زمانی که شما میخواهید وارد یک سایت شوید ، آدرس آن را در مرورگر خود وارد میکنید که در دنیای طراحی سایت به این نام دامنه میگویند . اما دامنه تنها یک اسم برای شماست و شما نمیتوانید اطلاعات خود را بر روی یک نام خالی پیاده سازی کنید بنابراین ، برای نمایش اطلاعات سایت خود شما نیاز به یک فضای میزبانی برای ذخیره و نگه داری داده ها و اطلاعات وب سایت خود دارید که به شبکه اینترنت متصل باشد ، این فضا هاست نام دارد .
در واقع هاست یا سرویس میزبانی وب ، بخشی از یک سرور است که به ازای دریافت مبلغی در اختیار شما قرار میگیرد . این سرور به صورت 24 ساعته به اینترنت دسترسی دارد و زمانی که شما اطلاعات خود را در آن قرار میدهید این اطلاعات در سراسر اینترنت در دسترس همه ی کاربران آن قرار میگیرد و از این طریق اطلاعات و سایت شما هر زمان از شبانه روز به توسط کاربران جستجو شوند ، دردسترس اند .
اصلی ترین نکته در استفاده از هاست برای وب سایت ، متصل کردن آنها به فضای اینترنت است ، برخی از افراد میگویند که به جای استفاده از هاست ما از کامپیوترهای شخصی استفاده میکنیم اما باید بگوییم که این کار ممکن نیست ! چراکه وقتی شما از هاست به عنوان میزبان سایت خود استفاده میکنید ، در ازای هزینه ای که پرداخت کردید حجمی از یک سرور را اجاره میکنید که فضای زیاد ، امن و قدرتمندی برای اطلاعات شماست اما کامپیوترهای شخصی به دلیل اینکه سخت افزار اند ضعیف تر و با اینترنت محدود تری کار میکنند . این در حالی است که سروری که میزبان هاست شماست بسیار قدرتمند ، پرسرعت و با پهنای باند بالاست همچنین هاست ها در محلی نگه داری میشوند که به صورت 24 ساعته به برق و اینترنت متصل اند و حتی در صورت قطعی برق یا هر اتفاق دیگری به هیچ عنوان خاموش نمیشوند . بنابراین اگر میخواهید اطلاعات شما همیشه در فضای اینترنت وجود داشته باشند نیاز است که یک سرویس میزبانی خوب (هاست خوب) داشته باشید .
هاست اشتراکی (shared web hosting) :
در این نوع از هاست ها چند وب سایت از یک سرور مشترک استفاده میکنند و در واقع حافظه سرور میان چند سایت تقسیم میشود . اکثر سایت ها از این نوع هاست های اشتراکی استفاده میکنند چراکه بسیار مقرون به صرفه اند و تمامی نیازهای سایت را هم فراهم میکنند .
هاست اختصاصی (dedicated web hosting)
در هاست های اختصاصی یک سرور فقط متعلق به یک وب سایت است . این نوع هاست ها ویژه وب سایت های بسیار بزرگ با تعداد کاربران زیاد است . راه اندازی و نصب سیستم عامل در هاست های اختصاصی اندکی دشوار است اما این هاست ها مزایایی مانند سرعت و امنیت بالا ، دسترسی به فضای زیاد و پهنای باند اختصاصی و ... را دارند .
هاست مجازی (VPS)
این مدل از هاست ها چیزی بین هاست اشتراکی و اختصاصی است . در هاست های مجازی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم میشوند و در اختیار مشتریان قرار میگیرند . این نوع از سرور ها امروزه بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته اند و طرفداران زیادی دارند . در هاست های مجازی هر سرور به قسمت ها مختلفی تقسیم شده است و قسمت به یک وب سایت (مشتری) تعلق دارد که ایت بخش ها در مقایسه با هاست های اشتراکی از استقلال بیشتری برخوردار اند ، به این معنا که شما میتوانید بر روی هاست مجازی خود سیستم عامل نرم افزارهای اختصاصی خود را داشته باشید .
