا متوسط رو به بالا در نتایج بسیار خوب موتورهای جستوجو قرار بگیرد اما ؛ یک سایت با محتوای بد و کپی شده از سایت های دیگر فرقی نمیکند چه با سئو باشد یا بدون آن نتیجه ی خاصی نمیگیرد و اگر هم نتیجه ای بگیرد، رقابت در آن حوزه بسیار کم و یا محتوای زیاد و با ارزشی در آن وجود ندارد.
بنابراین اگر به دنبال بهترین نتیجه هستید در ابتدا باید بر روی تولید محتوای با کیفیت روی ساییتان تمرکز کنید.
اگر محتوای متنی در سایت منتشر میکنید سعی کنید حتما از عکس ، اینفوگرافیک و حتی ویدیو در آن استفاده کنید چراکه این کار باعث افزایش رتبه بندی شما خواهد شد و نکته ی قابل تذکر دیگر این است که مطالب و محتواهایی که استفاده میکنید اختصاصی تولید شده باشند و از جایی کپی نشده باشند.
اگر دارای سرویس اشتراک ویدیو هستید ، تا جایی که میتوانید برای ویدیوهای خود کاور مناسب استفاده کرده و کلمه کلیدی در کاور ویدیو بکار برید و سعی کنید حداقل 1000 کلمه محتوای متنی در توضیحات صفحه ویدیو قراردهید که گوگل بتواند محتوای شما را بهتر درک کند.
و اما قبل از منتشر کردن هر مطلبی حتما به این موارد فکر کنید:
و نکته ی آخر این است که شما باید در محتوای خود از بیش از 1000کلمه استفاده کنید زیرا این مورد در سئو درون صفحه و کسب رتبه بالا بسیار مهم است.
خلاصه شده ی تکنیک های سئو داخلی :
عنوان متای توضیحات در سئو درون صفحه سایت بسیار مهم است و نه تنها به موتور جستجو برای درک بهتر ارتباط محتوای سایت با عبارت های کلیدی کمک میکند بلکه باعث افزایش کلیک روی سایت شما در نتایج گوگل میشود. زمانی که موتورهای جست و جو صفحات شما را بررسی میکنند ، در ابتدا عنوان صفحه و توضیحات صفحه را آنالیز میکنند. با بررسی عنوان و متای صفحه باید بفهمند که این صفحه در مورد چیست و سپس بر اساس فاکتورهای دیگر (سئو خارجی ، قدرت دامنه ، رقابت و غیره) صفحه ی شما (در کلمات کلیدی مختلف) را رتبه بندی کنند.
هر صفحه باید دارای یک تیتیر و عنوان منحصربه فرد باشد که هم موتورهای جست و جو وهم کاربران را راهنمایی کند که این صفحه در مورد چه چیزی توضیح داده است.
نکاتی برای بهینه سازی عنوان صفحه :
کلمات کلیدی را در ابتدای عنوان صفحه قرار دهید و تا حد امکان کلمات کلیدی مرتبط یا طولانی را نیز در عنوان صفحه بکار ببرید اما به هیچ عنوان خوانایی عنوان را فدای سئو نکنید اما اگر این کار امکان پذیر نیست ، موردی ندارد و فقط مطمئن شوید که عنوان شما حتما شامل عبارت کلیدی هدف باشد . این کار به موتورهای جستوجو کمک میکند تا از ابتدا بفهمند کلمات کلیدی این صفحه چیست.
یک عنوان جذاب برای صفحه ی خود انتخاب کنید تا نرخ کلیک یا CTR خود را افزایش دهید و عنوان خود را از کلمات کلیدی اسپم نکنید.
عنوانتان را زیر 60 کاراکتر نگه دارید و از عنوان های کوتاه و توصیفی استفاده کنید.
عنوان صفحه را تا حد ممکن کوتاه ، مفید و جذاب قرار دهید .
استفاده از کلمات عالی ، شگفت آور ، جدیدترین و ... میتواند باعث افزایش CTR شما شود.
توضیحات متا یا شرح صفحه همان چیزی است که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPS) مشاهده میکنید.
توضیحات متا باید منحصر به فرد و توصیفی باشد و تا 200 کاراکتر ، شما برای هر صفحه میتوانید متای دلخواه خود را قرار دهید ، متای توضیحات شما باید دارای عبارات کلیدی باشد ولی به هیچ عنوان این بخش را با عبارات کلیدی پر نکنید بلکه باید توصیفی مرتبط با صفحه ی خود که شامل کلمات کلیدی نیز باشد در این بخش قرار دهید.
متای صفحه فرصتی برای تبلیغ صفحه ی شماست و شما بوسیله ی آن میتوانید کاربر را ترغیب کنید بجای انتخاب لینک های دیگر روی سایت شما کلیک کند و از سایت شما دیدن کند و نکته ی قابل ذکر دیگر این است که گوگل همیشه توضیحات متا ارائه شده توسط ما را نشان نمیدهد و عموما همان چیزی را نشان میدهد که در پاراگراف اول محتوا قرار دارد.
محتوا بخشی اصلی و مهم از سئو درون صفحه برای کلمات کلیدی مورد نظر شماست.
قبل از انتشار هر گونه محتوایی در سایت خود باید یک تحقیق کلمات مناسبی انجام دهید تا متوجه شوید کاربران شما دنبال چه محتواهایی هستند. بعد از اینکه کلمات کلیدی خود را انتخاب کردید باید فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط همچنین به همراه کلمات LSI و عبارات هم معنی و مفهوم تهیه کنید و از آنها در محتوای خود از عنوان و متا گرفته تا محتوای صفحه استفاده کنید.
استفاده از کلمات کلیدی طولانی یا دنباله دار که بیش از 3 عبارت تشکیل شده اند خیلی سریعتر شما را به نتایج بالا در نتایخ جستجو میرساند و درست است که بازدید کمتری دارد اما نرخ تبدیل خوبی را برای شما ایجاد میکند.
با هوشمند تر شدن الگوریتم های گوگل این موتور جستجو معانی ، مفهوم و ارتباط بین عبارات هم معنی را درک میکند ، پس دیگر لازم نیست سایت خود را با تعداد زیادی عبارت کلیدی پر کنید ، بنابراین بهتر است از کلمات هم معنی و هم مفهوم استفاده کنید.
آسان ترین و سریع ترین راه برای دستیابی به کلمات کلیدی LSI به عنوان کیورد اصلی استفاده از سه ویژگی ارائه شده توسط گوگل است :
از این 3 طریق شما میتوانید کلمات کلیدی LSI خود را به دست بیاورید.
در حین تایپ کردن کلمه کلیدی اصلی خود ، گوگل پیشنهادهایی به صورت خودکار شامل لیستی از عبارت های کلیدی دیگری که توسط کاربران جستجو میشود را در اختیار شما قرار میدهد.
این ویژگی از نتایج جست و جو هنوز به ایران اضافه نشده است اما در زبان انگیسی اگر شما از کلمه How , What و … استفاده کنید باکسی برای شما نمایش داده میشود که کلمات کلیدی مناسبی را نمایش میدهد.
در انتهای نتایج جستجو نیز لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را گوگل به شما نمایش خواهد داد که میتواند کاملا مفید باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برخی از کلمات فوق را در محتوای خود قرار دهید.
یک صفحه باید به درستی ساختار بندی شود تا هم درک آن برای موتورهای جستجو آسان گردد وهم برای بازدیدکنندگان سایت خوانایی داشته باشد و یکی از موارد افزایش خوانایی و قالب بندی محتوا استفاده از تگ های عنوان است که بصورت h1 تا h6 نمایش داده میشود. در هر صفحه از سایت ، ما باید از یک تگ h1 استفاده کنیم . تگ عنوان که با h1 برای موتورهای جست و جو قابل شناسایی است باید حتما دارای عبارت کلیدی هدفتان باشد.
نکات بهینه کردن تگ های هدینگ :
قالب بندی محتوا :
از موارد زیر برای خوانایی بهتر محتوای خود استفاده کنید :
تصاویر سایت از المان های مهم سایت محسوب میشوند که باعث افزایش جذابیت و خوانایی یک محتوا میشود. اما مسئله ی مهم این است که موتورهای جست و جو تصاویر را درک نمیکنند پس باید انها را با استفاده ازعنوان و متن جایگزین یا همان تگ alt بهینه سازی کنید. از طرفی باید حجم و سایز تصاویر را کم کنید تا سرعت لود سایتتان پایین نیاید و همچنین سعی کنید از تصاویر یونیک در سایت خود استفاده کنید.
بهترین روش های بهینه سازی تصاویر SEO:
شاید بهینه سازی URL جزو سئو تکنیکال به حساب آید ولی در عمل ما آن را برای سئو درون صفحه انجام میدهیم. URL یا لینک صفحات از مهم ترین بخش ها در سئوی داخلی است که شما باید هم URL را بهینه کنید و هم ساختار URL. حال سوال این است ، از URL فارسی استفاده کنیم یا انگلیسی؟
با اینکهURL فارسی تاثیر منفی روی سئو ندارد ولی اگر کاربر بخواهد آن را کپی کرده و در شبکه اجتماعی اش به اشتراک بگذارد و یا اگر بخواهد از لینک های کنونیکال در سایتش استفاده کند و یا بخواهد بک لینک هایی را برای سایت خود بسازد ، با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
ساختار URL های فارسی شامل اعداد و کاراکترهای مختلف است که این باعث طولانی شدن لینک ها خواهد شد. نکته مهم در بهینه سازی URL این است که لینک ها را کوتاه نگه دارید بنابراین توصیه میکنیم از URL های انگلیسی استفاده کنید. URL های خوب باید کمتر از 255 کارکتر باشند و برای جدا کردن قسمتهای مختلف از hyphen یا همان خط تیره استفاده کنید. دقیقاً مانند عنوان صفحه ، URL شما باید کوتاه و مفید باشد و توصیفی از کلمه کلیدی هدف را در بر میگیرد.
بهترین روشها برای بهینه سازی ساختار URL:
لینک سازی داخلی یکی از فاکتور های مهم در سئو داخلی شماست. اولین کاری که موتورهای جستجو یا ربات های خزنده پس از ورود به یک صفحه از سایت انجام میدهند بررسی لینک هایی است که در آن صفحه پیدا میکنند.(هم داخلی و هم خارجی)
این تکنیک راهیست برای اطلاع دادن به موتور جستجو درباره وجود صفحات دیگر در سایت شما پس وقتی موتور جستجو وارد صفحه ی شما شود و پیوند دیگری در متنتان پیدا نکند صفحه ی شمارا پردازش کرده و ترک میکند. این کار برای با خبر کردن موتورهای جستجو از مهمترین صفحات شما است. هر وبسایت دارای چندین صفحه است که از سایر صفحات مهم تر هستند. لینک های داخلی ، یکی از راه های مشخص کردن مهمترین صفحات ارسال لینک های داخلی بیشتر به سمت صفحه مورد نظر است. همین موضوع باعث افزایش نرخ کلیک یا پیج ویو بین صفحات شما میشود و کاربران میتوانند به باقی صفحات شما راحتتر دسترسی پیدا کنند.
علاوه بر این ، لینک های داخلی نه فقط به موتورهای جستجو بلکه به کاربران هم امکان میدهند تا در بین صفحات سایتتان پیمایش کرده و به بخش های مورد علاقه شان دسترسی داشته باشند. با استفاده درست از لینک دهی داخلی میتوانید هم به کسب رتبه و جایگاه مناسب سایتتان در گوگل کمک کنید و هم تعداد صفحات بازدید شده توسط کاربران را افزایش دهید. با این کار نرخ خروج سایتتان هم کاهش پیدا خواهد کرد و همه این موارد تاثیر بسیار خوبی بر روی سئو درون صفحه شما خواهد داشت.
نکاتی که باید در استفاده از لینک دهی داخلی رعایت کنید :
همانطور که لینک دهی داخلی مهم است ، لینک خارجی به سایت های مرتبط نیز اهمیت دارد. بسیاری از وبمستر ها ترس لینک دادن به دیگر وبسایت ها را دارند. اما این موضوع اشتباه است . با لینک دادن به سایر وب سایت های مرتبط و با کیفیت بالا باعث میشوید سایت شما نیز اعتبار بالایی کسب کند اما توجه کنید که سایت رقیب قدرت دامنه بالاتری از شما داشته باشد و همچنین رقیب صد در صدی خود را نباید لینک کنید. اگر محتوای شما دارای یک منبع معتبر است حتما در انتهای مقاله ی خود سایت مورد نظر را به عنوان منبع اصلی ذکر کنید.این موضوع باعث میشود گوگل درک بهتری از شما داشته باشد.
یکی دیگر از فاکتورهای کسب رتبه ی برتر در نتایج جستجو ، بهینه سازی سرعت لود سایت است . پس اگر سایت شما برای لود شدن به زمان زیادی نیاز دارد باید بدانید که به راحتی بازدید خود را از دست میدهید و همچنین گوگل به سایت هایی بیشتر علاقه مند است و آنها را در بالاترین نتایج خود قرار میدهد که زمان لود کوتاه را برای مخاطب ایجاد میکنند.
