تکنیک های سئو داخلی
سئو داخلی چیست ؟
سئو داخلی یا درون صفحه ، به تمامی عملیاتی گفته میشود که به منظور بهینه سازی محتوای سایت برای کاربران و موتورهای جست و جو انجام میشود . روش های رایج سئوی درون صفحه شامل بهینه سازی تگ های عنوان ، لینک های داخلی و URLهاست . سئوی درون صفحه با هدف قابل استفاده تر و ارزشمندتر کردن وب سایتتان برای کاربران و بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستوجو انجام میشود .
مزایای سئو داخلی
- بهبود رتبه صفحات سایت در نتایج جستوجو
- افزایش نرخ خزش سایت
- افزایش ترافیک ارگانیک
- ارزش آفرینی بلند مذت پایدار به صفحات سایت
- افزایش سرعت سایت
- افزایش آگاهی مخاطبان از برند
چگونه سئو درون صفحه سایت را افزایش دهیم ؟
نشر محتوا با کیفیت بالا
یک سایتِ دارای محتوای ارزشمند و با کیفیت که بتواند نیازهای مخاطب را به درستی بر طرف کند ، میتواند به سادگی در رقابت های متوسط یا متوسط رو به بالا در نتایج بسیار خوب موتورهای جستوجو قرار بگیرد اما ؛ یک سایت با محتوای بد و کپی شده از سایت های دیگر فرقی نمیکند چه با سئو باشد یا بدون آن نتیجه ی خاصی نمیگیرد و اگر هم نتیجه ای بگیرد، رقابت در آن حوزه بسیار کم و یا محتوای زیاد و با ارزشی در آن وجود ندارد.
بنابراین اگر به دنبال بهترین نتیجه هستید در ابتدا باید بر روی تولید محتوای با کیفیت روی ساییتان تمرکز کنید.
اگر محتوای متنی در سایت منتشر میکنید سعی کنید حتما از عکس ، اینفوگرافیک و حتی ویدیو در آن استفاده کنید چراکه این کار باعث افزایش رتبه بندی شما خواهد شد و نکته ی قابل تذکر دیگر این است که مطالب و محتواهایی که استفاده میکنید اختصاصی تولید شده باشند و از جایی کپی نشده باشند.
اگر دارای سرویس اشتراک ویدیو هستید ، تا جایی که میتوانید برای ویدیوهای خود کاور مناسب استفاده کرده و کلمه کلیدی در کاور ویدیو بکار برید و سعی کنید حداقل 1000 کلمه محتوای متنی در توضیحات صفحه ویدیو قراردهید که گوگل بتواند محتوای شما را بهتر درک کند.
و اما قبل از منتشر کردن هر مطلبی حتما به این موارد فکر کنید:
- آیا این محتوا به درد کاربر میخورد یا نه ؟
- آیا محتوای من میتواند نرخ تبدیل ایجاد کند ؟
- ایا کاربر با مطالعه ی این مطلب نیازش بر طرف میشود؟
- آیا محتوای من نسبت به بقیه جامع تر و جذاب تر است ؟
- آیا مقاله ی من منبع خاصی دارد که کاربر آن را تایید کند ؟
و نکته ی آخر این است که شما باید در محتوای خود از بیش از 1000کلمه استفاده کنید زیرا این مورد در سئو درون صفحه و کسب رتبه بالا بسیار مهم است.
خلاصه شده ی تکنیک های سئو داخلی :
- نشر محتوا با کیفیت بالا
- عنوان های صفحه وتوضیحات متا را بهینه کنید
- بهینه کردن محتوای صفحه
- استفاده کردن از تگ های هدینگ
- بهینه کردن تصاویر
- بهینه کردنURL
- لینک کردن داخلی
- لینک کردن خارجی
- سرعت بالا آمدن صفحه
- ریسپانسیو بودن تمام صفحات
- کامنت یا نظرات در صفحه
عنوان های صفحه و توضیحات متا را بهینه کنید
عنوان متای توضیحات در سئو درون صفحه سایت بسیار مهم است و نه تنها به موتور جستجو برای درک بهتر ارتباط محتوای سایت با عبارت های کلیدی کمک میکند بلکه باعث افزایش کلیک روی سایت شما در نتایج گوگل میشود. زمانی که موتورهای جست و جو صفحات شما را بررسی میکنند ، در ابتدا عنوان صفحه و توضیحات صفحه را آنالیز میکنند. با بررسی عنوان و متای صفحه باید بفهمند که این صفحه در مورد چیست و سپس بر اساس فاکتورهای دیگر (سئو خارجی ، قدرت دامنه ، رقابت و غیره) صفحه ی شما (در کلمات کلیدی مختلف) را رتبه بندی کنند.
