SSL یک فناوری امنیتی بسیار استاندارد است که برای برقراری یک پیوند رمزگذاری شده بین سرور و مرورگز مورد استفاده قرار میگیرد . این پیوند امن سبب محرمانه باقی ماندن تمامی داده هایی است که میان سرور و مرورگر رد و بدل میشوند .
به عنوان مثال زمانی که شما در یک وب سایت فرمی را تکمیل میکنید که اطلاعات شما در آن قرار دارد ، پس از آنکه فرم مورد نظر را ارسال میکنید ، اگر آن سایت یا صفحه دارای گواهی SSL نباشد تمامی اطلاعات شما در فضای اینترنت به راحتی در اختیار هکرها قرار میگیرد و توسط آنها قابل مشاهده است .
این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات شخصی ، تراکنش های بانکی یا هر اطلاعات خصوصی دیگری باشد که شما در فضای اینترنت برای ثبت نام در سرویس ها و سایت ها مختلف استفاده میکنید . هنگامی که شما به وب سایتی وارد میشوید که به وسیله ی گواهی SSL رمزنگاری شده است ، مرورگر شما پس از بررسی صحت گواهی SSL یک ارتباط امن و مطمئن میان وب سایت و مرورگر شما برقرار میکند که در این حالت هیچکسی به جز شما و وب سایتی که اطلاعاتتان را برای آن ارسال کرده اید نمیتواند به اطلاعاتی که در مرورگر تایپ میکنید دسترسی داشته باشد . بنابراین یکی از ساده ترین کار هایی که برای امنیت وب سایت خود باید انجام دهید این است که یک گواهی SSL معتبر برایش تهیه کنید . از این طریق ارتباط کاربران با سرور رمزگذاری میشود و امنیت اطلاعات تضمین خواهد شد .
تهیه نسخه SSL برای وب سایت در ظاهر این گونه است که وقتی شما برای اولین بار سایت خود را در بستر اینترنت میآوری آدرس وب سایت شما به صورت http://website.com است اما پس از تهیه نسخه SSL برای وب سایت آدرس سایت شما به صورت https://website.com در مرورگرها نمایش داده میشود و در کنار آن یک علامت قفل به نشانه امنیت سایت نمایش داده میشود .
کلید عمومی (Public Key) یکی از مهم ترین اطلاعاتی است که در گواهی SSL وجود دارد ، این کلید عمومی رمزگذاری در سایت را امکان پذیر میکند . دستگاهی که کاربر به وسیله ی آن وارد سایت میشود ، کلید عمومی را مشاهده و بررسی میکند و از آن برای کلیدهای رمزگذاری امن با وب سرور استفاده میکند . در همین حال وب سرور دارای یک کلید خصوصی نیز هست که به صورت مخفی نگه داری میشد و وظیفه ی آن ، رمزگذاری داده های کلید عمومی است تا مطمئن شود که اطلاعات بدون هیچ مشکلی به مقصد میرسد .
گواهینامه های SSL در انواع مختلف زیر وجود دارند :
Domain Validated (DV) »
در این نوع از SSLها تنها نام دامنه شما توسط شرکت صادر کننده تایید و احراز میشود . شرکت صادرکننده این نوع گواهی SSL طی فرآیندی اطمینان حاصل میکند که نام دامنه ای که برای آن درخواست صدور SSL داشته اید در اختیار خود شما ( شخص درخواست دهنده ) باشد و هیچ بررسی برای ثبت بودن سازمان یا شرکت مالک وب سایت انجام نمیگیرد . در این نوع گواهی علاوه بر رمزگذاری ارتباطات و اطلاعات ، دامنه وب سایت شما نیز احراز خواهد شد .
