دپارتمان شبکه و امنیت

انتخاب بهترین هاست برای وب سایت

هاست چیست ؟

زمانی که شما می‌خواهید وارد یک سایت شوید ، آدرس آن را در مرورگر خود وارد می‌کنید که در دنیای طراحی سایت به این نام دامنه می‌گویند . اما دامنه تنها یک اسم برای شماست و شما نمی‌توانید اطلاعات خود را بر روی یک نام خالی پیاده سازی کنید بنابراین ، برای نمایش اطلاعات سایت خود شما نیاز به یک فضای میزبانی برای ذخیره و نگه داری داده ها و اطلاعات وب سایت خود دارید که به شبکه اینترنت متصل باشد ، این فضا هاست نام دارد .

در واقع هاست یا سرویس میزبانی وب ، بخشی از یک سرور است که به ازای دریافت مبلغی در اختیار شما قرار می‌گیرد . این سرور به صورت 24 ساعته به اینترنت دسترسی دارد و زمانی که شما اطلاعات خود را در آن قرار می‌دهید این اطلاعات در سراسر اینترنت در دسترس همه ی کاربران آن قرار می‌گیرد و از این طریق اطلاعات و سایت شما هر زمان از شبانه روز به توسط کاربران جستجو شوند ، دردسترس اند .

اصلی ترین نکته در استفاده از هاست برای وب سایت ، متصل کردن آن‌ها به فضای اینترنت است ، برخی از افراد می‌گویند که به جای استفاده از هاست ما از کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنیم اما باید بگوییم که این کار ممکن نیست ! چراکه وقتی شما از هاست به عنوان میزبان سایت خود استفاده می‌کنید ، در ازای هزینه ای که پرداخت کردید حجمی از یک سرور را اجاره می‌کنید که فضای زیاد ، امن و قدرتمندی برای اطلاعات شماست اما کامپیوترهای شخصی به دلیل اینکه سخت افزار اند ضعیف تر و با اینترنت محدود تری کار می‌کنند . این در حالی است که سروری که میزبان هاست شماست بسیار قدرتمند ، پرسرعت و با پهنای باند بالاست همچنین هاست ها در محلی نگه داری می‌شوند که به صورت 24 ساعته به برق و اینترنت متصل اند و حتی در صورت قطعی برق یا هر اتفاق دیگری به هیچ عنوان خاموش نمی‌شوند . بنابراین اگر می‌خواهید اطلاعات شما همیشه در فضای اینترنت وجود داشته باشند نیاز است که یک سرویس میزبانی خوب (هاست خوب) داشته باشید .

انواع هاست

هاست اشتراکی (shared web hosting) :

در این نوع از هاست ها چند وب سایت از یک سرور مشترک استفاده می‌کنند و در واقع حافظه سرور میان چند سایت تقسیم می‌شود . اکثر سایت ها از این نوع هاست های اشتراکی استفاده می‌کنند چراکه بسیار مقرون به صرفه اند و تمامی نیازهای سایت را هم فراهم می‌کنند .

هاست اختصاصی (dedicated web hosting)

در هاست های اختصاصی یک سرور فقط متعلق به یک وب سایت است . این نوع هاست ها ویژه وب سایت های بسیار بزرگ با تعداد کاربران زیاد است . راه اندازی و نصب سیستم عامل در هاست های اختصاصی اندکی دشوار است اما این هاست ها مزایایی مانند سرعت و امنیت بالا ، دسترسی به فضای زیاد و پهنای باند اختصاصی و ... را دارند .

هاست مجازی (VPS)

این مدل از هاست ها چیزی بین هاست اشتراکی و اختصاصی است . در هاست های مجازی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرم افزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم می‌شوند و در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند . این نوع از سرور ها امروزه بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته اند و طرفداران زیادی دارند . در هاست های مجازی هر سرور به قسمت ها مختلفی تقسیم شده است و قسمت به یک وب سایت (مشتری) تعلق دارد که ایت بخش ها در مقایسه با هاست های اشتراکی از استقلال بیشتری برخوردار اند ، به این معنا که شما می‌توانید بر روی هاست مجازی خود سیستم عامل نرم افزارهای اختصاصی خود را داشته باشید .

هاست ابری (Cloud web hosting) :

هاست های ابری جز آخرین و به روز ترین فناوری های دنیای هاستینگ است . در این نوع هاست ها به جای اینکه تنها از پشتیبانی یک سرور بهره مند باشید ، چندین سرور شما را پشتیبانی می‌کنند . اگر یکی از سرورها با مشکل مواجه شود یا دچار اختلال شود ، سرورهای دیگر در دسترس اند . به دلیل اینکه این سرورها ابری اند ، در صورتی که سایت ما نیاز به اطلاعات خاصی داشته باشد می‌تواند آن را از فضای دریافت کرده و پس از اتمام کار اطلاعات اضافی را آزاد کند که این کار down time سایت شما را به صفر می‌رساند.