از سال2021 سرعت وب سایت به عنوان مهم ترین فاکتور رتبه بندی در نتایج محسوب میشود و گوگل به مدیران سایت ها فرصت داده تا حتما سرعت سایت خود را تا حد ممکن بهینه کنند. البته سرعت سایت را به صورت کلی میتوان در بخش سئو تکنیکال بررسی کرد و بهبود بخشید. ولی در بخش سئو درون صفحه لازم است تا با کاهش حجم تصاویر و استفاده از ابعاد مناسب برای عکس ها سرعت لود صفحات را کاهش دهید و همچنین مطمئن شوید قالبی را برای سایت خود انتخاب کنید که از سرعت مناسبی برخوردار باشد.
تقریبا 60% از جستجوها در گوگل و از طریق موبایل انجام میشود.یعنی اگر سایت شما سازگار با نسخه ی موبایل نیست در حال حاضر نیمی از ترافیک بالقوه خود را از دست داده اید. به عنوان اولین قدم ، اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما با دستگاه های موبایل سازگار بوده و کاملا واکنش گراست.
برای این منظور میتوانید از سرویس Mobile Friendly گوگل استفاده کرده و مشکلات احتمالی سایتتان را برطرف کنید. اما تنها این کافی نیست و حتما سایت خود را در یک دستگاه موبایل بررسی کنید تا از عملکرد قسمت های مختلف آن مطمئن شوید و باز هم اگر برای سازگاری با نسخه ی موبایل سایتتان مشکل داشت با یک برنامه نویس مشکل خود را مطرح کنید.
بسیاری از کاربران عقیده دارند که با ایجاد شبکههای اجتماعی ، نظرات وبلاگها دیگر مهم نیستند ، اما اشتباه میکنند ! نظرات وبلاگ هنوز هم مهم هستند. همانطور که توسط گری الیس در گوگل بیان شد، این نشانه این است که افرادی که مطالب شما را دوست دارند و با صفحه تعامل دارند ، نظرات خود را بیان میکنند که واقعا میتواند سئو شما را تقویت کند. به کمک نظرات کاربران ، زمان ماندگاری آنها در صفحه شما افزایش پیدا میکند که این کار بسیار مفید است.
چند نکته برای کامنت مارکتینگ :
اگر هدف شما کسب موفقیت در کسب و کار اینترنتی است ، حتما سئو داخلی را جدی بگیرید . سئو ، راه حل برندسازی و شناسایی کسب و کار شما در فضای اینترنت است . اگر در لیست نتایج صفحه اول گوگل باشید ، همیشه در دسترس مشتریان خواهید بود و روز به روز بیشتر پیشرفت خواهید کرد .
اما کسب رتبه های بالای در نتایج جست و جوی گوگل از طریق سئو به سادگی اتفاق نمیافتد و شما باید تمامی نکات و قوانین مرتبط با آن را رعایت کنید . با رعایت و استفاده از این قوانین و نکات میتوانید به مرور زمان سایت خود را بهینه کنید و جز نتایج اول گوگل باشید . زمانی که جایگاه خوبی در نتایج جستجو داشته باشید ، شک نکنید که فروشتان نیز به میزان قابل توجهی رشد خواهد کرد . سئو داخلی یا درون صفحه یکی از راهکارهای سئو است که به شما کمک میکند با بهینه کردن فرآیندهای داخلی و بهینه کردن محتوای سایت ، در لیست اولین های گوگل باشید .
واژه ی سئو (SEO) امروزه واژه ی نا آشنایی نیست و هر کسی که اندکی با اینترنت و طراحی سایت در ارتباط باشد می داند که سئو راهکاری است که گوگل پیش روی سایت ها قرار داده است تا با روش های استاندارد امکان بیشتر دیده شدن را داشته باشند . به دنبال پیشرفت تکنولوژی و با توسعه یافتن کسب و کارهای آنلاین و افزایش یافتن انواع سایت ها گوگل نیز با توسعه ی الگوریتم های خود سیستمی را ارائه کرد تا رقابت میان سایت ها افزایش یابد و فقط سایت هایی موفق به آمدن به صفحه اول باشند که محتوای آن ها ارزشمند و واقعی باشد و از روش های درست و مطابق با استانداردهای الگوریتم های گوگل بالا آمده باشند .
می توان گفت سئو مجموعه ای از فعالیت ها و استراتژی ها است که برای بهینه سازی وب سایت ها در جهت کسب اولین و بهترین رتبه ها در صفحه هات گوگل انجام می شود و همچنین راهکاری است جهت افزایش ترافیک سایت و بدست آوردن جایگاه های بهتر در نتایج جست و جوی گوگل .
البته کسب رتبه های اول گوگل فقط مربوط داشتن محتوای خوب و استاندارد نمی شود و تکنیک های سئو داخلی و فنی وب سایت هم باید رعایت شود اما ارزشمندی محتوا نیز تاثیر بسیار زیادی دارد چراکه گوگل همواره به دنبال این است تا بهترین نتایج را به کاربرانش نمایش دهد ؛ نتایجی که سوالات و نیاز های کاربران را رفع کند و آن ها را به پاسخشان برساند .
در واقع سئو بیشتر با کاربرا وب سایت در ارتباط است و هرچه رضایتمندی کاربران از وب سایت و محتوای موجود در آن راضی تر باشند بیشتر به سایت سر میزنند ، بیشتر در صفحات سایت می مانند و تمایل بیشتری برای مشاهده سایر صفحات سایت دارند و به این ترتیب زمانی که سایت ما رضایتمندی کاربران را بدست آورد گوگل نیز سایت ما را سایت ارزشمندی می داند و رتبه خوبی به آن اختصاص می دهد و به همین ترتیب وب سایت ما در صفحه اول گوگل و جزاولین نتایج نمایش داده شده به کابران قرار می گیرد .
هدف در تولید محتوا نباید فقط بدست آوردن ترافیک برای سایت باشد بلکه هدف باید کسب رضایت کاربران از محتوای سایت ما باشد ، به عبارت دیگر ما باید محتوایی کاربرپسند تولید کنیم که مطابق با استاندارد های سئو نیز باشد .
تولدی محتوایی بی ارزش که مرتب روی کلیک می شود اما جز این هیچ ارزش خاص دیگری ندارد و پاسخگوی نیاز ها و پرسش های کاربران نیست و فقط کلیک و ترافیک برای سایت ایجاد می کند سبب می شود که صفحه مورد تایید گوگل نیز قرار نگیرد و حتی ممکن است صفحات سایت توسط گوگل جریمه یا پنالتی شود .
زمانی که صفحات سایت محتوای بی ارزش داشته باشند و یا محتوای موجود در سایت کپی شده از سایت های دیگر باشند گوگل آن صفحات را پنالتی می کند یا به عبارتی از لیست نتایج جست وجو خط می زد و حتی دیگر به آن صفحات سایت سر هم نمیزد یعنی صفحات دیگر توسط گوگل crawl نمی شود و یا گوگل خیلی دیر به دیر به سایت سر میزند .
پس محتوای سایت بخش مهمی از سئو سایت شما است و تاثیر به خصوصی در بهینه سازی سایت دارد .
صفحات در گوگل از طریق سرچ های کاربران بالا می آیند . کلمات و عباراتی که توسط کابران جست و جو می شود در واقع کلمات کلیدی صفحات سایت ما هستند . در نتیجه انتخاب کلمات کلیدی مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . کلمات کلیدی باید علاوه بر اینکه میزان سرچ بالایی دارند مرتبط با زمینه کاری و فعالیت سایت ما نیز باشند و در محتوای سایت ما استفاده شده باشند . استفاده ی درست از کلمات کلیدی مناسب سئو سات ما را ارتقا می بخشد .
پس اولین مرحله در تولید محتوا و بیهنه سازی سایت تحقیقات کلمات کلیدی است . برای اینکه مقاله های ما در سایت در نتایج جست و جوی گوگل نمایش داده شود ما باید بدانیم کاربران چه چیز هایی را جست و جو می کنند و خواستار چه چیزهایی هستند . اگر ما نتوانیم نیاز مخاطبان را بشناسیم با مشکلات و مسائل زیر رو به رو می شویم :
با توجه به مواردی که بیان شد در تولید محتوای سایت تحقیقات کلمات کلیدی مهم ترین بخش است و باید با دقت بالا و صبر و حوصله فراوان انجام شود . تحقیقات کلمات کلیدی فقط مربوط به یافت کلمات مناسب برای جست و جو شدن نیست بلکه باید میزان سرچ کلمه کلیدی و سایت های رقبا در کلمات کلیدی که م نظر ما است به خوبی بررسی شود تا محتوای ما قابل رقابت با سایر سایت هایی که رتبه ای بالا در گوگل دارند باشد .
جهت تحقیقات کلمات کلیدی ابزارهای مختلفی وجود دارند که به ما کمک می کنند ، برخی از این ابزار ها رایگان اند و برای استفاده از برخی دیگر باید ماهانه هزینه ای را پراخت کنید .
ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی :
پس از آن که تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دادیم و کلمات کلیدی متناسب با سایت و محتوای خود را یافتیم و رقبا را شناسایی کردیم حال نوبت به ساماندهی محتوا با استفاده از کلمات کلیدی می رسد .
در این مرحله باید با استفاده از کلمات کلیدی که یافتیم و با توجه به نیازهای کاربران مطالب و مقالاتی که قصد داریم در سایت قرار دهیم بیهنه سازی کنیم . برای بیهنه سازی و ساماندهی محتوای سایت باید پس از نگارش مقالات مطالب مرتبط را به یکدیگر لینک دهیم تا کاربران به راحتی بتوانند به مطالب مرتبط با هم دسترسی داشته باشند که این کار تاثیر بسیار زیادی در افزایش سئو سایت و افزایش رنک سایت شما در گوگل دارد .
هر مقاله دارای تگ عنوان ، عنوان مقاله و تگ توضیحات است شما باید کلمات کلیدی خود را این سه بخش قرار دهید . استفاده از کلمات کلیدی در عنوان مقاله ، تگ توضیحات و عنوان تاثیر بسیار خوبی در سئو سایت شما دارد .
ربات های گوگل در حین بررسی و ایندکس کردن سایت و محتوای سایت شما اهمیت زیادی به تگ عنوان می دهد پس قرار داردن کلمه کلید در تک عنوان برای سئو سایت بسیار اهمیت دارد . همانطور که گفتیم جدا از تگ عنوان استفاده از کلمات کلیدی عنوان مقاله نیز تاثیرات مثبتی در سئو سایت و افزایش رنک سایت شما دارد .
بخش توضیحات متا نیز باید شامل کلمات کلیدی باشد ، همان طور که از اسمش نیز مشخص است کلمات کلیدی به حالت توضیحی در این تگ قرار می گیرند ، هرچه کلمات کلیدی جذاب تر باشد و نزدیک تر به جست و جو های کاربران باشد تاثیری بهتری در سئو سایت دارد و حتی از نظر کابران نیز بهتر است و سبب می شود کابران جذب شوند که مدت زمان بیشتری در سایت بمانند .
مورد بعدی در مراحل تولید محتوای سایت و بیهنه سازی محتوا استفاده ی درست از تگ های هدینگ در تمام محتوا است .
تگ های هدینگ از H1 تا H6 به ترتیب پشت هم قرار می گیرند . همان طور که از اسمشان مشخص است این تگ ها به عنوان هدینگ یا عناوین پاراگراف ها قرار می گیرند . در هر محتوایی از تگ هدینگ H1 فقط یکبار باید استفاده شود که آن هم برای عنوان اصلی مقاله است و پس از آن به ترتیب تگ های هدینگ H2 تا H6 با توجه به زیرمجموعه های عنوان اصلی سایت قرار می گیرند .
به این نکته توجه داشته باشید که در تگ های H1 ، H2 و H3 باید حتما یک کلمه کلیدی استفاده شود .
گوگل الگوریتمی دارد به عنوان الگورریتم پاندا که کار این الگوریتم بررسی میزان و تعداد استفاده ی کلمات کلیدی در محتوای متنی است ، در هنگام استفاده از کلمات کلیدی در محتوای سایت اگر به طور مداوم کلمات کلیدی تکراری و متعدد را استفاده کنیم از نظر الگوریتم پاندای گوگل و ربات های گوگل محتوا بی کیفیت و بی ارزش شناخته می شود و این سئو سایت ما را کاهش می دهد بنابراین در استفاده از کلمات کلیدی باید دقت کنیم و به جای استفاده از کلمات کلیدی به صورت متعدد می توانیم از کلمات مترادف آن ها در محتوا استفاده کنیم .
استفاده از کلمات کلیدی یک بار در عنوان مقاله و پاراگراف اول و یک بار هم در آخرین پاراگراف مقاله روش مناسبی است .
گوگل برای طول محتوا نیز استاندارد هایی را در سئو در نظر گرفته است ، از نظر ربات های گوگل مقاله هایی با محتوای کمتر از 600 تا 700 کلمه محتوای با ارزشی ندارند بنابراین مقالات که در سات قرار می دهیم باید از 700 کلمه بیشتر داشته باشد و کلمات کلیدی هم به میزان لازم در آن استفاده شده باشد . از نظر استانداردهای سئو مقاله ای با 2000 کلمه محتوایی مناسب و قابل قبول است .