هاست ابری (Cloud web hosting) :
هاست های ابری جز آخرین و به روز ترین فناوری های دنیای هاستینگ است . در این نوع هاست ها به جای اینکه تنها از پشتیبانی یک سرور بهره مند باشید ، چندین سرور شما را پشتیبانی میکنند . اگر یکی از سرورها با مشکل مواجه شود یا دچار اختلال شود ، سرورهای دیگر در دسترس اند . به دلیل اینکه این سرورها ابری اند ، در صورتی که سایت ما نیاز به اطلاعات خاصی داشته باشد میتواند آن را از فضای دریافت کرده و پس از اتمام کار اطلاعات اضافی را آزاد کند که این کار down time سایت شما را به صفر میرساند.
هاست رایگان(Free web hosting) :
هاست های رایگان بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و به خاطر داشته باشید که هیچ ارزانی بی دلیل نیست ! هاست های رایگان از طرف شرکت های هاستینگ با هدف جذب مشتریان و تست کردن خدمات ارائه میشوند . این نوع هاست ها دارای محدودیت هایی همچون محدودیت نام دامنه ، پهنای باند ، فضای دیسک ، امنیت و ... اند . استفاده از هاست های رایگان تنها برای افراد مبتدی و پروژه های بسیار ساده توصیه میشود .
هاست ها از نظر ویژگی دو دسته قرار دارند :
فضای هاست (disk space) :
فضای هاست مثل حجم هارد یا تلفن همراه شماست که اطلاعات خود را در آن قرار میدهید و درواقع بخشی از حجم سرور است که متعلق به شماست و میتوانید اطلاعاتت مختلف خود را روی آن آپلود کنید.تنوع فضای هاست در شرکت های هاستینگ مختلف است و معمولا از 50 MB تا 1000 MB است.
پهنای باند :
پهنای باند یک هاست هر چه بیشتر باشد امکان استفاده همزمان چندین کاربر از یک سایت راحت تر خواهد بود و اگر چندین نفر به طور همزمان از سایت شما دیدن کنند با مشکل عدم لود شدن سایت یا اطلاعات موجود در سایت مواجه نخواهید شد .
پهنای باند به دو عامل اصلی بستگی دارد :
اگر سایتی دارید که اجازه دانلود و آپلود فایل را به کاربران خود میدهید ، شما نیاز به یک هاست با پهنای باند بسیار بالا دارید .
کنترل پنل :
کنترل پنل در سایت به عنوان یک رابط گرافیکی برای مدیریت هاست استفاده میشود . شرکت هاستینگ پس از خریدن هاست مورد نظر به شما رمز عبور و امکان دسترسی به یک کنترل پنل تحت وب را میدهد که شما پس از ورود به آن میتوانید هاست و اطلاعات خود را مدیریت کنید . یکی از پر طرفدارترین کنترل پنل ها در دنیای هاستینگ در حال حاضر CPanel است که به دلیل محیط بسیار ساده و کاربردی طرفداران زیادی را به خوب جلب کرده است .
افزودن دومین (Domain) :
یکی از ویژگی های که هاست باید داشته باشد امکان افزودن domain یا دامنه است ، یعنی اینکه شما بتوانید دامنه های بیشتری را در هاست خود به ثبت برسانید و اطلاعات آنها را در آن آپلود کنید .
آپ تایم (up time) :
سرور هاست شما باید بتواند در هر ثانیه از 24 ساعت سایت شما در دسترس نگه دارد ، در غیر این صورت کاربران قادر به دیدن و دسترسی یافتن به شما نیستند . در برخی هاست ها به دلایل فنی ممکن است گاهی اوقات دسترسی سایت شما قطع شود به همین دلیل ویژگی آپ تایم اهمیت بسیار زیادی دارد مخصوصا برای سایت های فروشگاهی که مشتریان در هر لحظه به آنها مراجعه میکنند .
