اشتراک گذاری
حسابداری قلب هر کسب و کاری است، وجود ابزار کارآمد مالی به صورت فرآیند محور با رویکرد توسعه کنترل های داخلی در دل فرآیند ها و یکپارچه یک مزیت نسبتی برای کسب و کار به شمار می رود. خصوصا زمانی که فرایندهای صدور سند حسابداری به صورت خودکار از زیر سیستم های دیگر مالی و وب سایت های فروش اینترنتی به صورت خودکار انجام می شوند ، یک صرفه اقتصادی بالا به شمار می روند. تواناسازان با ارائه راهکار های مالی هوشمند و یکپارچه موجب کاهش تعداد نیروی انسانی در واحدهای مالی را فراهم نموده است و عملا شغل ثباتی را حذف کرده است. کسب و کارهایی که از راهکاری مالی تواناسازان استفاده می کنند بیشتر سرگرم بهره برداری از گزارشات و داشبوردهای مالی برای کنترل های مالی محور استفاده می کنند تا این که وقت خود را صرف ثبت و طبقه بندی اطلاعات کنند. امکان طبقه نا محدود سطح حساب ، چند شعبه ای و چند ارزی قابلیت منحصر به فردی است که در هر نرم افزار مالی ای وجود ندارد.
تعریف حسابداری مالی

حسابداری مالی معادل واژه Financial Accounting می باشد. و یک شاخه ی خاص از حسابداری است که داده های مالی واحدهای مختلف یک کسب و کار را برطبق اصول حسابداری در ترازنامه و صورت های سود و زیان جمع آوری کرده مورد استفاده قرار می دهد. به عبارت دیگر هدف اصلی حسابداری مالی تهیه گزارش های مالی است. در این نوع حسابداری فرآیند کار شامل ثبت، تلخیص و گزارش دهی نتایج معاملات بیشمار از عملکرد کسب و کار در یک دوره زمانی خاص می باشد. این معاملات به صورت بیانیه مالی تهیه و تلخیص می شود که شامل ترازنامه، شرح درآمدها، و جریان نقدی سازمان می شود. و عملکرد سازمان را در یک دوره ی زمانی خاص ثبت میکند. حسابداری مالی از یک سری اصول حسابداری از پیش تعیین شده استفاده می کند. گزینش این اصول در یک دوره حسابداری مالی به تنظیم مقررات و گزارشی که سازمان به آن نیاز دارد بستگی دارد. برای سازمان های دولتی آمریکا، کسب و کارها موظف هستند حسابداری مالی خود را بر طبق اصول پذیرفته حسابداری (GAAP) یا (Generally Accepted Accounting Principles) اجرا کنند. درحسابداری مالی اطلاعات را در قالب صورت وضعیت مالی و صورت سود و زیان برای ارائه به کارکنان سازمان و سهامداران تهیه میکنند. همچنین این اطلاعات برای ارائه به صاحبان سرمایه، سازمان های مالی و اقتصادی و دولت تهیه می شود. از این طریق می توان گزارش های مالی را در اختیار واحدهای مربوطه قرار داد.

گزارشات حسابداری مالی

اطلاعات گزارشات مالی از صورت های مالی حاصل می شود. صورت های مالی شامل پنج طبقه از داده های مالی می شود: درآمدها، هزینه ها، دارایی ها، بدهی ها و سرمایه ها. درآمدها و هزینه ها در قسمت دخل سازمان گزارش و محاسبه می شود. حسابداری مالی منجر به تعیین خالص دخل کسب و کار در انتهای صورت درآمدها می شود. دارایی ها، بدهی ها و سرمایه گذاری ها در ترازنامه محاسبه می شوند. ترازنامه از حسابداری مالی برای گزارش مزایای اقتصادی آینده کسب و کار استفاده می کند. اطلاعات حسابداری مالی معمولا برای سهامداران، تامین کنندگان، بانکها، کارکنان سازمان، سازمان های دولتی، صاحبان کسب و کار تهیه می شود. کسب و کارها معمولا تراکنش های مالی خود را در برنامه روزمره خود ثبت می کنند. این سند نوعی سند خارجی به شمار می آید زیرا به افرادی در بیرون از سازمان ارائه می شود. اگر سهام شرکت به طور عمومی معامله شود ترازنامه های مالی (و تمام گزارشات مالی دیگر) به گردش درآمده و اطلاعات به دست رقبا، مشتریان، کارمندان، اداره کار و تحلیلگران سرمایه گذاری نیز خواهد رسید. دانستن این نکته حائز اهمیت است که هدف حسابداری مالی ارزش گذاری سازمان نیست بلکه هدف اصلی آن تهیه اطلاعات کافی برای دیگران است تا بتوانند سازمان مربوطه را با توجه به شرایط خود ارزش گذاری کنند. به این دلیل که ترازنامه های مالی خارجی به وسیله افراد مختلفی و برای اهداف مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند.

چرا به اطلاعات حسابداری مالی نیازمندیم؟

اطلاعات حاصل از حسابداری مالی معمولا در سازمان های تجاری، بازرگانی و خدماتی کاربرد دارد. و همانطور که اشاره شد اطلاعات را به صورت ترازنامه و صورت سود و زیان در اختیار کارکنان ذیربط قرار میدهد. این گزارش ها اطلاعات مفیدی برای سرمایه گذاران، و ماموران مالیاتی فراهم میکند. اساس تهیه گزارشات حسابداری مالی اطلاعات مربوط به معاملات روزمره است. معمولا این اطلاعات شامل خرید و فروش کالا و خدمات، خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کسب و کار و هزینه هایی نظیر اجاره بها، حقوق و دستمزد پرسنل، بهای آب و برق و غیره می باشد.

راهکار مدیریت یکپارچه صنعت
ساختمان و معماری

درخواست مشاوره قبل از خرید

انتخاب درخواست

پیوست

پسوندهای مجاز : .jpg, .gif, .jpeg, .png, .pdf, .docx

فایل مورد نظر خود را اینجا بکشید
اگر این مطلب برای شما مفید بود میتوانید نظرات خود را با ما در میان بگذارید
و یا
میتوانید سوالات خود را از طرق کامنت از کارشناسان ما بپرسید

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید تعداد نظرات

کد