پس از اینکه محتوا ما با استاندارهای سئو تولید و بیهنه سازی شد باید آن را روی سایت بارگذاری کنیم ، هنگام بارگذاری مقاله در سایت باید توجه کنیم که فونت نوشته ها به گونه ای باشد که از نظر کابران خوانا باشد اگر کاربر به صفحه مد نظر ما وارد شود اما با صفحه ای با فونت بسیار ریز مواجه شود و نتواند محتوا را بخواند خیلی زود از سایت ما خاجر می شود و این مورد تاثیری در سئو سایت و رنک سایت دارد .
استفاده کردن از عکس ، ویدیو و یا پادکست مرتبط با محتوای مقاله ارزش محتوای ما و صفحه سایت ما را بالا می برد . اگر می خواهیم از تصاویر استفاده کنیم بهتر است عکس توسط خودمان طراحی و تهیه شود و عکس کپی شده از سایت های دیگر یا اینترنت نباشد . همچنین برای رعایت استاندارد های سئو در تصاویری که استفاده می کنید باید تگ های title و alt را حتما در تگ img قرار دهید که حاوی کلمه کلیدی و مرتبط با عکس و محتوا باشد .
اگر در مقاله خود از متاداده ها و اسکیما استفاده کنید مقاله شما هم از نظر کابران و هم از نظر ربات های گوگل ارزش ویژه ای می یابد .
به عنوان مثال ذکر موارد زیر از طریق اسکیما بسیار مفید است :
به خاطر داشته باشید که رعایت کردن قوانین و استانداردهای سئو در تولید محتوا برای موتورهای جست و جو و ربات های گوگل است نه مخاطبان ؛ آنچه از نظر مخاطبان و کابران اهمیت دارد کیفیت محتوای مقاله های شما در سایتتان است . مخاطبان همواره به دنبال رفع نیاز ها و پرسش های خود هستند و اگر محتوای شما نتواند به آن ها پاسخ و اطلاعات مناسب را ارائه دهد کابران دیگر به سایت شما سر نمی زنند و اگر محتوا و سایت شما مخاطب نداشته باشد هر چقدر هم که اصول و قوانین سئو را رعایت کنید تاثیری ندارد . پس باید همواره محتوایی تولید کنیم که علاوه بر داشتن استاندارهای سئو و کلمات کلیدی مناسب ، با کیفیت و ارزشمند نیز باشد .
صفحات در گوگل بر اساس کلمات و عباراتی که توسط کابران جست و جو می شوند بالا می آیند ، این کلمات نشان دهنده ی پرسش ها و نیاز های مخاطبان اند که با سرچ در گوگل به دنبال یافتن آن اند . این کلمات و عبارات همان کلمات کلیدی هستند که وقتی در مقاله ای به درستی استفاده شوند سبب می شود که صفحه مقاله در نتایج جست و جو بالا بیاید . البته فقط استفاده از کلمات کلیدی در بالا آمدن سایت و افزایش سئو سایت موثر نیست بلکه استفاده از کلمات کلیدی مناسب در کنار بهینه سازی محتوا هم از نظر سئو داخلی و هم سئو فنی در کنار هم باعث می شوند تا رنک سایت افزایش یابد و سایت سئو شود .
بنابراین کلمات کلیدی یک از بخش های مهم تولید محتوا و بهینه سازی محتوای سایت است .
کلمات کلیدی سایت یکی از مهم ترین عواملی هستند که موتورهای جست و جوی گوگل بر اساس آن سایت ها را مورد بررسی قرار می دهند .
اولین و مهم ترین قدم در بهینه سازی سایت انتخاب کلمات کلیدی مناسب است .
کلمات کلیدی می توانند کاربران را به سوی سایت شما هدایت کنند و برای سایت شما ترافیک ، اعتبار صفحه و اعتبار دامنه به وجود بیاورند .
برا اینکه بتوانید کلمات کلیدی مناسبی برای سایت خود انتخاب کنید در ابتدا باید با توجه به حیطه کاری خود نیاز های مخاطبانتان را شناسایی کنید ، بیشترین میزان سرچ عبارات و کلمات آن ها را بیابید و همچنین رقبای خود را پیدا کنید و کلمات کلیدی آن ها را بررسی کنید .
برای رسیدن به تمامی مواردی که ذکر شد شما باید تحقیقات کلمات کلیدی انجام دهید ؛ تحقیقات کلمات کلیدی به شما کمک می کند نیاز های کابران را بشناسید ، رقبای خود را پیدا کنید و بتوانید ساختاری مناسب برای محتوای سایتتان پیاده سازی کنید .
تحقیقات کلمات کلیدی اولین قدم در مسیر رسیدن به بهترین کلمات کلیدی است .
پیش از آنکه درباره ی چگونگی انجام تحقیقات کلمات کلیدی صحبت کنیم باید اندکی درباره ی انواع کلمات کلیدی صحبت کنیم .
به طور کلی می توانیم کلمات کلیدی را در دو دسته جای دهیم :
کلمات کلیدی اصلی یا Head Keyword آن دسته از کلمات کلیدی هستند که رقابت و میزان سرچ در این کلمات بسیار زیاد است ، این کلمات کلیدی اکثرا کوتاه و در حد یک الی دو کلمه اند .
کلمات کلیدی دم بلند یا Long tail Keyword همان طور که از اسمش مشخص است کلمات کلیدی طولانی تر اند ، این کلمات کلیدی جز آن دسته از کلماتی هستند که به جزئیات بیشتری اشاره دارند و میزان رقابت و سرچ در این کلمات پایین تر است و نتایج به خواسته ی کاربر نزدیک تر است .
کلمات کلیدی اصلی یا Head Keyword نتایج کلی و عمومی را به کابران نمایش می دهد اما کلمات کلیدی طولانی یا Long tail به دلیل داشتن جزئیات ، کاربر را به صفحاتی که به هدف جست جو اش نزدیک تر باشد هدایت می کند .
به عنوان مثال ما سه عبارت کلمات کلیدی ، تحقیق کلمات کلیدی و اهمیت کلمات کلیدی در سئو سایت را جست و جو کردیم و میزان نتایج را در این سه کلمه کلیدی بررسی کردیم ، همان طور که در تصاویر مشاهده می کنید هر چه عبارت کلمه کلیدی طولانی تر شود میزان نتایجی که گوگل به ما نشان می دهد نیز کاهش می یاید .
نتایج جست و جو برای کلمات کلیدی
نتایج جست و جو برای تحقیق کلمات کلیدی
نتایج جست و جو برای اهمیت کلمات کلیدی برای سئو سایت
بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که در ابتدای شروع کار و بهینه سازی سایتمان از نظر سئو بهتر است در انتخاب کلمات کلیدی ، کلمات و عبارات طولانی یا Long tail را انتخاب کنیم و بعد به مرور زمان و با افزایش رنکینگ سایت و بهبود سئو سایتمان کم کم کلمات کلیدی را از عبارات طولانی به سمت کلمات کلیدی اصلی و کوتاه تر پیش ببریم .
مطالب مرتبط
برای تحقیق کلمات کلیدی سایتمان ابزار های زیادی وجود دارد که برخی از ابزار ها رایگان اند و برخی دیگر نه ، برای استفاده از آن ابزارها جهت تحقیق کلمات کلیدی باید ماهانه هزینه ای پرداخت کنید .
پس اولین مرحله در تولید محتوا و بیهنه سازی سایت تحقیقات کلمات کلیدی است . برای اینکه مقاله های ما در سایت در نتایج جست و جوی گوگل نمایش داده شود ما باید بدانیم کاربران چه چیز هایی را جست و جو می کنند و خواستار چه چیزهایی هستند . اگر ما نتوانیم نیاز مخاطبان را بشناسیم با مشکلات و مسائل زیر رو به رو می شویم :
با توجه به مواردی که بیان شد در تولید محتوای سایت تحقیقات کلمات کلیدی مهم ترین بخش است و باید با دقت بالا و صبر و حوصله فراوان انجام شود . تحقیقات کلمات کلیدی فقط مربوط به یافت کلمات مناسب برای جست و جو شدن نیست بلکه باید میزان سرچ کلمه کلیدی و سایت های رقبا در کلمات کلیدی که م نظر ما است به خوبی بررسی شود تا محتوای ما قابل رقابت با سایر سایت هایی که رتبه ای بالا در گوگل دارند باشد .
جهت تحقیقات کلمات کلیدی ابزارهای مختلفی وجود دارند که به ما کمک می کنند ، برخی از این ابزار ها رایگان اند و برای استفاده از برخی دیگر باید ماهانه هزینه ای را پراخت کنید .
در این بخش چند ابزار خوب و کاربردی جهت تحقیق کلمات کلیدی به شما معرفی می کنیم :
با استفاده از هر کدام از این ابزارها شما می توانید کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با فعالیت سایت خود را بیابید ، میزان جست و جوی آن ها را بررسی کنید و همچنین رقبای خود را نیز بشناسید .
پس از آن که بدانید مخاطبان شما بیشتر چه کلماتی را جست و جو می کنند و به دنبال چه چیزهایی هستند می توانید برای تولید محتوای خود برنامه ریزی کنید و استراتژی تولید محتوای خود را داشته باشید .
Google Keyword Planner :
ابزار گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner) یک ابزار رایگان است که با دقتی بالا می تواند در تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک کند ، این ابزار قدرتمند می تواند میزان سرچ کلمه مد نظر شما در مدت یک ماه نشان دهد و همچنین شما میتوانید هر تعداد کلمات کلیدی که می خواهید در این ابزار جست و جو کنید و تعداد دفعات جست و جوی آن و میزان سختی کلمه را بررسی کنید همچنین ابزار keyword planner کلمات کلیدی مرتبط با کلمه مد نظر شما را پیشنهاد می دهد که میتوانید از آن ها نیز استفاده کنید . این ابزار همچنین به شما این امکان را می دهد تا کلمات کلیدی خود را در غالب یک گروه و پلن (plan) ذخیره کنید و بتوانید گروه کلمات کلیدی مختلف را برای خود در پلن های متفاوت طبقه بندی کنید . به وسیله ی این ابزار شما همچنین می توانید از کلمات کلیدی خود و داده های مربوط به میزان سرچ و سختی کلمه و ... خروجی به صورت اکسل یا Google sheet دریافت کنید و آن را برای استفاده ی خود ذخیره کنید .
نمایش میزان سختی کلمه کلیدی و پیشنهاد کلمات
نمایش تمام کلمات سرچ شده مرتبط با کلمه کلیدی اصلی
Keyword Finder :
ابزار کیورد فایندر(Keyword finser) نیز ابزاری به قدرتمندی کیورد پلنر است اما برای استفاده از این ابزار باید ماهایانه مبلغی را پرداخت کنید ، البته این ابزار به شما امکان استفاده رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی به مدت محدود را می دهد اما اگر بخواهید اطلاعات و داده های بیشتری از این ابزار دریافت کنید باید هزینه ای پرداخت کنید . با استفاده از این ابزار شما میتوانید کلمات کلیدی مرتبط با کلمه خودتا را به همراه میزان دقیق سختی کلمه کلیدی ، میزان سرچ در گوگل و همچنین سایت های رقیب خود را آن کلمه کلیدی مشاهده کنید .
کلمات کلیدی سرچ شده مرتبط با کلمه اصلی ما
میزان سختی کلمه کلیدی
سایت های رقیب
Keyword tool :
ابزار keyword tool یک دیگر از ابزارهایی است که برای تحقیق کلمات کلیدی می توانید از آن استفاده کنید ، این ابزار رایگان نیست و شما برای استفاده از keyword tool باید هزینه پرداخت کنید و پکیج آن را خریداری نمایید . از امکانات این ابزار نشان دادن تمام کلمات کلیدی مرتبط با کلمه مد نظر شما همراه با میزان سرچ و میزان رقابت و میزان سختی آن ها است . همانطور که در تصویر نیز مشاهده می کنید این سایت اطلاعات بسیار بسیار کمی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد .
Google Search console :
ابزار گوگل سرچ کنسول یک از قدرتمند ترین ابزارها برای بررسی سئو سایت و کلمات کلیدی است ، البته این ابزار کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت سایت شما را نشان می دهد و اگر بخواهید در موضوعات دیگر کلمات کلیدی سایت های دیگر را بررسی کنید باید از ابزار های دیگری استفاده کنید . ابزار سرچ کنسول Search console با فیلتر هایی که دارد میزان سرچ کلمات کلیدی سایت شما در حالت های مختلف نمایش می دهد و شما با استفاده از این امکان می توانید بفهمید بهتر است کدام کلمات کلیدی را در بخش محتوای صفحات وب ، کدام کلمات کلیدی را در بخش عکس ها و کدام کلمات کلیدی را در ویدیو های سایتتان استفاده کنید.
پس فهمیدیم که کلمات کلیدی جز مهم ترین بخش های بهینه سازی سایت از نظر سئو هستند و بدون وجود کلمات کلیدی مناسب سایت ما شانس دیده شدن توسط کابران و کسب رنکینگ بالا در گوگل را ندارد .
کلمات کلیدی رابط میان کابران و سایت ما هستند .
نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد ( e-namad ) یک نماد اطمینان است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک به وب سایت هایی داده میشود که دارای ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده باشند . این نماد فقط به سایت هایی ارائه میشود که اقدام به فروش محصول ( کالا یا خدمات ) مینمایند و بر روی وب سایت خود فرآیند خرید آنلاین دارند .
برای هر سایتی جلب اعتماد مشتریان بیشترین اهمیت را دارد و مهم ترین مزیت نماد اعتماد الکترونیک هم این است که اعتماد کاربران سایت و مشتریان شما را جلب میکند . به عبارتی وب سایتی که اینماد دارد متتعهد میشود تا رضایت کاربران را در هنگام خرید اینترنتی جلب کند و به تعهدات خود پایبند باشد ؛ همین موضوع باعث میشود تا کاربران خیلی سریع به سایت شما اعتماد کنند و با اطمینان خاطر به خرید اینترنتی از سایت شما بپردازند .
سایت های فروشگاهی برای دریافت درگاه بانکی و همچنین قرارداد بستن با اداره پست برای تحویل کالاها و محصولات به دست مشتریا نیازمند داشتن نماد اعتنماد الکترونیک ( اینماد ) میباشند .
فروشگاهی بودن محصول :
شما باید حداقل یک محصول در وب سایت خود داشته باشید که امکان خرید آنلاین آن وجود داشته باشد ، یعنی اینکه مراحل مشاهده ی محصول ، انتخاب محصول و خرید محصول از طریق وب سایت شما وجود داشته باشد .
درج اطلاعات محصول :
اطلاعات کامل محصول ارائه شده باید کاملا وب سایت شما وجود داشته باشد . این اطلاعات شامل موارد زیر است :
صاحب امتیاز دامنه : صاحب امتیاز دامنه :
برای دریافت اینماد مقاضیان حقیقی باید درخواست نمادد اعتماد الکترونیک توسط صاحب امتیاز دامنه ارسال شود که این شخص میبایست بیشتر از 18 سال سن داشته باشد . برای دریافت اینماد متقاضیان حقوقی نام دامنه باید به نام شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره باشد .
شخص یا شخصیت حقیقی درواقع خود ما هستیم ، شخصیت حقیقی یک فرد است که دارای حقوق و مزایایی برای خود است .
در شرایطی که یک فرد به عنوان نماینده یک شرکت ، یک سازمان یا یک موسسه در نظر گرفته شود و فعالیت نماید آن فرد شخصیتی حقوقی است چرا که یک شرکت یا سازمان نمی تواند از نظر اعتبار دارای شخصیت باشد بنابراین برای انجام برخی امور نیازمند فردی که امور را بدست گیرد و انجام دهد که فرد همان شخصیت حقوقی است .
در ابتدا باید به سایت اینماد مراجعه کرده و به صفحه مربوط به ثبت نام و دریافت اینماد به آدرس https://reg.enamad.ir/Panel مراجعه نمایید .
در بخش ثبت نام از قسمت نوع شخصیت شخصیت حقیقی تبعه ایران را انتخاب میکنید و سپس با توجه به فرمی که برای شما باز خواهد شد به ترتیب اطلاعات خواسته شده که شامل موارد زیر است را وارد کنید :
پس از تایید اطلاعات و ورود به پنل کاربری خود باید سایر اطلاعات خواسته شده و مدارک مورد نیاز را تکمیل نمایید .
توجه داشته باشید که فایل مدارک جهت بارگذاری باید JPG و حداکثر انداره فایل 200KB باشد .
ما در تواناسازان خدمات دریافت نماد اعتماد الکترونیک ( اینماد ) را به مشتریانمان ارائه میکنیم و اینماد و درگاه بانکی مد نظر را برای شما دریافت میکنیم .
خدمات اخذ اینماد و درگاه بانکی تواناسازان
در ابتدا باید به سایت اینماد مراجعه کرده و به صفحه مربوط به ثبت نام و دریافت اینماد به آدرس https://reg.enamad.ir/Panel مراجعه نمایید .
در بخش ثبت نام از قسمت نوع شخصیت شخصیت حقوقی را انتخاب میکنید و سپس با توجه به فرمی که برای شما باز خواهد شد به ترتیب اطلاعات خواسته شده که شامل موارد زیر است را وارد کنید :
ما در تواناسازان خدمات دریافت اینماد ( e-namad ) را به شما مشتریان عزیز ارائه میکنیم .
عبارت SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است.
بهینه سازی موتور های جست و جو یا همان سئو شامل تمام اقدامات و فعالیت هایی است که شما باید در وب سایت و صفحه های وبسایت خود انجام دهید تا در نتایج موتور های جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو رتبه بهتری را به دست آورید.
جایگاه بهتر صفحات وبسایت کسب و کار شما در نتایج جستجوی گوگل منجر به افزایش بازدید وبسایت شما و افزایش آگاهی از برند خواهد شد که باعث جلب توجه مشتریان بالقوه و در نهایت افزایش فروش را به دنبال خواهد داشت.
هنگامی که یک کلمه را در گوگل جستجو میکنید، لیستی از نتایج جستجو شما در صفحات مختلف به شما نمایش داده میشود. به این صفحات اصطلاحا (SERPs) یا معادل فارسی آن را ( نتایج موتور جستجو) میگویند.
سئو یکی از بخشهای مهم در دنیای دیجیتال مارکتینگ است و به همین دلیل در بازار رقابتی امروز ، ارزشمند ترین بخش کسب و کارهای آنلاین سئو می باشد و امروزه با وجود ارزش آفرینی سئو همه سع بر سرمایه گذاری بر روی بهینه سازی وبسایت خود دارند.
یکی از مهم ترین تاثیرات سئو و دیده شدن در نتایج اول گوگل، افزایش فروش و افزایش بازدید کنندگان از وب سایت شماست. پس برای دیده شدن همیشه دنبال راهکارهایی باشید که بتوانید از رقبای خود سبقت بگیرید.
سئو به شما کمک می کند تا اعتباری جهانی پیدا کنید و به راحتی در دنیای مجازی به عنوان یک برند معتبر شناخته و معرفی شوید.
به طور کلی عملیات سئو در سه قسمت انجام میشود.
این 3 قسمت جزء اساسی ترین و مهم ترین مراحل سئو می باشد که برای نتیجه گیری بهتر است به ترتیب این مراحل در یک وبسایت انجام شود و در ادامه به تعریف کلی این به مرحله می پردازیم.
همانگونه از اسمش پیداس این بخش سئو بیشتر به مسائل فنی سایت شما میپردازد و شما باید یک اصول اولیهای را در هنگام ایجاد سایت خود رعایت کنید، مانند: استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی، نشانه گذاری استاندارد، بهینه سازی سرعت سایت، طراحی نسخه ریسپانسیو و...
به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که درون سایت صورت میگیرد، مانند: شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوای ارزشمند، برچسب گذاری و دسته بندی، لینک سازی داخلی و … را میتوان بخشی از فرآیند سئو داخلی دانست و اگر میخواهید سایت شما در طولانی مدت رتبهی خوبی در گوگل داشته باشد باید برای سئو On-page سایت خود اهمیت بیشتری قائل شوید.
منظور از سئو خارجی فعالیتها و فرآیندهایی است که خارج از سایت انجام میدهیم تا بهینهسازی بهتری برای موتورهای جستجو داشته باشیم، این فعالیت ها عبارت است از : فعالیت در شبکه های اجتماعی ، فعالیت در فروم و تالارهای گفت و گو ، کامنت مارکتینگ ، ساخت بک لینک و تبلیغات دیجیتال ، رپورتاژ آگهی و...
متخصص ترین افراد در بهینه سازی سایت سئو از اهمیت تولید محتوا صحبت می کنند. داشتن یک محتوای قدرتمند به شما کمک می کند تا روند صعودی سایتتان پتانسیل کافی برای پیشرفت را داشته باشد.
بدون محتوا وبسایت شما جایگاهی در جستجو ها نخواهد داشت ؛ بدون محتوا، کاربران شما هیچ صفحه ای را نمی توانند پیدا کنند و اطلاعات آن را مطالعه کنند و همین امر باعث می شود تا وبسایت شما از دید کاربران مخفی بماند به همین علت است که می گویند « محتوا پادشاه سئو است »
دانستن اصطلاحات سئو می تواند مسیر را برای ادامه راه آسان تر کند و باعث پیشی گرفتن کسب و کار خوداز سایر رقبا شود. در ادامه به چند اصطلاح رایج در سئو می پردازیم .
SEM :
مخفف عبارت Search Engine Marketing به معنی بازاریابی موتور جستجو است .
PPC :
PPC مخفف کلمهی Pay Per Click است و به معنی پرداخت پول به ازای هر کلیک است.
SERP :
مخفف Search Engine Result Page به صفحهی نتایج موتور جستجو گفته میشود .
Keywords :
عبارت Keyword به معنای کلمه کلیدی است که کاربرد آن بیشتر در بخش محتواسازی می باشد
Meta Tag :
متا تگها از جمله بخشهایی از سایت به حساب میآیند که توسط کاربران عادی قابل مشاهده نیست وصرفا کاربرد آن برای موتورهای جستجو است تا آنها بتوانند صفحهی مورد نظر شما را زودتر شناسایی کنند.
همانطور که همه می دانیم هر کاری بدون هدف به نتیجه نمی رسد ، فرقی ندارد که شما کسب و کاری آنلاین دارید یا نه ، اگر هدفی نداشته باشید موفقیتی هم نخواهید داشت. پس بهتر از قبل از شروع هر کاری اول هدف خود را مشخص کنیم و بدانیم به چه نتیجه ای قرار است برسیم ، در کسب و کار های آنلاین سئو و بهینه سازی وب سایت هم از این قانون مستثنا نیست و قبل از شروع به سئو وبسایت خود باید اول به به اهدافی که دوست داریم دست پیدا کنیم بپردازیم.
سئو کردن و بهینه سازی سایت یک روش بازاریابی جدید و بدون محدودیت جغرافیایی در دنیای امروز می است که شما با استفاده از آن می توانید یک فرصت و یک بستر مناسب را برای کسب و کار خود و برندینگ شدن کسب و کارخود به کار بگیرید.
مسئله مهمی که در حوزه بهینه سازی و سئو یک وبسایت وجود دارد رقابت دائمی کسب و کارها برای کسب رتبه بهتر در گوگل است ، در نتیجه مهم است که یک استراتژی سئو دائمی و بلند مدت برای خود تدوین کنید. وبا ابزار موجود سئو رقبا و خود را آنالیز کنید.
همچنین از بروز بودن وبسایت و محتوای وبسایت خود غافل نشوید و همیشه به دنبال یادگیری و مطلع بودن از آخرین الگوریتم های گوگل باشید تا از رقبای خود عقب نمانید .
در کل همه ما می دانیم، که پایداری و قدرت یک کسب و کار اینترنتی به داشتن رتبهعالی و پایدار بودن در موتور جستجوگر گوگل است.
تولید محتوا یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت است که اگر از آن غافل شوید ، سئو سایت شما به هیچ عنوان رشدی نخواهد داشت .
اگر شما سایت خود را شبیه به یک خانه در نظر بگیرید ، وسایل خانه حکم همان محتوای سایت را دارند . شما با خرید وسایل مورد نیاز ، مفید ، کاربردی و زیبا سعی دارید تا محیط خانه را قابل سکونت و استفاده کنید . با تولیدی مناسب ، استاندارد و ارزشمند هم شما سایت خود را برای کاربران قابل استفاده میکنید ، به خاطر داشته باشید که رقابت در گوگل بسیار زیاد است و سایت هایی در این رقابت برنده اند که بهترین محتوا را برای کاربرانشان ایجاد کنند تا آنها را جذب نمایند .
محتوا تنها به معنای مقالات یا محتوای متنی که شما در سایت بارگذاری میکنید نیست ، تولید محتوا به معنای تمامی مواردی است که شما در سایت خود در اختیار کاربران قرار میدهید ، اعم از تصاویر ، ویدئو ها ، متن ها ، پادکست ها و ... .
امروزه موتورهای جست و جوی گوگل بسیار پیشرفت کرده اند و هوشمندانه تر عمل میکنند . تفاوتی ندارد که موتور جستجو گر ، گوگل باشد یا یک موتور جستجوگر دیگر ، تمامی آنها از یک الگوریتم پیشرفته و با استفاده از ربات های هوشمند خود ، سایت ها و محتوای داخلی آنها را به دقت بررسی میکنند و براساس ارزشمندی هر یک به آنها رتبه میدهند که ، همین رتبه ها سئو سایت را افزایش یا کاهش میدهند .
هرچه یک سایت محتوای تولید شده بیشتر ، اصولی تر ، استانداردتر و ارزشمندتری ایجاد کرده باشد ، سئو آن رتبه بهتر و بالاتری در نتایج جستجوی گوگل خواهد داشت و این یعنی بازدید شدن بیشتر توسط کاربران و میدانیم که هرچه کاربران بیشتری به سایت ما سر بزنند ، برند ما زودتر شناخته میشود ، مشتریان بیشتری به ما جذب میشوند و یک کانال تبلیغات دائمی و مفید به مرور زمان برای ما شکل میگیرد .