بکاپ گیری :
هنگام خرید هاست حتما باید توجه کنید که این ویژگی را داشته باشد . این روزها حتی بکاپ گیری از اطلاعات تلفن های همراه هم امری بسیار مهم و ضروری است چه برسد به اطلاعات وب سایت که از اهمیت بالایی برخوردارند .
با ویژگی بکاپ گیری حتی اگر برای سرور مشکلی هم پیش بیاد به دلیل وجود بکاپ از اطلاعات سایت امکان بازشگت تمامی آنها وجود دارد و شما دیگران نگران از بین رفتن اطلاعات خود نیستید . حتی در صورتی که خودتان هم مرتکب خطایی شوید و اطلاعات شما پاک شود ، میتوانید با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و با دریافت بکاپ ، اطلاعاتتان را بازگردانید .
منظور از ویژگی های نرم افزاری هاست ، سیستم عامل آن است . هاست ها در سیستم عامل دو نوع مختلف دارند :
ویژگی | ||
---|---|---|
کنترل پنل | Plesk – website panel | Cpanel – zpanel – direct admin |
زبان قابل پشتیبانی | ASP – ASP.NET | Php – python – perl – CGL |
سرعت و امینت | خوب | خوب |
سیستم مدیریت محتوا | ندارد – پر هزینه | دارد _ متن باز |
پایگاه داده | MS SQL | MySQL |
در این مقاله سعی کردیم تا شما را هاست و فرآیند هاستینگ آشنا کنیم و امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد . چنانچه قصد خرید یک هاست مناسب برای وب سایت خود را داشتید حتما توجه کنید که تمامی ویژگی هایی که مقاله به شما گفتیم را داشته باشد .
شما با یک سرچ ساده در اینترنت میتوانید لیستی از انوع شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ را بیابید و با تحقیق و ارزیابی در مورد هر یک از آنها بهترین شرکت برای میزبانی سایت خود را انتخاب نمایید .
SSL یک فناوری امنیتی بسیار استاندارد است که برای برقراری یک پیوند رمزگذاری شده بین سرور و مرورگز مورد استفاده قرار میگیرد . این پیوند امن سبب محرمانه باقی ماندن تمامی داده هایی است که میان سرور و مرورگر رد و بدل میشوند .
به عنوان مثال زمانی که شما در یک وب سایت فرمی را تکمیل میکنید که اطلاعات شما در آن قرار دارد ، پس از آنکه فرم مورد نظر را ارسال میکنید ، اگر آن سایت یا صفحه دارای گواهی SSL نباشد تمامی اطلاعات شما در فضای اینترنت به راحتی در اختیار هکرها قرار میگیرد و توسط آنها قابل مشاهده است .
این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات شخصی ، تراکنش های بانکی یا هر اطلاعات خصوصی دیگری باشد که شما در فضای اینترنت برای ثبت نام در سرویس ها و سایت ها مختلف استفاده میکنید . هنگامی که شما به وب سایتی وارد میشوید که به وسیله ی گواهی SSL رمزنگاری شده است ، مرورگر شما پس از بررسی صحت گواهی SSL یک ارتباط امن و مطمئن میان وب سایت و مرورگر شما برقرار میکند که در این حالت هیچکسی به جز شما و وب سایتی که اطلاعاتتان را برای آن ارسال کرده اید نمیتواند به اطلاعاتی که در مرورگر تایپ میکنید دسترسی داشته باشد . بنابراین یکی از ساده ترین کار هایی که برای امنیت وب سایت خود باید انجام دهید این است که یک گواهی SSL معتبر برایش تهیه کنید . از این طریق ارتباط کاربران با سرور رمزگذاری میشود و امنیت اطلاعات تضمین خواهد شد .
تهیه نسخه SSL برای وب سایت در ظاهر این گونه است که وقتی شما برای اولین بار سایت خود را در بستر اینترنت میآوری آدرس وب سایت شما به صورت http://website.com است اما پس از تهیه نسخه SSL برای وب سایت آدرس سایت شما به صورت https://website.com در مرورگرها نمایش داده میشود و در کنار آن یک علامت قفل به نشانه امنیت سایت نمایش داده میشود .