هاست رایگان(Free web hosting) :

هاست های رایگان بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و به خاطر داشته باشید که هیچ ارزانی بی دلیل نیست ! هاست های رایگان از طرف شرکت های هاستینگ با هدف جذب مشتریان و تست کردن خدمات ارائه می‌شوند . این نوع هاست ها دارای محدودیت هایی همچون محدودیت نام دامنه ، پهنای باند ، فضای دیسک ، امنیت و ... اند . استفاده از هاست های رایگان تنها برای افراد مبتدی و پروژه های بسیار ساده توصیه می‌شود .

ویژگی های یک هاست قدرتمند

هاست ها از نظر ویژگی دو دسته قرار دارند :

  • ویژگی های سخت افزاری
  • ویژگی های نرم افزاری

ویژگی های سخت افزاری هاست

فضای هاست (disk space) :

فضای هاست مثل حجم هارد یا تلفن همراه شماست که اطلاعات خود را در آن قرار می‌دهید و درواقع بخشی از حجم سرور است که متعلق به شماست و می‌توانید اطلاعاتت مختلف خود را روی آن آپلود کنید.تنوع فضای هاست در شرکت های هاستینگ مختلف است و معمولا از 50 MB تا 1000 MB است.

پهنای باند :

پهنای باند یک هاست هر چه بیشتر باشد امکان استفاده همزمان چندین کاربر از یک سایت راحت تر خواهد بود و اگر چندین نفر به طور همزمان از سایت شما دیدن کنند با مشکل عدم لود شدن سایت یا اطلاعات موجود در سایت مواجه نخواهید شد .

پهنای باند به دو عامل اصلی بستگی دارد :

  • حجم اطلاعات سایت
  • میزان بازدید از سایت

اگر سایتی دارید که اجازه دانلود و آپلود فایل را به کاربران خود می‌دهید ، شما نیاز به یک هاست با پهنای باند بسیار بالا دارید .

کنترل پنل :

کنترل پنل در سایت به عنوان یک رابط گرافیکی برای مدیریت هاست استفاده می‌شود . شرکت هاستینگ پس از خریدن هاست مورد نظر به شما رمز عبور و امکان دسترسی به یک کنترل پنل تحت وب را می‌دهد که شما پس از ورود به آن می‌توانید هاست و اطلاعات خود را مدیریت کنید . یکی از پر طرفدارترین کنترل پنل ها در دنیای هاستینگ در حال حاضر CPanel است که به دلیل محیط بسیار ساده و کاربردی طرفداران زیادی را به خوب جلب کرده است .

افزودن دومین (Domain) :

یکی از ویژگی های که هاست باید داشته باشد امکان افزودن domain یا دامنه است ، یعنی اینکه شما بتوانید دامنه های بیشتری را در هاست خود به ثبت برسانید و اطلاعات آن‌ها را در آن آپلود کنید .

آپ تایم (up time) :

سرور هاست شما باید بتواند در هر ثانیه از 24 ساعت سایت شما در دسترس نگه دارد ، در غیر این صورت کاربران قادر به دیدن و دسترسی یافتن به شما نیستند . در برخی هاست ها به دلایل فنی ممکن است گاهی اوقات دسترسی سایت شما قطع شود به همین دلیل ویژگی آپ تایم اهمیت بسیار زیادی دارد مخصوصا برای سایت های فروشگاهی که مشتریان در هر لحظه به آن‌ها مراجعه می‌کنند .

بکاپ گیری :

هنگام خرید هاست حتما باید توجه کنید که این ویژگی را داشته باشد . این روزها حتی بکاپ گیری از اطلاعات تلفن های همراه هم امری بسیار مهم و ضروری است چه برسد به اطلاعات وب سایت که از اهمیت بالایی برخوردارند .

با ویژگی بکاپ گیری حتی اگر برای سرور مشکلی هم پیش بیاد به دلیل وجود بکاپ از اطلاعات سایت امکان بازشگت تمامی آن‌ها وجود دارد و شما دیگران نگران از بین رفتن اطلاعات خود نیستید . حتی در صورتی که خودتان هم مرتکب خطایی شوید و اطلاعات شما پاک شود ، می‌توانید با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و با دریافت بکاپ ، اطلاعاتتان را بازگردانید .

ویژگی های نرم افزاری هاست

منظور از ویژگی های نرم افزاری هاست ، سیستم عامل آن است . هاست ها در سیستم عامل دو نوع مختلف دارند :

  • سیستم عامل لینوکس
  • سیستم عامل ویندوز
ویژگی
کنترل پنل Plesk – website panel Cpanel – zpanel – direct admin
زبان قابل پشتیبانی ASP – ASP.NET Php – python – perl – CGL
سرعت و امینت خوب خوب
سیستم مدیریت محتوا ندارد – پر هزینه دارد _ متن باز
پایگاه داده MS SQL MySQL

کلام آخر ...

در این مقاله سعی کردیم تا شما را هاست و فرآیند هاستینگ آشنا کنیم و امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد . چنانچه قصد خرید یک هاست مناسب برای وب سایت خود را داشتید حتما توجه کنید که تمامی ویژگی هایی که مقاله به شما گفتیم را داشته باشد .

شما با یک سرچ ساده در اینترنت می‌توانید لیستی از انوع شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ را بیابید و با تحقیق و ارزیابی در مورد هر یک از آن‌ها بهترین شرکت برای میزبانی سایت خود را انتخاب نمایید .

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید تعداد نظرات

کد امنیتی
; ;