پس تا اینجا نتیجه گرفتیم که برای کسب جایگاه و رتبه های بالاتر در نتایج جست وجو باید محتوای سئو شده تولید کنیم .
محتوای متنی :
شامل متن ها ، کامنت ها ، اخبار و مقالات
محتوای تصویری :
شامل انواع عکس ها و پوسترها
محتوای ویدئویی :
شامل انواع فیلم ها و کلیپ ها
محتوای صوتی :
شامل انواع موزیک ، پادکست ها یا مصاحبه ها
هر یک از انواع محتوایی که در بالا برای شما ذکر کردیم به نحوی در بهبود رتبه سئوسایت شما اهمیت دارد . تمامی سایت ها امروزه حداقل یک مورد از انواع محتوا را در خود دارند اما قطعا استفاده از تمام انواع محتوا در یک سایت بسیار تاثیرگذار تر خواهد بود ، چرا که مخاطبان علایق مختلفی دارند و شما نیز باید در تولید محتوای سایت خود تمامی سلیقه های مختلف را در نظر بگیرید .
از طرفی برخی موضاعات بیشتر از طریق محتواهای تصویری جست و جو میشوند و برخی دیگر از طریق محتوای ویدئویی ، بنابراین باید رد هنگام تولید محتوا به این موضوع هم دقت کنید که چه محتوایی و از چه نوعی در ارتباط با حوزه فعالیت شما سرچ میشود و سپس بر اساس آن اقدام به تولید محتوای مناسب برای سایت خود کنید .
شناسایی کلمات کلیدی :
کاربران براساس نوع تفکر و علایقی که دارند در هنگام جست و جو برای موضوع مد نظرشان از کلمات خاصی استفاده میکنند. اگر میخواهید یک محتوای خوب و ارزشمند داشته باشید باید نوع و گروهی از کلمات را شناسایی و انتخب کنید که توسط انواع مختلف کاربران جست و جو میشوند .
تحقیق درباره محتوای رقبا :
شما با شناسایی رقبای خود و سر زدن به سایت آنها و بررسی مقالات و محتوای آنها میتوانید کلمات کلیدی و نوع تولید محتوای آنها را مشخص کنید و سپس شروع به تولید محتوای مناسب تر در سایت خود کنید .
انتخاب عنوان مناسب :
انتخاب یک عنوان مناسب برای مقالات و محتوای خود یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل تولید محتوا است . اولین چیزی که کاربران به آن جذب میشوند عنوان محتوا است ، بنابراین اگر میخواهید مقالات شما در مرکز توجه کاربران قرار بگیرد باید برای آن یک عنوان جذاب و خوب انتخاب کنید .
رعایت تعداد مناسب کلمات :
حداقل کلمات که میتوانید در سایت استفاده کنید 800 کلمه برای مقالات سایت و بین 400 تا 500 کلمه برای مقالات و محتوای وبلاگ هاست و استفاده از تعداد کمتر کلمه در محتوای سایت ممکن است جریمه های گوگل را برای سایت شما در پیش داشته باشد . توجه داشته باشید که تعداد کلمات شما میتواند از حدود گفته شده بیشتر باشد و در واقع هر چه یک مقاله محتوای بیشتر (تعداد کلمات بالاتری) داشته باشد از نظر گوگل ارزشمندتر است ، البته به شرطی که محتوا مفید باشند نه تکراری و بی ارزش ، بنابراین ما کمترین تعداد کلمات برای یک محتوا را 1000 و بیشترین را بین 3 تا 4 هزار کلمه در نظر میگیریم . برای بخش وبلاگ هم از 700 یا 800 تا حدود 1500 تا 2000 کلمه موردی ندارد .
یک شروع عالی :
بعد از عنوان مقاله ، اولین چیزی که برای مخاطبان جذاب است و به چشم آنها میخورد ، پاراگراف اول یا مقدمه و شروع محتوای شماست. خواندن همان چند خط ابتدایی مقاله ممکن است زمان زیادی نبرد و فقط چند ثانیه طول بکشد اما در جذب مخاطب به ماندن در صفحه و ادامه خواندن مقاله یا خارج شدن از صفحه تاثیر بسیار زیادی دارد .
از موضوع متن خارج نشوید :
توجه کنید مطالبی که مینویسید باید کاملا مرتبط با موضوع مقاله شما باشد یا به گونه ای باشد که محتوای شما را از موضوع اصلی خارج نکند .
پرهیز از مطالب کپی شده :
بهتر است به جای اینکه از مقالات و محتوای سایت های دیگر کپی کنید و آنها را در سایت خود قرار دهید ، خودتان شروع به تولید محتوا کنید و برای سایتتان محتوای دلخواه و مناسب را تولید کنید . این کار نه تنها باعث افزایش اعتبار سایت شما میشود بلکه سبب جذب اعتماد کاربران هم خواهد شد .
به یاد داشته باشید که ربات های گوگل محتوای کپی شده را تشخصی میدهند و برای این گونه محتوا ها هیچ ارزشی قائل نیستند ، حتی این گونه محتوا های کپی شده ممکن است جریمه شدن از جانب گوگل یا پنالتی شدن سایت شما را به همراه داشته باشد .
برای این کار شما میتوانید خودتان محتوای مورد نیاز سایتتان را تهیه کنید و به کمک یک تیم سئو آن را بهینه کرده و در سایت قرار دهید ، یا اینکه یک تیم تولید محتوا برای خود تشکیل دهید تا کار تولید محتوای مناسب را برای شما انجام دهند و باز کار بهینه سازی و استاندارد کردن محتوا را به یک تیم متخصص سئو بسپارید و یا میتوانید تماما کار تولید محتوا و سئوی سایت را به یک تیم متخصص در این حوزه بسپارید و خیالتان از بابت محتوای سایتتان راحت باشد .
با مخاطبان خود در ارتباط باشید :
ارتباط با مخاطبان و کاربران سایتتان مزیت های مهمی دارد .
اول اینکه شما از حضورشان در سایت قدردانی میکنید و دوم اینکه تعامل با مخطبان سبب میشود شما سطح رضایت مندی آنها را بدانید که این در بهبود روند تولید محتوای شما بسیار موثر خواهد بود .
استفاده از زیر عنوان :
یکی از ویژگی های یک محتوای خوب این است که مشخص کند در هر بخش به چه موضوعی پرداخته شده است و مطالب را به بخش های کوچک تقسیم کند تا مخاطبان بدانند در هر قسمت قرار است در چه موردی اطلاعات بدست آوردند .
اهمیت تولید محتوای ارزشمند را نادیده نگیرید و به یاد داشته باشید که تولید محتوای خوب را بیشتر از سرمایه جدی بگیرید . تولید محتوا یک فرآیند کاملا خلاقانه است و شما باید خود را به جای مخاطبانتان قرار دهید و ببینید مطالب شما پاسخوگوی تمامی سوالات و نیازهای آنان هست یا نه ... !
در دنیای پر رقابت سایت ها در گوگل ، محتوا حرف اول را میزند .
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد ، شما عزیزان میتوانید نظرات خود را برای ما کامنت کنید و سوالات خود را تیم ما در میان بگذارید .
اگر صاحب وب سایت یا کسب و کاری هستید و تا کنون به بهینه سازی وب سایت خود فکر کرده اید یا قصد کارکردن بر روی سئو سایت خود را دارید حتما با کنسول جستوجوی گوگل یا Google Search Console آشنایی دارید با درباره آن چیزهایی شنیده اید .
سرچ کنسول ابزاری است رایگان که توسط گوگل ارائه شده تا به مدیران وب سایت کمک کند تا سایت خود را برای ربات های گوگل بهینه با به اصطلاح فنی سئو (SEO) کنند . اما Search Console برای چه مواردی استفاده میشود و کاربرد آن در سئو سایت چیست ؟
پیش از آنکه بخواهید بدانید سرچ کنسول چقدر برای موفقیت بلند مدت و عملکرد وب سایت شما ارزشمند است باید دقیقا بدانید که سرچ کنسول چیست و چه میکند ؟!
گوگل سرچ کنسول به دلیل ویژگی های زیاد و منحصر به فردی که برای تجزیه و تحلیل داده ئ اطلاعات سایت در اختیار شما قرار میدهد ، در میان سئوکاران ابزاری بسیار مهم و با اهمیت شناخته شده است . سرچ کنسول علاوه بر اطلاعات آماری و داده هایی که ارائه میکند ، ابزارهایی را نیز به وب مسترها ارائه میکند که به وسیله ی آن میتوانند به رفع مشکلاتی که مانع از عملکرد خوب سایت میشود بپردازند .
بنابراین با توجه به مواردی که تا کنون گفتیم سرچ کنسول ابزاری است رایگان که به کاربران کمک میکند ترافیک سایت خود را اندازه گیری کنند ، عملکرد کلمات کلیدی خود را ببینند ، مشکلات را برطرف کنند و داده هایی را در مورد عملکرد کلی وب سایت خود دریافت کنند .
ابزار Search Console تقریبا 15 سال پیش توسط گوگل راه اندازی شد ئ به مرور زمان ویژگی های بیشتر به آن اضافه شد و عملکرد بهتری پیدا کرد . شما به عنوان مدیر یک وب سایت با متخصص سئو یک وب سایت نمیتوانید از سرچ کنسول برای ایجاد تغییرات مستقیم در سایت خود استفاده کنید اما میتوانید از آن برای ارسال صفحات به فهرست گوگل ، تایید صحیح بودن URLهای سایت و بررسی خطاها دردامنه سایت خود استفاده کنید . به ویژه برای سئو ، سرچ کنسول ابزاری بسیار خوبی برای تعیین استراتژی است . داده هایی که میتوانید از Search Console دریافت کنید میتواند به کسب و کار شما کمک کند تا فرصت های بهتری را برای بهبود عملکرد سایتتان پیدا کنید ، عملکردهای حال حاضر خود را تویت کنید و یاد بگیرید که افراد چگونه به وب سایت شما میآیند ؛ این به آن معناست که گوگل سرچ کنسول ابزار بسار مهمی برای هر وب سایتی است تا تجربه کاربری خود را بهبود بخشیده و کاربران بیشتری جذب کنند .
تا اینجا دقیقا توضیح دادیم که سرچ کنسول چیست و متوجه شدیم که برای بهبود عملکردهای سایت میتوانیم از آن استفاده کنیم اما در ادامه میخواهیم دقیق این مورد را بررسی کنیم که سرچ کنسول در چه مواردی استفاده میشود .
گوگل سرچ کنسول در واقع یک پلتفرم قدرتمند است که ابزارهای مختلف و زیادی را برای اهداف مختلف سئو ارائه میکند .
استفاده از سرچ کنسول برای ترافیک سایت
یک از مهمترین اطلاعاتی که هر مدیری در مورد وب سایت کسب و کار خود تمایل دارد بداند میزان ورودی ها یا همان ترافیک سایت است . گزارش عملکرد سایت در بخشی از سرچ کنسول به نام Performance نمایش داده میشود و در این بخش اطلاعاتی مربوط به کلیک ها ، میزان سرچ ، نرخ کلیک و میانگین رتبه بندی کلمات کلیدی ارائه میشود .
کلیک ها :
این گزینه تعادا کلیک های جستوجوی گوگل را برای وب سایت شما نشان میدهد یعنی جست و جوهایی که منجر به بازدید کاربران از محتوای سایت شما میشود .
میزان سرچ :
این بخش شامل تعداد دفعاتی است که سایت شما در نتایج جستوجو ظاهر شده است حتی اگر کلیکی دریافت نکرده باشد . صفحات سایت شما در صفحه بعدی نتایج جستوجویی که کاربر روی آن کلیک نکرده است نمایش داده شود ، جز میزان سرچ شما محسوب نمیشود .
CTR :
CTR یا نرخ کلیک ، میزان تعداد کلیک هایی که سایت دریافت کرده تقسیم بر تعداد سرچ ها یا نمایش های سایت .
میانگین موقعیت :
این گزینه به معنای میانگین بالاترین نتیجه از سایت شما برای یک کلمه کلیدی مشخص است . به عبارت ساده تر یعنی یک صفحه از سایت شما با یک کلمه کلیدی مشخص در چه موقعیتی از سرچ گوگل نمایش داده شده است .
کارشناسان سئو میتوانند از این اطلاعات برای تعیین اینکه کدام کلمات کلیدی بهترین نرخ کلیک را ارائه میدهند استفاده کنند تا بتوانند بر اساس آن محتوای مورد نیاز مخاطبان را ارائه کرده و میزان ورودی و کلیک های سایت را افزایش دهند .
با استفاده از سرچ کنسول وب مستران میتوانند کمپین های سئو را راه اندازی کنند و با مشخص کردن اهداف خاص ، در جهت بهبود کلمات کلیدی بهتر عمل کنند .
استفاده از سرچ کنسول برای بهبود بخش های فنی سایت
یکی دیگر از کاربردهای باارزش سرچ کنسول که برای کسب و کارهای دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است ، ارائه خطاها و مشکلاتی است که سایت شما از نظر فنی با آن رو به رو است که این خطاها میتواند بر رتبه سایت شما در گوگل تاثیر منفی داشته باشد .