کلید عمومی (Public Key) یکی از مهم ترین اطلاعاتی است که در گواهی SSL وجود دارد ، این کلید عمومی رمزگذاری در سایت را امکان پذیر میکند . دستگاهی که کاربر به وسیله ی آن وارد سایت میشود ، کلید عمومی را مشاهده و بررسی میکند و از آن برای کلیدهای رمزگذاری امن با وب سرور استفاده میکند . در همین حال وب سرور دارای یک کلید خصوصی نیز هست که به صورت مخفی نگه داری میشد و وظیفه ی آن ، رمزگذاری داده های کلید عمومی است تا مطمئن شود که اطلاعات بدون هیچ مشکلی به مقصد میرسد .
گواهینامه های SSL در انواع مختلف زیر وجود دارند :
Domain Validated (DV) »
در این نوع از SSLها تنها نام دامنه شما توسط شرکت صادر کننده تایید و احراز میشود . شرکت صادرکننده این نوع گواهی SSL طی فرآیندی اطمینان حاصل میکند که نام دامنه ای که برای آن درخواست صدور SSL داشته اید در اختیار خود شما ( شخص درخواست دهنده ) باشد و هیچ بررسی برای ثبت بودن سازمان یا شرکت مالک وب سایت انجام نمیگیرد . در این نوع گواهی علاوه بر رمزگذاری ارتباطات و اطلاعات ، دامنه وب سایت شما نیز احراز خواهد شد .
Organization Validated (OV) »
در این گواهینامه امنیتی SSL علاوه بر همه مواردی که در گواهی DV مورد بررسی قرار میگیرد ، نام رسمی شرکت یا سازمان شما نیز تایید و احراز خواهد شد . در صورتی که شما تمایل دارید بازدیدکنندگان از حضور در وب سایت شما کاملا احساس اطمینان و امنیت داشته باشند ، این گواهی SSL برایتان مناسب است. با استفاده از گواهی SSL نوع OV کاربران میتوانند با کلیلک بر روی آیکون مرتبط در صفحه سایت شما ، نام رسمی شرکت را مشاهده نمایند .
Extended Validation (EV) »
این نوع از گاهی SSL کامل ترین نوع آن است . در این گواهینامه ، علاوه بر تمامی مواردی که در SSLهای نوع DV و OV انجام میشود ، نام کامل و رسمی شرکت شما در کنار نام دامنه در نوار آدرس مرورگر درج میشود . کاربران بازدیدکننده از سایت هنگام ورود ، با دیدن نام کامل شرکت هرگز به اعتبار وب سایت شما شک نخواهند کرد و به وسیله ی این گواهی SSL میتوانید اعتماد کامل کاربران را بدست آورید .
SSL Wildcard »
این گواهینامه امنیتی به شما این امکان را میدهد که بتوانید در کنار دامنه اصلی خود ، سایر دامنه های فرعی مرتبط با وب سایت را نیز تحت پوشش قرار دهید .
Multi-Domain SSL Certificates (MDC) »
از این نوع گواهی SSL میتوانید برای سایت هایی که بر روی یک IP قرار دارند استفاده کنید .
Cases for Multi-Domain SSL Certificates (UCC) »
در این نوع SSL نیز شما قادر خواهید بود تمامی سایت هایی را که بر روی یک IP قرار دارند تحت پوشش قرار دهید و تفاوت آن با MDC در این است که مانند گواهی EV نام رسمی شرکت شما در نوار آدرس مرورگر کنار نام دامنه قرار میگیرد .
حتما همه شما با واژه سئو (SEO) آشنایی دارید . سئو یعنی بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جست و جوی گوگل و کسب رتبه های بهتر در این فضا . اما گوگل چگونه سایت ها را از نظر سئو رتبه بندی میکند ؟
پاسخ اینجاست : محتوای مفید ، ارزشمند و استاندارد .