هر صفحه باید دارای یک تیتیر و عنوان منحصربه فرد باشد که هم موتورهای جست و جو وهم کاربران را راهنمایی کند که این صفحه در مورد چه چیزی توضیح داده است.
نکاتی برای بهینه سازی عنوان صفحه :
کلمات کلیدی را در ابتدای عنوان صفحه قرار دهید و تا حد امکان کلمات کلیدی مرتبط یا طولانی را نیز در عنوان صفحه بکار ببرید اما به هیچ عنوان خوانایی عنوان را فدای سئو نکنید اما اگر این کار امکان پذیر نیست ، موردی ندارد و فقط مطمئن شوید که عنوان شما حتما شامل عبارت کلیدی هدف باشد . این کار به موتورهای جستوجو کمک میکند تا از ابتدا بفهمند کلمات کلیدی این صفحه چیست.
یک عنوان جذاب برای صفحه ی خود انتخاب کنید تا نرخ کلیک یا CTR خود را افزایش دهید و عنوان خود را از کلمات کلیدی اسپم نکنید.
عنوانتان را زیر 60 کاراکتر نگه دارید و از عنوان های کوتاه و توصیفی استفاده کنید.
عنوان صفحه را تا حد ممکن کوتاه ، مفید و جذاب قرار دهید .
استفاده از کلمات عالی ، شگفت آور ، جدیدترین و ... میتواند باعث افزایش CTR شما شود.
توضیحات متای صفحه :
توضیحات متا یا شرح صفحه همان چیزی است که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPS) مشاهده میکنید.
توضیحات متا باید منحصر به فرد و توصیفی باشد و تا 200 کاراکتر ، شما برای هر صفحه میتوانید متای دلخواه خود را قرار دهید ، متای توضیحات شما باید دارای عبارات کلیدی باشد ولی به هیچ عنوان این بخش را با عبارات کلیدی پر نکنید بلکه باید توصیفی مرتبط با صفحه ی خود که شامل کلمات کلیدی نیز باشد در این بخش قرار دهید.
متای صفحه فرصتی برای تبلیغ صفحه ی شماست و شما بوسیله ی آن میتوانید کاربر را ترغیب کنید بجای انتخاب لینک های دیگر روی سایت شما کلیک کند و از سایت شما دیدن کند و نکته ی قابل ذکر دیگر این است که گوگل همیشه توضیحات متا ارائه شده توسط ما را نشان نمیدهد و عموما همان چیزی را نشان میدهد که در پاراگراف اول محتوا قرار دارد.
چند نکته برای بهینه سازی صفحه :
- از اسپم کردن متای توضیحات خود از کلمات کلیدی خودداری کنید .
- در توضیحات متای صفحه از کلمات کلیدی مترادف کلمه کلیدی اصلی خود را استفاده کنید.
- سعی کنید کلمه در اوایل متای خود از کلیدی اصلی خود استفاده کنید.
بهینه کردن محتوای صفحه
محتوا بخشی اصلی و مهم از سئو درون صفحه برای کلمات کلیدی مورد نظر شماست.
قبل از انتشار هر گونه محتوایی در سایت خود باید یک تحقیق کلمات مناسبی انجام دهید تا متوجه شوید کاربران شما دنبال چه محتواهایی هستند. بعد از اینکه کلمات کلیدی خود را انتخاب کردید باید فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط همچنین به همراه کلمات LSI و عبارات هم معنی و مفهوم تهیه کنید و از آنها در محتوای خود از عنوان و متا گرفته تا محتوای صفحه استفاده کنید.
استفاده از کلمات کلیدی طولانی یا دنباله دار که بیش از 3 عبارت تشکیل شده اند خیلی سریعتر شما را به نتایج بالا در نتایخ جستجو میرساند و درست است که بازدید کمتری دارد اما نرخ تبدیل خوبی را برای شما ایجاد میکند.
با هوشمند تر شدن الگوریتم های گوگل این موتور جستجو معانی ، مفهوم و ارتباط بین عبارات هم معنی را درک میکند ، پس دیگر لازم نیست سایت خود را با تعداد زیادی عبارت کلیدی پر کنید ، بنابراین بهتر است از کلمات هم معنی و هم مفهوم استفاده کنید.