در این بخش از سرچ کنسول ، گزارشاتی به شما ارائه میشود که میتواند کمک کند تا مطمئن شوید سایت شما قوانین گوگل را نقض نکرده است ، توسط گوگل جریمه نشده است ، خطا ندارد ، به درستی با موبایل سازگار است ، خیلی کند نیست ، کد نویسی ها درست انجام شده و برخی موارد فنی دیگر . در ادامه به بررسی برخی از این گزارشات مهم و مفید میپردازیم .
گزارش Index Coverage
این گزارش به مدیران وب سایت ها این امکان را میدهد که ببینند سایت آنها چقدر در فهرست نتایج گوگل نمایش داده میشود . بنابراین ، از این طریق آنها میتوانند به بررسی تعداد صفحاتی از سایت بپردازند که در گوگل ایندکس شده است .
به گفته گوگل در حالت ایده آل باید شاهد افزایش تدریجی تعداد صفحات معتبر سایت خود باشید ، به دلیل اینکه Googlebot به طور مداوم صفحات سایت ها را بررسی میکند و به صفحات ارزشمند و مفید اجازه ایندکس شدن میدهد .
بخش های مختلف گزارش Coverage
Error :
بخش error وضعیت تمامی خطاهای موجود در سایت را نمایش میدهد و به ما میگوید که هر صفحه چه نوع خطایی دارد و جزئیات آن را برای ما مشخص میکند .
Valid with warning :
بخش valid with warning این بخش صفحاتی را نمایش میدهد که ایندکس شده اند اما خطاهایی دارند که باید رفع شود اما در صورتی هم که رفع نشوند مشکلی برای ایندکس شدن صفحه به وجود نمی آورد.
Valid :
بخش valid تمامی صفحات ایندکس شده سایت را با جزئیات آن نمایش میدهد .
Excluded :
بخش excluded این بخش صفحاتی را به ما نمایش میدهد که به دلایلی ایندکس نمیشوند و یا قبلا ایندکس بودند اما به دلیلی از نتایج گوگل حذف شده اند . در این بخش لیست تمامی صفحات exclude در سرچ کنسول و دلایل عدم ایندکس شدن آن ها را نمایش میدهد.
پس با استفاده از این بخش در search console مدیران یا توسعه دهندگان سایت میتوانند به خطاهای موجود در سایت پی ببرند و آنها را رفع کنند تا به سئو سایت لطمه وارد نشود .
در حقیقت سرچ کنسول با وب سایت ها به گونه ای ادغام نمیشود که به وب سایت ها اجازه دهد بتوانند مستقیما این مشکلات را بر طرف کنند اما این امکان را برای آنها به وجود میآورد تا بتوانند استانداردهای خود را کنترل کنند و پس از رفع مشکل درخواست بررسی و تایید شدن صفحه ی مورد نظر را بدهند .
یکی از راه هایی که به سئوکاران این امکان را میدهد که تغییرات و خطاها را مستقیما به گوگل یا سرچ کنسول ارسال کنند استفاده از سایت مپ است .
نقشه سایت یا سایت مپ ، یک فایل با پشوند XML است که تمام محتواهای مهم روی یک سایت را فهرست میکند و نحوه ارتباط صفحات مختلف را نمایش میدهد . هر صفحه یا فایلی را که میخواهید در گوگل نمایش داده شود باید باید در سایت مپ یا نقشه راه قرار دهید .
گزارش نقشه سایت یا sitemap
همانطور که گفتیم این بخش برای ارسال لیست کامل صفحات سایت به ربات های گوگل مورد استفاده قرار میگیرد تا ربات ها بتوانند راحت تر و سریعتر آنها را پیدا کنند در آنها بخزند یا به اصطلاح crawl کنند و اجازه ایندکس شدن به صفحات سایت را صادر کنند .
گزارشات سایت به ما میزان صفحات یا URL هایی را که به وسیله ی سایت مپ کشف شده اند را به شما نمایش میدهد و میتوانید ببینید چه تعداد از صفحه های شما به وسیله ی sitemap به گوگل معرفی و ایندکس شده اند .
ابزار URL inspection
این بخش از سرچ کنسول برای نمایش لینک های سایت به گوگل به صورت دستی است . همچنین سئوکاران یا توسعه دهندگان وب سایت به وسیلهی این بخش میتوانند نسخه رندر شده صفحات خود را مشاهده کنند ، آن را آزمایش کنند تا مطمئن شوند که Googlebot میتواند صفحات را بخواند و منابع بارگذاری شده را مشاهده کنند . این ابزار کمک میکند تا تغییرات اخیر در صفحات سایت سریعتر شناسایی شوند .
ابزار removal یا حذف
این ابزار ها به مدیران وب سایت اجازه میدهد تا به طور موقت صفحات وب سایت خود را از نتایج جست و جو حذف کنند . این ابزار ، گوگل را از خزیدن در صفحات شما باز نمیدارد بلکه ، تنها از نمایش آنها در جست و جوی گوگل آن هم به مدت تقریبا 6 ماه جلوگیری میکند .
گزارش ریسپانسیو بودن صفحات سایت برای موبایل
در این گزارش شما میتوانید میزان سازگاری صفحات سایت خود را با تلفن همراه مشاهده کنید و در صورت وجود مشکل در حالت ریسپانسیو بودن ، مشکل را مشاهده و آن را رفع کنید .
برای اینکه بتوانید وب سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید باید یک اکانت ایمیل برای سایت خود بسازید یا در صورت تمایل از اکانت ایمیل شخصی خود استفاده کنید . پیشنهاد ما این است که یک اکانت بیزینسی جدا تنها برای وب سایت خود بسازید و سرچ کنسول را از طریق آن بالا بیاورید . پس از ساخت اکانت ایمیل باید به سایت Search Console مراجعه کنید و در صفحه مورد نظر گزینه start now را کلیک کنید .
سپس در صفحه باز شده دو گزینه را مشاهده میکنید که دو حالت مختلف ثبت سایت در سرچ کنسول را نشان میدهد . توجه کنید که پیش از ثبت سایت باید حتما اکانت ایمیلی را که ساختید در مرورگر خود وارد کرده باشید .
در این حالت شما باید در کادر موجود آدرس سایت خود را وارد نمایید و سپس روی دکمه continue کلیک کنید . در نظر داشته باشید که باید آدرس سایت خود را به صورت کامل به حالت http://website.com یا https://website.com وارد نمایید . به این ترتیب تنها URL وارد شده تحت پروتکل مشخص شده ثبت میشود . در صورت تمایل به اضافه کردن زیر دامنه ها یا پروتکل های دیگر باید به صورت جداگانه اقدام نمایید .
پس از ثبت سایت با این روش ، یک فایل HTML در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را دانلود کرده و در هاست سایت خود آپلود کنید . سپس با کلیک بر روی گزینه Verify اثبات مالکیت سایت شما تایید میشود و ثبت سایت در سرچ کنسول با موفقیت به پایان میرسد.
در این حالت هم شما باید مجددا نام دامنه خود را در باکس موجود وارد کرده و سپس بر روی سپس بر روی دکمه continue کلیک کنید . در این روش دیگر نیازی به افزودن زیردامنه های دیگر سایت نیست . در زمان ثبت سایت رد سرچ کنسول گوگل از این طریق تمامی این زیر دامنه ها یا پروتکل ها برای شما در نر گرفته میشود . در نتیجه شما باید آدرس سایت خود را به صورت website.com وارد کنید . برای ثبت مالکیت از این طریق باید از DNS record استفاده شود .
در این روش اثبات مالکیت وب سایت از طریق یک کد TXT در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را در هاست سایت در باکس DNS configuration جایگذاری کنید . سپس بر روی دکمه Verify کلیک کرده تا اثبات مالکیت سایت تایید شود و ثبت سایت در سرچ کنسول با موفقیت به اتمام میرسد .
Google Analytics یک سرویس تجزیه و تحلیل وب سایت که آمار و ابزارهای تحلیلی اولیه را برای بهینه سازی سایت در موتورهای جستوجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه میدهد . این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و برای هر کسی که حساب Google داشته باشد به صورت رایگان در دسترس است .
گوگل آنالیتیکس برای ارزیابی عملکرد وب سایت و جمع آوری اطلاعات بازدیدکنندگان استفاده میشود . این ابزار قدرتمند میتواند به کسب و کارهای اینترنتی کمک کند تا منابع اصلی ترافیک کاربران سایت را بررسی کنند ، موفقیت کمپین ها و فعالیت های بازاریابی خود را بسنجند ، میزان تعامل کاربران با محتوای سایت را ببینند و سایر اطلاعات مربوط به بازدیدکنندگان را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند . گوگل آنالیتیکس همچنین به شما نشان میدهد که بازدیدکنندگان چگونه از وب سایت شما استفاده میکنند .
ابزار گوگل آنالیتیکس داده های کاربران را پس از هر بازدید از سایت با استفاده از تگ های صفحه به دست میآورد . یک تگ جاوا اسکریپت در هر صفحه ای که میخواهید داده ها و اطلاعات ان را ببینی درج میشود . این تگ در مرورگر هر کاربری اجرا میشود و اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری میکند و سپس به یکی از سرورهای جمع آوری داده های گوگل ارسال میکند . پس از آن google analytics میتواندگزارش هایی مانند تعداد کاربران ، نرخ پرش ، میانگین مدت حضور هر کاربر در سایت ، راه های ورود کاربران به وب سایت ، دستگاهی که کاربر به وسیله آن وارد سایت شده و بسیاری از اطلاعات دیگر را در اختیار مدیر سایت قرار دهد تا با آنالیز و تحلیل این اطلاعات بتواند به موارد زیر دست یابد :
نکته : نرخ تبدیل چیست ؟ نرخ تبدیل یعنی چه تعداد از بازدیدکنندگان سایت شما کاری که شما از آنها خواسته اید را انجام میدهند . به عنوان مثال هدف شما از بهینه سازی یک صفحه لندینگ ( صفحه فرود ) این بوده است که کاربران پس از بازدید از صفحه ، اطلاعات تماس خود را برای شما ارسال کنند . به تعداد بازدیدکنندگانی که پس از ورود به صفحه مورد نظر در سایت این کار را انجام میدهند نرخ تبدیل میگویند .
برای نصب و راه اندازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت باید 2 پیشنیاز داشته باشید :
اگر از قبل یک حساب Gmail دارید میتوانید از آن برای راه اندازی حساب google analytics خود استفاده کنید اما در غیر این صورت باید یک حساب جدید در گوگل برای خود بسازید . نکته ای که در اینجا بسیار مهم است این که ، این حساب گوگل دسترسی کامل به تمامی آمار و اطلاعات سایت شما را خواهد داشت بنابراین ، باید سعی کنید تا از اطلاعات حساب خود به خوبی مراقبت کنید و به هیچ عنوان آن را در اختیار کسی قرار ندهید .
نکته دیگری که باید بدانید این است که آنالیتیکس به شما این امکان را میدهد تا تمامی وب سایت های خود را فقط از طریق یک حساب آنالیتیکس بررسی کنید و در صورت داشتن چندین سایت دیگر نیاز نیست برای هر کدام از آنها یک اکانت جداگانه بسازید . حتی گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را میدهد تا حساب های دیگر گوگل را به یک حساب آنالیتیکس متصل کنید تا همکاران شما نیز بتوانند آمار و اطلاعات سایت را مشاهده و بررسی کنند.
به دلیل تحریم هایی که برای IPهای ایرانی از سمت گوگل در نظر گرفته شده است ، دسترسی به سرویس آنالیتیک از داخل ایران ممکن نیست و شما باید با برنامه های تغییر IP که ارائه میشود ، IP خود را تغییر دهید .
پس از اینکه دو مرحله بالا را با موفقیت به اتمام رساندید ، برای فعالسازی حساب آنالیتیکس سایت خود باید به آدرس Google Analytics مراجعه کنید و سپس در بخش اکانت های مرورگر خود ، اکانت جیمیلی را که ساختید وارد کنید تا گوگل آنالیتیکس بر روی آن راه اندازی شود .
در صفحه ای که مشاهده میکنید بر روی دکمه start measuring کلیک کنید .
در مرحله بعد شما باید نام اکانت خود را ( هر نامی که تمایل دارید ) وارد کنید . سپس در ادامه همان صفحه گزینه هایی را مشاهده میکنید که مربوط به تنظیمات اشتراک گذاری اطلاعات حساب کاربری شماست که میتوانید آنها را طبق نظر خود فعال یا غیر فعال کنید . پیشنهاد ما به شما فعال کردن تمامی گزینه هاست تا بتوانید تمامی اطلاعات دقیق و مفید سایت خود را از آنالیتیکس دریافت کنید و در نهایت با کلیک بر روی گزینه Next وارد مرحله بعد میشوید .
در مرحله بعد شما باید در بخش property name نام سایت خود را وارد کنید و سپس موقعیت جغرافیایی و زمانی خود را مشخص کنید . در پایین همین باکس نوشته ای با عنوان show advanced options مشاده میکنید که با کلیک بر روی این بخش حساب آنالیتیکس شما به صورت universal یا جهانی ثبت میشود . برای فعال شدن این بخش باید دکمه موجود در این باکس را فعال کنید .