حال سوال اینجاست چرا ربات های گوگل تا این حد بر روی محتوا حساس اند ؟؟
جواب ساده اس ، به دلیل اینکه این محتواها توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرد . بنابراین ، از همین موضوع متوجه میشویم که گوگل اهمیت بسیار زیادی که کاربران و میزان رضایت آنها از سایت میدهد . پس در دنیای سئو سایتی میتواند برنده باشد که نیازها کاربران را برآورده کرده و بتواند رضایت آنها را بدست آورد .
امنیت اطلاعات کاربران نیز یکی از موارد بسیار مهمی است که الگوریتم های گوگل به آن اهمیت ویژه ای میدهند و سایت هایی که دارای امنیت بالا باشند و بتوانند امنیت اطلاعات خود و کاربرانشان را تضمین کنند در رتبه های برتر قرار میگیرند . بر همین اساس داشتن گواهی SSL ( پروتکل HTTPS ) یک امتیاز مثبت برای سئو وب سایت شماست که سبب میشود بتوانید ورودی های بیشتر برای خود جذب کنید و فروش شما نیز تا حد چشم گیزی افزایش خواهد یافت .
ما در این مقاله سعی کردیم اهمیت گواهی SSL در امنیت وب سایت و تاثیر آن بر سئو را برای شما عزیزان توضیح دهیم و امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده رو برده باشید . چنانچه تمایل داشتید برای وب سایت خود یک گواهینامه SSL معتبر خریداری کنید ، ما در تواناسازان خدمات خرید و نصب SSL را برای شما انجام خواهیم داد .
اگر در این زمینه سوالی داشتید میتوانید از طریق کامنت ها با ما در ارتباط باشید .
امروزه در سراسر جهان میلیون ها نفر در حال استفاده از اینترنت اند و کاربران در این شبکه جهانی برای استفاده از سایت های مختلف و انجام امور خود نیاز به امنیت اطلاعات دارند که این امنیت را باید مدیران وب سایت ها برای کاربرانشان تامین کنند . بسیاری از وب سایت ها به دلیل عدم توجه به مسائل امنیتی مورد حمله هکرها قرار گرفته اند و اطلاعات سایت و کاربران در خطر افتاده است . این حملات معمولا خسارات و ضررهای جبران ناپذیری را برای مدیران سایت ها به همراه داردو حتی گاهی هزینه های بسیار زیادی را به آنها تحمیل میکند .
امنیت سایت به شرایطی گفته میشود که در آن یک سایت با وجود خدمات رسانی ، بتواند بالاترین سطح امنیت و پایین ترین سطح آسیب پذیری را داشته باشد . در یک وب سایت امن اقداماتی صورت خواهد گرفت که ضریب امنیت سایت در آن به حداکثر برسد و امکان هیچگونه نفوذ خارجی در سایت وجود نداشته باشد .
امنیت یک وب سایت شامل امنیت تمامی موارد زیر میشود :
امنیت یک سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تاثیر بسیار زیادی بر ثبات و اعتبار سایت میگذارد ، این اهمیت زمانی مشخص میشود که وب سایت در معرض حمله یا نفوذ هکرها و عوامل خارجی قرار میگیرد. در صورتی که سایت از امنیت بالایی برخوردار باشد حمله ناموفق خواهد بود و اطلاعات سایت و کاربران به خطر نمیافتد .
البته روش های متعدد و بسیاری توسط هکرها برای نفوذ به سایت ها مورد استفاده قرار میگیرد و برای مقابله با تمامی این خطرات ، امنیت سایت باید به طور مداوم مورد رسیدگی قرار بگیرد . هیچ گاه نباید تصور کنید که امنیت سایت با انجام یکسری کارها تضمین شده است و فقط یکبار باید آن را انجام داد . موارد امنیتی باید به طور مستمر ارزیابی و به روزرسانی شوند .