آسان ترین و سریع ترین راه برای دستیابی به کلمات کلیدی LSI به عنوان کیورد اصلی استفاده از سه ویژگی ارائه شده توسط گوگل است :
- Google Suggest
- People also ask
- Related Searches
از این 3 طریق شما میتوانید کلمات کلیدی LSI خود را به دست بیاورید.
: Google Suggest
در حین تایپ کردن کلمه کلیدی اصلی خود ، گوگل پیشنهادهایی به صورت خودکار شامل لیستی از عبارت های کلیدی دیگری که توسط کاربران جستجو میشود را در اختیار شما قرار میدهد.
People also ask:
این ویژگی از نتایج جست و جو هنوز به ایران اضافه نشده است اما در زبان انگیسی اگر شما از کلمه How , What و … استفاده کنید باکسی برای شما نمایش داده میشود که کلمات کلیدی مناسبی را نمایش میدهد.
Related Searches:
در انتهای نتایج جستجو نیز لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را گوگل به شما نمایش خواهد داد که میتواند کاملا مفید باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برخی از کلمات فوق را در محتوای خود قرار دهید.
استفاده کردن از تگ های هدینگ
یک صفحه باید به درستی ساختار بندی شود تا هم درک آن برای موتورهای جستجو آسان گردد وهم برای بازدیدکنندگان سایت خوانایی داشته باشد و یکی از موارد افزایش خوانایی و قالب بندی محتوا استفاده از تگ های عنوان است که بصورت h1 تا h6 نمایش داده میشود. در هر صفحه از سایت ، ما باید از یک تگ h1 استفاده کنیم . تگ عنوان که با h1 برای موتورهای جست و جو قابل شناسایی است باید حتما دارای عبارت کلیدی هدفتان باشد.
نکات بهینه کردن تگ های هدینگ :
- سعی کنید در هدینگ های اول خود از کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید.
- از عنوانها به صورت سلسله مراتبی استفاده کنید یعنی اولین برچسب عنوان h1 و سپس h2, سپس h3 و....
- همیشه سعی کنید بعد از هدینگ ، محتوای مرتبط با عنوان هدینگ را در ادامه توضیح دهید و صرفا هدینگ های داخل محتوا را با کلمات کلیدی اسپم نکنید.
قالب بندی محتوا :
از موارد زیر برای خوانایی بهتر محتوای خود استفاده کنید :
- محتوای مهم را برجسته یا از رنگ دیگر استفاده کنید.
- از یک فونت مناسب (حداقل14پیکسل) استفاده کنید. بهترین فونت برای زبان فارسی ایران سنس است.
- بین پاراگرافهای خود فاصله ی مناسب لحاظ کنید تا خواندن متن آسان باشد.
بهینه کردن تصاویر
تصاویر سایت از المان های مهم سایت محسوب میشوند که باعث افزایش جذابیت و خوانایی یک محتوا میشود. اما مسئله ی مهم این است که موتورهای جست و جو تصاویر را درک نمیکنند پس باید انها را با استفاده ازعنوان و متن جایگزین یا همان تگ alt بهینه سازی کنید. از طرفی باید حجم و سایز تصاویر را کم کنید تا سرعت لود سایتتان پایین نیاید و همچنین سعی کنید از تصاویر یونیک در سایت خود استفاده کنید.
بهترین روش های بهینه سازی تصاویر SEO:
- از تصاویر اختصاصی استفاده و تصاویر را از دیگر سایت ها کپی نکنید.
- اندازه تصاویر را بهینه و متناسب با سایت خود کنید.
- تگ Alt یا برچسب متن جایگزین برای تصاویر خود استفاده کنید(جهت درک بهتر گوگل)
- برای نام گذاری تصاویر از حروف لاتین استفاده کرده وهمچنین از نامهای مرتبط و توصیفی استفاده کنید.
- از یک شبکه ی توزیع محتوا یا CDN برای لود تصاویر خود استفاده کنید.