سپس گزینه create a Universal Analytics property را انتخاب کنید و پس از وارد کردن آدرس وب سایت به صورت www.website.com بر روی گزینه Next کلیک کنید .
در مرحله بعد باید اطلاعات کسب و کار خود را مثل صنعت فعالیت (Industry category) ، اندازه شرکت (Business size) و مشخص کردن اینکه از گوگل آنالیتیکس برای چه مواردی میخواهید استفاده کنید . پس از مشخص کردن بخش های خواسته شده با کلیک بر روی دکمه Create حساب گوگل آنالیتیکس شما ساخته میشود .
پیش از ساخته شدن نهایی اکانت آنالیتیکس یک صفحه برای شما باز میشود که حاوی قوانین و مقررات گوگل آنالیتیکس است که باید بخش های مورد نظر را علامت زده و سپس بر روی دکمه I Accept کلیک کنید .
در بخش نهایی یک کد جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار میگیرد با عنوان Tracking code که باید این کد را در بخش هایی از سایت که میخواهید اطلاعات آن را بدانید قرار دهید . پیشنهاد ما این است که این کد را در بخش انتهایی صفحات خود قرار دهید تا در هنگام لود شدن جز آخرین کدهایی باشد که آپلود میشود و سرعت سایت را کاهش ندهد . پس از جای گذاری این کد عملیات نصب و راه اندازی آنالیتیکس با موفقیت به پایان میرسد و شما میتوانید گزارشات آن را مشاهده کنید .
پس از ساختن اکانت و متصل کردن آن به سایت شما میتوانید از طریق داشبورد موجود در گوگل آنالیتیکس اطلاعات و گزارشات مد نظر خود را مشاهده کنید و به تحلیل و بررسی آنها بپردازید .
صفحه home در گوگل آنالیتیک شامل بخش های مختلفی است که اطلاعات زیادی به ما میدهد . در ادامه به معرفی بخش های مختلف این صفحه میپردازیم .
اولین بخشی که در Google Analytics Home مشاهده میکنید بخشی است که اطلاعات مهمی مثل تعداد کاربران (User) ، تعداد دفعات بازدید یک کاربر از سایت (session) ، نرخ پرش (bounce rate) ، مدت زمانی که هر کاربر در سایت شما حضور داشته (session duration) را نشان میدهد .
Active User :
این بخش تعداد کاربران موجود در سایت در حال حاضر را نشان میدهد . که شما میتونید اطلاعات بیشتر درباره این کاربران رو از طریق آدرس Realtime » Overview هم مشاهده کنید .
How to acquire users :
این بخش نشان دهنده ی کانال های ورودی کاربران است و به شما نشان میدهد که ترافیک سایت ما از چه طریقی جذب شده است .
What pages do your users visit? :
این بخش نشان دهنده ی مهم ترین صفحات وب سایت شماست که بیشترین بازدید را در میان کاربران داشته اند .
What are your top devices? :
این بخش نشان دهنده ی این است که کاربران شما از طریق چه دستگاهی به وب سایت وارد شده اند.
این بخش به ما نشان میدهد کاربران وب سایت از چه طریقی به ما میرسند و در همین گزارش برخی از لینک های خارجی سایت هم مشخص میشود. اطلاعات این بخش از طریق ادرس Acquisition » All traffic » source/medium قابل مشاهده است .
این بخش به ما نشان میدهد که کاربران از طریق چه browser هایی ما را سرچ کرده اند . اطلاعات این بخش از طریق آدرس Audience » Technology » Browse & OS قابل مشاهده است .
این بخش صفحات landing سایت را به ما نشان میدهند . یعنی صفحاتی که در لینک 1 گوگل قرار دارند و کاربران بیشتر به این صفحات مراجعه میکنند . گزارشات این بخش از طریق آدرس Behavior » site content » landing pages قابل مشاهده است .
ابزار Keyword Planner برای کمک به بازاریابان محتوا و سئو کاران برای پیدا کردن کلمات کلیدی مهم و اطلاعاتی مانند میزان جست و جو و میزان رقابت پذیری کلمه مورد استفاده قرار میگیرد . اگر به تازگی کار خود را بر روی بازاریابی محتوا و سئو شروع کرده اید . Keyword Planner یک ابزار عالی برای تحقیقات شما بر روی کلمات کلیدی است . این ابزار کاملا رایگان است و به شما کمک میکند تا با شناسایی نیازهای مخاطبان بتوانید محتوای استاندارد و بهینه ای تولید کنید و نظر کاربران و مشتریان را به سمت خود جلب کنید .
کلمات کلیدی مهم ترین بخش سئو سایت اند ، keywordها کلمات یا عباراتی اند که کاربران به وسیله ی آنها جستوجوی خود را در فضای اینترنت انجام میدهند و محتوای مورد نیاز خودشان را پیدا میکنند . بنابراین شناسایی کلمات کلیدی که کاربران به وسیله ی آن به دنبال شما میگردند و بهینه سازی این کلمات به شما کمک میکند تا بتوانید صفحات سایت خود را به لینک 1 گوگل بیاورید و پیش روی کاربران قرار دهید . از کلمات کلیدی برای هدایت محتوا و بهینه سازی صفحات وب سایت استفاده میشود و این کلمات بخش مهمی از استراتژی های SEO است که باید در ابتدای کار توجه ویژه ای به آن داشته باشید .
زمانی که تولید و بهینه سازی محتوای خود را با کلمات ، موضوعات ، محصولات و خدماتی که مخاطبان هدف شما به دنبال آن هستند هماهنگ کنید ، شانس بیشتری برای نمایش در نتایج جستوجو خواهید داشت .
یکی از دلایل اهمیت کلمات کلیدی این است که استفاده از کلمات کلیدی مناسب و درست کمک میکند تا موتورهای جستوجوی گوگل بتوانند ارتباط بهتری با یک صفحه وب برقرار کنند و متوجه شوند که موضوع محتوا چیست و این کمک میکند تا شانس پیدا شدن یک صفحه وب مربتط با جست و جوی کاربران افزایش یابد .
این نوع کلمات ، کلمات کلیدی اصلی و کوتاه اند که شما در محتوای خود استفاده میکند و میخواهید تا بعدها سایت شما بر روی این کلمه بهینه شود و در لیست نتایج جست و جو نمایش داده شود . این نوع کلمات کلیدی معمولا میز سرچ بالایی دارند و رقابت در این نوع کلمات کلیدی نیز بسیار بالاست . برای افرادی که تازه سئو وب سایت خود را آغاز کرده اند بهتر است تا در ابتدای کار از نوع دیگر کلمات کلیدی یعنی Long tail Keyword استفاده کنند تا نتایج بهتری ببینند .
این نوع از کلمات کلیدی ، کلماتی اند که میزان جست و جو و رقابت در آنها پایین تر است و همانطور که گفتیم در شروع کار سئو بهتر است از این مدل کلمات کلیدی برای بهینه سازی سایت استفاده کرد . این نوع از کلمات کلیدی که به آنها کلمات کلیدی دم بلند نیز گفته میشود از 3 یا چند کلمه تشکیل شده اند و یک عبارت کلیدی خاص را به وجود میآورند . زمانی که مخاطبان شما دقیقا بدانند که به دنبال چه چیزی هستند آن را با جزئیات کامل در اینترنت سرچ میکند و همین جست و جو با جزئیات کلمات کلیدی دم بلند را به وجود آورده است و اکثر افراد معمولا میدانند که به دنبال چه چیزی هستند و دقیقا چه میخواهند پس ، نیاز خود را با سرچ کلمات کلیدی دم بلند در موتورهای جستوجوی گوگل انجام میدهند. بنابراین توجه به این نوع کلمات کلیدی مخصوصا در آغاز کار بسیار مهم و تاثیر گذار است .
کلمات کلیدی به شما به عنوان مالک وب سایت کمک میکنند تا :
برای استفاده از کیورد پلنر باید ابتدا اقدام به ایجاد یک اکانت google keyword planner برای خود نمایید و برای این کار باید یک حساب Gmail داشته باشید . پس از ساخت اکانت برای شروع کار با ابزار keyword planner شما باید ابتدا از طریق لینک مربوط به سایت یا جستوجوی عبارت keyword planner در اینترنت به سایت آن وارد شوید . پس از ورود به سایت شما با صفحه ای مشابه صفحه ای که تصویر آن را برای شما در این مقاله قرار داده ایم مواجه خواهید شد . در این صفحه با کلیلک بر روی دکمه Go to Keyword Plenner میتوانید کار با این ابزار را آغاز کنید .
در صورتی که زبان صفحه انگلیسی نبود ، شما با مراجعه به انتهای همین صفحه از بخش زبان ها میتوانید زبان انگلیسی را انتخاب نمایید .
با کلیک بر روی دکمه Go to Keyword Planner صفحه ای برای شما باز میشود که در این بخش شما باید گزینه New Google Account را انتخاب کنید .
در مرحله ی بعد از شما هدف از تبلیغات را میپرسد که با توجه به عدم اجرای کمپین تبلیغاتی شما باید بر روی قسمت مشخص شده یعنی Switch Expert Mode کلیک کنید .
در صفحه بعدی که به شما نمایش میدهد مجددا به دلیل اینکه هیچ کمپین تبلیغاتی مد نظر نداریم باید بر روی گزینه Create an account without a campaign کلیک کنید .
در مرحله بعد باید اطلاعات کسب و کار خود را وارد کنید . بهتر است در این بخش کشور و ارز خود را ترکیه و لیر انتخاب کنید چرا که اگر بخواهید در آینده از این اکانت برای فعالسازی گوگل ads استفاده کنید با مشکل مواجه خواهید شد . توجه داشته باشید که در آینده نمیتوانید کشور خود را تغییر دهید . پس از مشخص کردن موارد خواسته شده بر روی دکمه Submit کلیک کنید .
در نهایت اکانت کیورد پلنر (keyword planner) شما با موفقیت ساخته میشود و برای ورود به به اکانت خود کافی است بر روی Explore Your Account کلیک کنید .
بعد از ورود به اکانت گوگل کیورد پلنر خود ، برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی شما باید از طریق منوی بالای صفحه بر روی گزینه Tools & Settings کلیک کنید و از ستون سمت چپ با کلیک بر روی keyword planner به این ابزار وارد شوید .
در صفحه باز شده برای شروع تحقیقات کلمات کلیدی خود با کلیک بر روی باکس Discover new keyword میتوانید کار خود را شروع کنید .
در صفحه ی جدید شما باید ابتدا زبان را از ترکی به فارسی و لوکیشن را نیز حذف کنید تا نتایج درستی را مشاهده کنید . سپس عبارات یا کلماتی را که قصد دارید سایت خود را بر روی آنها بهینه کنید در کادر مشخص شده وارد کنید و با کلیک بر روی گزینه Get Results میتوانید نتایج تحقیقات کلمات کلیدی خود را به وسیله keyword planner ببینید .
در صفحه نتایج شما میتوانید سایر کلمات کلیدی مرتبط با کارتان به همراه اطلاعات دیگری مثل میانگین سرچ ، میزان سختی کلمه ، میزان رقابت پذیری و ... را مشاهده کنید .
شما میتوانید کلمات کلیدی مد نظرتان را انتخاب کنید و آن ها را در یک گروه قرار دهید .
پس از انتخاب کلمات کلیدی با کلیک بر روی Add keywords میتوانید آنها را به گروه کلمات کلیدی خود اضافه کنید .
شما همچنین میتوانید گروه کلمات کلیدی خود را از keyword planner دانلود کنید تا از آن برای تولید محتوای سایتتان استفاده کنید .
داشتن یک استراتژی مناسب برای تولید محتوا ، باعث میشود تا نتایج بهتری را از سئو سایت دریافت کنید . استراتژی تولید محتوا به شما کمک میکند تا محتوای مورد نیاز خودرا سازماندهی کنید و برنامه دقیقی برای تولید محتوای بخش های مختلف سایت داشته باشید .
تولید محتوای سئو شامل تحقیقات عالی ، نوشتن بی نقص و توجه به تمامی جزئیات و نیازهای کاربران است . بر اساس آمار روزانه 68% درصد از کل ترافیک وب سایت ها از طریق جست و جو در گوگل اتفاق میافتد و افراد از طریق این سرچ ها به دنبال یافتن پاسخ های خود هستند بنابراین اهمیت دادن به استراتژی تولید محتوا میتواند راهی مناسب برای افزایش ترافیک سایت به وجود بیاورد . چالش شما در تولید محتوا این است که بتوانید سایت های رقیب موجود در صفحه اول گوگل را شکست دهید .
استراتژی تولید محتوا سبب میشود تا سایت روند مناسبی را رد پیش بگیرد . با داشتن استراتژی درست بدست آوردن رتبه های بالا در نتایج جستوجو راحت تر میشود . استراتژی محتوا تنها مربوط به محتوای متنی سایت نیست ! بلکه شامل تمامی محتواها از جمله ویدئو ها ، تصاویر ، اینفوگرافیک ها ، پادکست ها و بسیاری از موارد دیگر است .