Organization Validated (OV) »
در این گواهینامه امنیتی SSL علاوه بر همه مواردی که در گواهی DV مورد بررسی قرار میگیرد ، نام رسمی شرکت یا سازمان شما نیز تایید و احراز خواهد شد . در صورتی که شما تمایل دارید بازدیدکنندگان از حضور در وب سایت شما کاملا احساس اطمینان و امنیت داشته باشند ، این گواهی SSL برایتان مناسب است. با استفاده از گواهی SSL نوع OV کاربران میتوانند با کلیلک بر روی آیکون مرتبط در صفحه سایت شما ، نام رسمی شرکت را مشاهده نمایند .
Extended Validation (EV) »
این نوع از گاهی SSL کامل ترین نوع آن است . در این گواهینامه ، علاوه بر تمامی مواردی که در SSLهای نوع DV و OV انجام میشود ، نام کامل و رسمی شرکت شما در کنار نام دامنه در نوار آدرس مرورگر درج میشود . کاربران بازدیدکننده از سایت هنگام ورود ، با دیدن نام کامل شرکت هرگز به اعتبار وب سایت شما شک نخواهند کرد و به وسیله ی این گواهی SSL میتوانید اعتماد کامل کاربران را بدست آورید .
SSL Wildcard »
این گواهینامه امنیتی به شما این امکان را میدهد که بتوانید در کنار دامنه اصلی خود ، سایر دامنه های فرعی مرتبط با وب سایت را نیز تحت پوشش قرار دهید .
Multi-Domain SSL Certificates (MDC) »
از این نوع گواهی SSL میتوانید برای سایت هایی که بر روی یک IP قرار دارند استفاده کنید .
Cases for Multi-Domain SSL Certificates (UCC) »
در این نوع SSL نیز شما قادر خواهید بود تمامی سایت هایی را که بر روی یک IP قرار دارند تحت پوشش قرار دهید و تفاوت آن با MDC در این است که مانند گواهی EV نام رسمی شرکت شما در نوار آدرس مرورگر کنار نام دامنه قرار میگیرد .
حتما همه شما با واژه سئو (SEO) آشنایی دارید . سئو یعنی بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جست و جوی گوگل و کسب رتبه های بهتر در این فضا . اما گوگل چگونه سایت ها را از نظر سئو رتبه بندی میکند ؟
پاسخ اینجاست : محتوای مفید ، ارزشمند و استاندارد .
حال سوال اینجاست چرا ربات های گوگل تا این حد بر روی محتوا حساس اند ؟؟
جواب ساده اس ، به دلیل اینکه این محتواها توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرد . بنابراین ، از همین موضوع متوجه میشویم که گوگل اهمیت بسیار زیادی که کاربران و میزان رضایت آنها از سایت میدهد . پس در دنیای سئو سایتی میتواند برنده باشد که نیازها کاربران را برآورده کرده و بتواند رضایت آنها را بدست آورد .
امنیت اطلاعات کاربران نیز یکی از موارد بسیار مهمی است که الگوریتم های گوگل به آن اهمیت ویژه ای میدهند و سایت هایی که دارای امنیت بالا باشند و بتوانند امنیت اطلاعات خود و کاربرانشان را تضمین کنند در رتبه های برتر قرار میگیرند . بر همین اساس داشتن گواهی SSL ( پروتکل HTTPS ) یک امتیاز مثبت برای سئو وب سایت شماست که سبب میشود بتوانید ورودی های بیشتر برای خود جذب کنید و فروش شما نیز تا حد چشم گیزی افزایش خواهد یافت .
ما در این مقاله سعی کردیم اهمیت گواهی SSL در امنیت وب سایت و تاثیر آن بر سئو را برای شما عزیزان توضیح دهیم و امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده رو برده باشید . چنانچه تمایل داشتید برای وب سایت خود یک گواهینامه SSL معتبر خریداری کنید ، ما در تواناسازان خدمات خرید و نصب SSL را برای شما انجام خواهیم داد .
اگر در این زمینه سوالی داشتید میتوانید از طریق کامنت ها با ما در ارتباط باشید .
درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید تعداد نظرات