بهینه کردن : Url
شاید بهینه سازی URL جزو سئو تکنیکال به حساب آید ولی در عمل ما آن را برای سئو درون صفحه انجام میدهیم. URL یا لینک صفحات از مهم ترین بخش ها در سئوی داخلی است که شما باید هم URL را بهینه کنید و هم ساختار URL. حال سوال این است ، از URL فارسی استفاده کنیم یا انگلیسی؟
با اینکهURL فارسی تاثیر منفی روی سئو ندارد ولی اگر کاربر بخواهد آن را کپی کرده و در شبکه اجتماعی اش به اشتراک بگذارد و یا اگر بخواهد از لینک های کنونیکال در سایتش استفاده کند و یا بخواهد بک لینک هایی را برای سایت خود بسازد ، با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
ساختار URL های فارسی شامل اعداد و کاراکترهای مختلف است که این باعث طولانی شدن لینک ها خواهد شد. نکته مهم در بهینه سازی URL این است که لینک ها را کوتاه نگه دارید بنابراین توصیه میکنیم از URL های انگلیسی استفاده کنید. URL های خوب باید کمتر از 255 کارکتر باشند و برای جدا کردن قسمتهای مختلف از hyphen یا همان خط تیره استفاده کنید. دقیقاً مانند عنوان صفحه ، URL شما باید کوتاه و مفید باشد و توصیفی از کلمه کلیدی هدف را در بر میگیرد.
بهترین روشها برای بهینه سازی ساختار URL:
- صفحات خود را دسته بندی کنید تا کاربران و موتورهای جستجو سریع تر محتوای شما را پیدا کنند.
- از sub category استفاده کنید اما بیش از دو سطح نروید.
- از منوی breadcrumb استفاده کنید. بردکرامب به گوگل و کاربران کمک میکند تا ساختار صفحه ی شما را بهتر درک کنند و بتوانند به صفحات قبلی محتوای شما دسترسی پیدا کنند.
لینک کردن داخلی
لینک سازی داخلی یکی از فاکتور های مهم در سئو داخلی شماست. اولین کاری که موتورهای جستجو یا ربات های خزنده پس از ورود به یک صفحه از سایت انجام میدهند بررسی لینک هایی است که در آن صفحه پیدا میکنند.(هم داخلی و هم خارجی)
این تکنیک راهیست برای اطلاع دادن به موتور جستجو درباره وجود صفحات دیگر در سایت شما پس وقتی موتور جستجو وارد صفحه ی شما شود و پیوند دیگری در متنتان پیدا نکند صفحه ی شمارا پردازش کرده و ترک میکند. این کار برای با خبر کردن موتورهای جستجو از مهمترین صفحات شما است. هر وبسایت دارای چندین صفحه است که از سایر صفحات مهم تر هستند. لینک های داخلی ، یکی از راه های مشخص کردن مهمترین صفحات ارسال لینک های داخلی بیشتر به سمت صفحه مورد نظر است. همین موضوع باعث افزایش نرخ کلیک یا پیج ویو بین صفحات شما میشود و کاربران میتوانند به باقی صفحات شما راحتتر دسترسی پیدا کنند.
علاوه بر این ، لینک های داخلی نه فقط به موتورهای جستجو بلکه به کاربران هم امکان میدهند تا در بین صفحات سایتتان پیمایش کرده و به بخش های مورد علاقه شان دسترسی داشته باشند. با استفاده درست از لینک دهی داخلی میتوانید هم به کسب رتبه و جایگاه مناسب سایتتان در گوگل کمک کنید و هم تعداد صفحات بازدید شده توسط کاربران را افزایش دهید. با این کار نرخ خروج سایتتان هم کاهش پیدا خواهد کرد و همه این موارد تاثیر بسیار خوبی بر روی سئو درون صفحه شما خواهد داشت.
نکاتی که باید در استفاده از لینک دهی داخلی رعایت کنید :
- تنها از کلمات کلیدی اصلی برای لینک سازی داخلی استفاده نکنید.
- لینک های داخلی را هنگامی که برای خواننده مفید شما مفید هستند استفاده کنید.
- از بیش از 15 لینک داخلی استفاده نکنید.
لینک دهی خارجی
همانطور که لینک دهی داخلی مهم است ، لینک خارجی به سایت های مرتبط نیز اهمیت دارد. بسیاری از وبمستر ها ترس لینک دادن به دیگر وبسایت ها را دارند. اما این موضوع اشتباه است . با لینک دادن به سایر وب سایت های مرتبط و با کیفیت بالا باعث میشوید سایت شما نیز اعتبار بالایی کسب کند اما توجه کنید که سایت رقیب قدرت دامنه بالاتری از شما داشته باشد و همچنین رقیب صد در صدی خود را نباید لینک کنید. اگر محتوای شما دارای یک منبع معتبر است حتما در انتهای مقاله ی خود سایت مورد نظر را به عنوان منبع اصلی ذکر کنید.این موضوع باعث میشود گوگل درک بهتری از شما داشته باشد.