محتوای سئو یا محتوای بهینه شده برای موتورهای جستوجو و کاربران به هر شکلی از محتوا شامل متن ، عکس ، ویدئو و ... اشاره دارد که میتوان آن را در سایت منتشر کرد. محتوای خوب به مرور زمان یک کانال ارتباطی بسیار ارزشمند میان شما و مخاطبانتان ایجاد میکند تا بتوانید از این طریق به بازاریابی محتوا بپردازید و علاوه بر بهبود رتبه سایت ، با ایجاد یک کانال تبلیغاتی مشتریان بیشتری به خود جذب کنید . شناخت انوع محتوا در انتخاب هدفمند محتوای متناسب با یک کسب و کار بسیار تاثیر گذار است و باعث میشود تا بتوانید استراتژی تولید محتوای را نیز هدفمندتر تهیه کنید .
این شناخت همچنین باعث میشود که تحلیل دقیقی از نوع برخورد مخاطبان با هر یک از محتواها بدست آورید چراکه علایق افراد مختلف متفاوت است و هر فردی به سمت نوع خاصی از محتوا تمایل دارد و در جست و جوهای خود نیز به دنبال آن میگردد .
اهمیت محتوا در دنیای امروز بسیار زیاد شده است چرا که در جهان امروز بخش زیادی از فعالیت های کاربران در فضای وب انجام میشود و از طرفی هم ارتباط با مخاطبان به میزان زیادی به تولید محتوای متداول و تعاملی وابسته است .
انواع متفاوتی از محتوا وجود دارد که در ادامه به معرفی بهترین آنها میپردازیم :
کلمات صدای کسب و کار شما هستند . تولید و ارائه هوشمندانه کلمات ، برای برند ، محصولات و خدمات شما خلق ارزش میکند . محتوای متنی انواع مختلفی دارد که شما بسته به نیاز خود باید یک یا چند تا از آنها را انتخاب کنید و در سایت خود مورد استفاده قرار دهید . همانطور که از اسم این نوع محتوا هم مشخص است شامل متن های نوشتاری است که در ادامه انواع محتوای متنی را به شما معرفی میکنیم :
از میان تمامی این محتوای متنی ، محتوای بلاک ، رپورتاژ و لندیگ پیج ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند که در ادامه به بررسی یان سه نوع محتوای متنی میپردازیم .
بخش بلاگ یکی از مهم ترین بخش های هر سایتی است چراکه از طریق محتوایی در این بخش قرار میدهید قرار است مخاطبان زیادی را به سمت وب سایت خود بکشانید و آنها را با خدمات ، محصولات ، حیطه کاری ، تخصص یا برندتان آشنا کنید . در واقع بخش بلاگ باید قلمرو کسب و کار شما را افزایش دهد و با ارائه محتوای خوب ، جذاب و دقیق کاربران را به مشتری تبدیل کند .
برای تولید محتوای متنی مناسب در بخش بلاگ باید اصولی را رعایت کنید تا هم بتوانید استراتژی تولید محتوای خوبی داشته باشید و هم محتوای استانداردی در سایت خود قرار دهید .
اصول تولید محتوای متنی بلاگ :
رپورتاژ یکی از قدیمی ترین انواع محتوای متنی است که در گذشته در روزنامه ها ارائه میشد اما امروزه در سایت های خبری و یا وبلاک های پرمخاطب ارائه میشود . رپورتاژ یک متن آگاهی دهنده در مورد یک محصول یا خدمت است . البته رپورتاژ یک آگهی دروغین یا محتوای اغراق شده نیست بلکه محتوایی است که با بیانی مشخص ، تاثیرگذار و صادقانه در تلاش است تا اطلاعات دقیقی را در اختیار کاربران قرار دهد و آنها را به سمت استفاده از محصول یا خدمات سایت مورد نظر هدایت کند. رپورتاژها میتوانند حاوی بک لینک هم باشند و برای افزایش ترافیک و آمار بازدید سایت مورد استفاده قرار بگیرند .
بندینگ پیج یا صفحات فرود یکی از بخش های مهم در یک وب سایت است و در واقع نقطه فرود بازدیدکنندگان است . یک صفحه لندینگ اولین صفحه ای است که یک کاربران از طریق آن وارد دنیای محتوای شما میشود . این صفحات اهداف متفاوتی را دنبال میکنند به عنوان مثال آشنا کردن مخاطبان با اهداف کسب و کار یا معرفی خاص و ویژه ی یکی از محصولات یا خدمات وب سایت .
محتوای صوتی شامل هر محتوایی است که از طریق شنیدن قابل دریافت باشد . پادکست ها یا کتاب های صوتی از جمله اینگونه محتوا ها هستند . محتوای صوتی رد جهان امروز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از سایت ها در کنار محتوای متنی ، فایل صوتی آن را نیز در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند .
محتوای تصویری شامل عکس هایی است که ما در وب سایت خود آن ها را بارگذاری میکنیم و از طریق کلمات کلیدی و تگ های خاص برای موتورهای جستوجو بهینه سازی میشوند . عکس ها سریع و جذابند ومیتوانند بیان کننده محتوا باشند و وجود عکس جذابیت سایت شما را بالا میبرد و باعث افزایش شانس دیده شدن شما خواهد شد .
در تهیه محتوای تصویری سایت به چند مورد توجه داشته باشید :
خودتان عکس بگیرید و عکس را بر مبنای هویت بصری و اهداف کسب و کار تهیه کنید .
اگر خودتان قادر به تهیه عکس نیستید حتما از یک طراح گرافیک یا تیم خوب برای تهیه عکس ها کمک بگیرید .
توجه داشته باشید که عکس ها حتما با متن ارتباط داشته باشد .
یادتان نرود که عکس محصول از توضیحات آن هم مهم تر است. اگر محصولات شما عکس خوبی نداشته باشند کاربران به سمت آنها جذب نمیشوند .
حتما عکس ها را از نظر سئو و برای موتورهای جست و جو بهینه کنید .
از دیگر محتواهای مهم سایت محتوای ویدئویی آن است و امروزه افراد زیادی هستند که تمایل دارند به جای خواند یک متن آن را به صورت ویدئویی تماشا کنند . با کمک محتوای ویدئویی شما میتوانید انواع محتوای آموزشی ، تبلیغاتی ، علمی ، تعاملی و ... را تولید و در اختیار مخاطبان قرار دهید . این گونه محتوا ها همچنین میتوانند شامل مصاحبه ها و مطالب سرگرم کننده نیز باشند .
از دیگر انواع محتوای سایت میتوان به مواردی مانند پوستر و کاتالوگ ، دوره های آموزشی ، فروم ها ، انواع تست ها و آزمون ها و ... اشاره کرد . مواردی که در بالا به شما معرفی کردیم مهم ترین انواع محتوا اند که بهتر است از تمامی آنها در سایت خود استفاده کنید که البته به یاد داشته باشید باید برای هر یک استراتژی تولید محتوای مناسب داشته باشید تا بتوانید هر کدام از این محتواها را به صورت هدفمند در سایت خود قرار دهید .
پیش از شروع به تولید محتوا و برای مشخص کردن استراتژی تولید محتوای خود باید اهداف خود را از این کار مشخص کنید. برای تعیین اهداف از تنها شروع کنید ، یعنی اینکه در نهایت میخواهید به کجا برسید و چه نتیجه ای را دریافت کنید .
آیا میخواهید تعداد سرنخ هایی که از مشتریان دریافت میکنید را افزایش دهید یا میخواهید میزان فروش خود را تا حد مشخصی افزایش دهید ؟؟
اهداف زیادی برای تولید محتوا وجود دارد که شما بسته به آنچه برای خود مد نظر دارید باید هدف گذاری کنید. انجام این مرحله به شما کمک میکند تا نوع محتوایی که میخواهید تولید کنید را تعیین نمایید .
مرحله بعد در تهیه استراتژی تولید محتوا این است که مشخص کنید قصد دارید با تولید محتوا چه کسانی را مخاطب قرار دهید . در این مورد میتوانید از اعضای تیم خود کمک بگیرید به خصوص اعضای تیم خدمات پشتیبانی ، تیم فنی ، میدیران بازاریابی و شبکه های اجتماعی چرا که این افراد بیشترین تعامل را با مشتریان دارند و میتوانند به شما کمک کنند تا با مشتریان و نیازهای آنها بیشتر و بهتر آشنا شوید و مشخص کنید که تولید چه نوع محتوایی برای مخاطبان مناسب تر است.
شما باید مشخص کنید ، آن چیزی که برند شما را از سایر رقبا متمایز میکند چیست . منظور از تمایز فقط در محصولات نیست بلکه تمام ویژگی هایی است که برند شما دارد . از محصول و خدمات گرفته تا نیروهای انسانی و تیم حرفه ای و ... . این مرحله به شما کمک میکند تا در هنگام تولید محتوا بتوانید مزیت رقابتی و وجه تمایز خود را بهتر به مخاطبان برسانید و آنها را به سمت خود جذب کنید.
شما باید تمایزهای کسب و کار خود را در کنار نیازهای مشتریان قرار دهید و محتوای خود را به گونه ای ارائه کنید که دیگران تا کنون انجام نداده اند و این پیام را به مخاطبان خود برسانید که راهکاری که شما ارائه میکنید تا کنون کسی ارائه نکرده و این فقط شما هستید که میتوانید نیازآنها را برآورده کنید .
سعی کنید موضوعات و عناوین محتوای خود را با استفاده از طوفان فکری پیدا کنید . طوفان فکری روشی است خلاقانه برای پیدا کردن انوع ایده های جدید و جذاب در هر زمینه ای . در این مرحله با توجه به اینکه نیازهای مخاطبان را به خوبی شناسایی کرده اید میتوانید موضاعات محتوای خود را به گونه ای انتخاب کنید که پاسخگوی آن نیازها باشد . برای این بخش و طوفان فکری شما باز هم میتوانید از مشارکت سایر اعضای تیم بهره مند شوید تا اهداف استراتژی تولید محتوای خود را به درستی پیش ببرید . فقط توجه داشته باشید که تمایز محتوایی شما پیش از همفکری برای تمام اعضای مشارکت کنند کاملا روشن شده باشد .
پس از مشخص شدن عناوین و موضوعات اولیه باید کلمات کلیدی که قرار است محتوای شما به وسیله ی آن به کاربران نمایش داده شود را مشخص کنید . همانطور که میدانید کلمات کلیدی عباراتی هستند که توسط کاربران در فضای وب جستوجو میشوند و محتوا به وسیله ی این کلمات کلیدی پیدا میشوند و در اختیار کاربران قرار میگیرند .
در این بخش شما باید رقبای خود را بشناسید تا بتوانید کلمات کلیدی که آنها به وسیله ی آن در گوگل بالا آمده اند را نیز پیدا کنید . برای تحقیق کلمات کلیدی شما میتوانید از ابزارهای زیادی استفاده کنید که از جملع مهم ترین این ابزارها میتوان به keyword planner ، keyword finder ، Alexa ، Ahrefs و ... اشاره کرد .
بر اساس نتایجی از تحقیقات کلمات کلیدی بدست آوردید و موضوعاتی که برای محتوای خود انتخاب کردید باید یک تقویم محتوایی برای خود تهیه کنید . تقویم محتوایی به شما کمک میکند تا برای تولید محتوای خود یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده داشته باشید و بدانید در چه تاریخی کدام محتوا باید تهیه شود و در چه تاریخی در سایت بارگذاری شود . همچنین میتوانید اهداف از تولید محتوا ، کلمات کلیدی خاص ، بازخوردها و مواردی این چنینی را در تقویم محتوای خود مشخص کنید تا هدفمند تر عمل کنید .
برای اینکه استراتژی تولید محتوای شما هدفمندتر شود پس از اینکه مشخص کردید چه محتوایی باید تولید شود ، باید تعیین کنید که موفقیت خود در این استراتژی گذاری را چگونه ارزیابی میکنید . این بررسی و ارزیابی به شما کمک میکند تا بتوانید نقاط ضعف و قوت استراتژی تولید محتوای خود را پیدا کنید و به شما در بازنگری در استراتژی تولید محتوا کمک میکند .
در نهایت پس از مشخص کردن تمامی موارد بالا زمان آن فرا میرسد که تولید محتوای خود را شروع کنید . تولید محتوا باید دقیقا بر اساس عناوین و کلمات کلیدی که مشخص کردید و بر اساس تقویم محتوایی باشد تا استراتژی تولید محتوای شما نتیجه ی مطلوبی را ارائه دهد . همچنین تولید محتوا باید با کیفیت ، منحصر به فرد و مطابق با استانداردهای سئو باشد تا اهداف استراتژی شما را محقق کند .
در آخر به یاد داشته باشید که شما باید به طور مداوم مشتریان و مخاطبان خود را بررسی کنید و کلمات کلیدی خود را بروز کنید تا بتوانید همچنان نظر کاربران را به خود جلب کنید ، علاوه بر این به یاد داشته باشید که کار شما تازه با تولید محتوا شروع میشود و شما باید به صورت مستمر نحوه اجرای برنامه ها و وضعیت دستیابی به اهداف را بررسی کنید و برای بهینه سازی استراتژی تولید محتوای خود ایده های جدید بگیرید .