امنیت سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم و اساسی برای گوگل است و بر سئو سایت هم بسیار تاثیر گذار است . بسیاری از افراد وجود دارند که تصور میکنند تولید محتوای ارزشمند و کد نویسی بهینه باعث افزایش رتبه سایت آنها از نظر سئو میشود اما نتیجه ی مطلبوب و مناسبی را محتوای خود بدست نمیآورند . علت این است که تولید محتوا و کدهای بهینه شده تنها بخشی از فرآیند سئو سایت است و فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که از نظر الگوریتم های گوگل بسیار مهم تلقی میشوند. اگر شما بخواهید ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید باید بدانید که تولید محتوای استاندارد و ساخت لینک های قوی به تنهایی کافی نیست و نمیتواند شما را به هدف اصلیتان برساند . گوگل حدود 200 فاکتور مختلف را برای رتبه بندی صفحات شما در نظر میگیرد و اگر میخواهید سئو خوبی داشته باشید باید مهم ترین این فاکتورها را در اولویت کارتان قرار دهید که امنیت سایت یکی از اصلی ترین فاکتورهای گوگل است .
میزبانی سایت بر روی یک هاست مطمئن :
هاست ، بخشی از یک سرور است که در ازای دریافت هزینه ای در اختیار شما قرار میگیرد که از طریق آن اطلاعات شما به صورت 24 ساعته در فضای اینترنت قرار دارد . از آنجایی که تمامی اطلاعات شما بر روی هاست قرار دارد بسیار مهم است که آن را از یم شرکت معتبر و قابل اعتماد خریداری کنید . همچنین استفاده از سیستم های امنیتی مثل آنتی ویروس ، آنتی اسپم ، آنتی شل ، فایروال سخت افزاری و نرم افزاری و کانفیگ حرفه ای و اصولی سرور نقش بسیار اساسی در جلوگیری از حملات ایفا میکنند .
استفاده از اینترنت امن :
ارتباط میان کاربران و سایت از طریق اینترنت برقرار میشود و این ارتباط اینترنتی باید تا حد ممکن امن ، مطمئن و محدود باشد تا در هنگام برقراری ارتباط امکان هیچگونه شنود ، دستبرد یا سرقتی به اطلاعات وجود نداشته باشد . استفاده از اینترنت های عمومی و کنترل نشده که هیچگونه محدودیتی ندارند ، درصد به خطر افتادن اطلاعات را تا حد زیادی بالا میبرد . بنابراین یکی دیگر از راه های تامین امنیت سایت استفاده از اینترنت ایمن است . به یاد داشته باشید که حتی در صورت استفاده از اینترنت های شخصی باید اقدامات اینترنتی مناسب صورت بگیرد .
استفاده از سیستم عامل ها و نرم افزار های معتبر :
قطعا استفاده از نسخه های اصلی و معتبر نرم افزارها و سیستم عامل ها تاثیر بسزایی در افزایش امنیت سایت دارد چراکه شما از صحت اعتبار نسخه های غیر اصلی اطلاعی ندارید و ممکن است تغییراتی در هسته یا بخشی از سیستم عامل یا نرم افزار صورت گرفته باشد که شما از آن اطلاعی ندارید و پس از استفاده از آن ، این تغییرات منجر به سو استفاده یا هک شدن اطلاعات شما شود و مشکلات زیادی را برایتان به همراه داشته باشد . پیشنهاد ما به شما این است که همیشه از سیستم عامل ها و نرم افزارهای معتبر و اصلی بر روی وب سایت خود استفاده کنید تا امنیت سایت شما محفوظ بماند .
استفاده از آنتی ویروس و فایروال قدرتمند و بروز :
استفاده از آنتی ویروس و فایروال قدرتمند ، بروز ، اصلی و معبتر از دیگر عواملی است که در حفظ امنیت وب سایت به شما کمک میکند . در این زمینه محصولات امنیتی بسیار خوبی همچون eset و Kaspersky به بازار ارائه شده اند که میتوانید برای افزایش امنیت سایت از آنها استفاده کنید .