سرعت بالا آمدن صفحه
یکی دیگر از فاکتورهای کسب رتبه ی برتر در نتایج جستجو ، بهینه سازی سرعت لود سایت است . پس اگر سایت شما برای لود شدن به زمان زیادی نیاز دارد باید بدانید که به راحتی بازدید خود را از دست میدهید و همچنین گوگل به سایت هایی بیشتر علاقه مند است و آنها را در بالاترین نتایج خود قرار میدهد که زمان لود کوتاه را برای مخاطب ایجاد میکنند.
از سال2021 سرعت وب سایت به عنوان مهم ترین فاکتور رتبه بندی در نتایج محسوب میشود و گوگل به مدیران سایت ها فرصت داده تا حتما سرعت سایت خود را تا حد ممکن بهینه کنند. البته سرعت سایت را به صورت کلی میتوان در بخش سئو تکنیکال بررسی کرد و بهبود بخشید. ولی در بخش سئو درون صفحه لازم است تا با کاهش حجم تصاویر و استفاده از ابعاد مناسب برای عکس ها سرعت لود صفحات را کاهش دهید و همچنین مطمئن شوید قالبی را برای سایت خود انتخاب کنید که از سرعت مناسبی برخوردار باشد.
ریسپانسیو بودن تمام صفحات برای موبایل
تقریبا 60% از جستجوها در گوگل و از طریق موبایل انجام میشود.یعنی اگر سایت شما سازگار با نسخه ی موبایل نیست در حال حاضر نیمی از ترافیک بالقوه خود را از دست داده اید. به عنوان اولین قدم ، اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما با دستگاه های موبایل سازگار بوده و کاملا واکنش گراست.
برای این منظور میتوانید از سرویس Mobile Friendly گوگل استفاده کرده و مشکلات احتمالی سایتتان را برطرف کنید. اما تنها این کافی نیست و حتما سایت خود را در یک دستگاه موبایل بررسی کنید تا از عملکرد قسمت های مختلف آن مطمئن شوید و باز هم اگر برای سازگاری با نسخه ی موبایل سایتتان مشکل داشت با یک برنامه نویس مشکل خود را مطرح کنید.
کامنت یا نظرات در صفحه
بسیاری از کاربران عقیده دارند که با ایجاد شبکههای اجتماعی ، نظرات وبلاگها دیگر مهم نیستند ، اما اشتباه میکنند ! نظرات وبلاگ هنوز هم مهم هستند. همانطور که توسط گری الیس در گوگل بیان شد، این نشانه این است که افرادی که مطالب شما را دوست دارند و با صفحه تعامل دارند ، نظرات خود را بیان میکنند که واقعا میتواند سئو شما را تقویت کند. به کمک نظرات کاربران ، زمان ماندگاری آنها در صفحه شما افزایش پیدا میکند که این کار بسیار مفید است.
چند نکته برای کامنت مارکتینگ :
- نظرات را قبل از منتشر کردن ، بررسی و سپس تایید کنید .
- فقط نظرات مرتبط هر صفحه تایید شود.
- همیشه به نظرات پاسخ دهید زیرا این کار باعث افزایش تعامل صفحه خواهد شد.
کلام آخر ...
اگر هدف شما کسب موفقیت در کسب و کار اینترنتی است ، حتما سئو داخلی را جدی بگیرید . سئو ، راه حل برندسازی و شناسایی کسب و کار شما در فضای اینترنت است . اگر در لیست نتایج صفحه اول گوگل باشید ، همیشه در دسترس مشتریان خواهید بود و روز به روز بیشتر پیشرفت خواهید کرد .
اما کسب رتبه های بالای در نتایج جست و جوی گوگل از طریق سئو به سادگی اتفاق نمیافتد و شما باید تمامی نکات و قوانین مرتبط با آن را رعایت کنید . با رعایت و استفاده از این قوانین و نکات میتوانید به مرور زمان سایت خود را بهینه کنید و جز نتایج اول گوگل باشید . زمانی که جایگاه خوبی در نتایج جستجو داشته باشید ، شک نکنید که فروشتان نیز به میزان قابل توجهی رشد خواهد کرد . سئو داخلی یا درون صفحه یکی از راهکارهای سئو است که به شما کمک میکند با بهینه کردن فرآیندهای داخلی و بهینه کردن محتوای سایت ، در لیست اولین های گوگل باشید .