فایروال یک نرم افزار یا سخت افزار قوی است که به شما اجازه عبور یا عدم عبور به ترافیک عبوری از یک سیستم یا شبکه را میدهد . این سیستم میتواند شبکه یا کامپیوتر شما را در برابر حملات ، نفوذ یا دسترسی های غیر مجاز حفظ کند . آنتی ویروس هم نوعی از نرم افزار است که به جهت جلوگیری از ویروس های کامپیوتری ، شناسایی و حذف کدهای مخرب و ویروس های کامپیوتری طراحی و ایجاد شده اند تا شبکه یا کامپیوتر شما را ایمن نگه دارند .
استفاه از رمز عبورهای قوی :
از جمله عوامل بسیار مهم و اصلی در برقراری امنیت استفاده از رمز عبورهای قدرتمند و محافظت از آن است . یک پسورد قدرتمند باید حداقل دارای 8 کاراکتر باشد که شامل ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک ، اعداد و کاراکترهای همچون @ ، % ، ! ، # و ... استفاده شود . برای محافظت از رمز عبور و ایمن نگه داشتن آن بهتر است که هر چند وقت یکبار آن را تغییر دهید .
تعیین سطح دسترسی مناسب :
مشخص کردن سطح دسترسی مناسب به خصوص برای اطلاعاتی کلیدی مثل اطلاعات دیتابیس از اهمیت بسیار بالایی قرار دارد . بنابراین شما باید برای بخش های از سایت که اطلاعات مهم تری دارند دسترسی های محدودتری قرار دهید و اجازه ندهید که هر کسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشد . همچنین در این مورد باید سطحی از دسترسی را به فایل های مهم و کلیدی اختصاص داد که تنها وب سرور و owner فایل بتواند اطلاعات آن را بخواند .
حفاظت از مسیر ورود به مدیریت سایت :
مسیر ورود به مدیریت سایت از جمله مهمترین مسیرهای ورودی به سایت است که در محافظت از آن باید بسیار دقت داشت . تصور کنید که نام کاربری و رمز عبور وب سایت شما به دست هکرها یا افراد دیگری بیوفتد ، در این حالت این افراد میتوانند به راحتی به بخش مدیریت وب سایت شما نفوذ کرده و به اطلاعاتتان دسترسی پیدا کنند اما در صورت محافظت از این مسیر ورودی دیگر نگرانی از بابت به خطر افتادن اطلاعات خود ندارید .
نصب گواهی امنیتی SSL بر روی وب سایت :
گواهینامه امنیتی SSL یک فناوری امنیتی بسیار مفید و استاندارد است که به برقراری یک پیوند رمزنگاری شده میان سرور و مرورگر کمک میکند و درنتیجه تمامی اطلاعاتی که مابین سایت و کاربران رد و بدل میشود کاملا محرمانه باقی میماند . نصب SSL یکی از بهترین راه ها برای محافظت از اطلاعات است چراکه تمامی اطلاعات به صورت کاملا رمزنگاری شده در فضای اینترنت رد و بدل میشوند و امکان دسترسی به آنها از طریق هکرها وجود نخواهد داشت .
امنیت وب سایت چیزی نیست که تنها با یکبار انجام یکسری از کارها بتوان گفت سایت از نظر امنیتی کامل است و دیگر مشکلی وجود ندارد. میتوانیم بگوییم که هیچ روش 100 درصدی برای تامین امنیت سایت وجود ندارد اما با رعایت کردن موارد فوق و البته بروزرسانی و پیگیری مداوم میتوانید مطمئن شوید که سایت شما از نظر امنیت در سطح بالایی قرار دارد و امکان به خطر افتادن اطلاعات آن تاحد زیادی پایین است .
شما به عنوان مدیر یک وب سایت به طور مداوم شرایط امنیتی سایت را بررسی کنید و همچنین پیگیر مشکلات اعلام شده از طرف کاربران سایت خود باشید زیرا رضایت کاربران از شما باعث مراجعه مجدد آنها به شما میشود و همین موضوع تاثیر زیادی در سئو سایت شما دارد .