Dynamics CRM یعنی چه؟
Dynamics به معنی پویا و قابل تغییر بودن نرم افزار است. یعنی شما میتوانید این نرم افزار آنطور که دوست دارید برای کسب و کار خود حالت دهید.
در نرم افزار Dynamics CRM شرکت مایکروسافت یک چارچوبی مشخص کرده است که ستون های نرم افزار به شمار میروند و شما میتوانید بر روی همین ستون ها نرم افزار ایده آل کسب و کار خود را طراحی کنید و بسازید. آنوقت نرم افزار Dynamics CRM کاملا برای شغل شما شخصی سازی شده است. همانند اینکه شما نرم افزاری مخصوص سازمان خود طراحی کرده اید.
چگونه Dynamics CRM برای سازمان ما شخصی سازی میشود؟
مایکروسافت به دلیل قدرت در برنامه نویسی بی نهایت ابزار در این نرم افزار قرار داده است که شما بدون داشتن دانش برنامه نویسی میتوانید از این ابزارها استفاده کنید و نرم افزار را برای خود شخصی سازی کنید. چند مورد از آن را در پائین ذکر میکنیم:
* ۱- هر کاربر توانایی این را دارد که محیط نرم افزار را برای خود شخصی سازی کند.
* ۲- هر کاربر توانایی اینرا دارد که گزارشات منحصر بفرد خود را بسازد.
* ۳- هر کاربر توانایی آنرا دارد که بخشی از کارهای خود را به عهده نرم افزار بسپارد.
* ۴- و موارد بسیار دیگر…
نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان
* حرکت گستردهی سازمانها به سمت استقرار سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتری نشان از اهمیت روز افزون نقش مشتریان در موفقیت و عدم موفقیت سازمانها دارد. امروزه سازمانها برای شناسایی و جذب مشتریان، فروش و ارائهی محصولات و خدمات خود در تلاشند تا به کمک سیستمهای مدیریتی مناسب و یکپارچه، مدیریت اثربخش این حوزه حیاتی از فعالیتهای سازمان را محقق سازند.
* نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری Microsoft Dynamics CRM که بر پایه ASP.NET تولید شده است به وسیلهی قابلیتهای منحصر به فرد خود این امکان را برای سازمانها فراهم میکند تا تمامی امور مشتریان خود را به صورت کاملا یکپارچه مدیریت نمایند. در این سیستم فعالیتهای بازاریابی، فروش و خدمات به صورت کاملا یکپارچه مدیریت میشود. مدیریت فرایندها و گردشکارها، ارتباطات متنوع و یکپارچه، از مزایای این نرم افزار محسوب میشوند
* فروش ، بازاریابی و خدمات ، سه ماژول اصلی و پیشفرض این نرم افزار هستند که هر کدام شامل موجودیتهای مربوط به خود میشوند. نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان مایکروسافت CRM این امکان را فراهم میکند تا در صورت نیاز بتوان ماژولها، موجودیتها، فرمها، فیلدها، گردش کارها و ... را مطابق با نیاز سازمان توسعه داد. انعطافپذیری بینظیر این نرم افزار یکی از قابلیتهای منحصر به فرد آن است.
بخش های مختلف مایکروسافت داینامیکز CRM
* فروش
دانش مشتریان شما بصورت فزاینده ای در قیاس با گذشته رشد داشته است که تیم فروش شما علاوه بر ایجاد روابط قوی و پایدار می بایست اختصاصی سازی کلیه تعاملات دلخواه مشتریان نیز انجام پذیرد ، بااین وجود مایکروسافت داینامیکس شما را قادر خواهد ساخت تا چرخه فروش را مجددا طراحی و با شرایط جدید وفق دهید.
* بازاریابی
امروزه روندهای بازاریابی بصورت گسترده در حال تغییر می باشند و جهت جلب مشتری بازاریاب ها می بایست روش ها و متد های جدیدی را استفاده نمایند که مایکروسافت داینامیکس با فعال سازی پتانسیل های جدید فروش کمک شایانی برای تحقق این امر می نماید.
* خدمات مشتریان
شبکه های مجازی و تکنولوژی های نوین انتظارات مشتریان را تغییرداده است ، هم اکنون مشتریان به دنبال کیفیت،خدمات اختصاصی با توجه به شرایط مطروحه انها در بسترهای مختلف از جمله موبایل ، شبکه های مجازی ، محیط اینترنت و ... می باشند بامایکروسافت داینامیکس شما قادر خواهید بود تا مشتریان خود را بصورت دائم با عرضه انواع خدمات اختصاصی و مرتبط در هر زمانی و با استفاده از بسترهای مختلف نگاهداری نمایید.
* بازاریابی در شبکه های مجازی
قابلیت بهره گیری از شبکه های اجتماعی و کسب اطلاعات در مورد محصولات ارایه شده به مشتریان
نرم افزار مایکروسافت CRM فارسی
* نرم افزار CRM مایکروسافت ، بهترین نرم افزار CRM موجود در دنیا است که از طریق اتوماسیون فرایندهای بازاریابی، فروش و خدمات به کاهش هزینهها و افزایش سودآوری سازمان کمک نموده و با بهبود تجربه مشتری، موجب افزایش رضایت و وفاداری مشتریان میگردد.
* هدف نهایی این نرم افزار ، ایجاد فرایندی جهت گردآوری و یکپارچهسازی اطلاعات مشتریان به منظور بهرهبرداری موثر و هدفمند از آنها است. این اطلاعات میتواند در رابطه با فروش، بازاریابی، خدمات و یا نیازها و سلایق مشتریان باشد.
* مایکروسافت اولین نسخه نرم افزار CRM خود را در ژانویه 2003 به بازار ارائه نمود و اکنون آخرین نسخه ارائه شده این محصول Microsoft Dynamics CRM 2016 نام دارد. اما تنوع نرم افزارهای CRM موجود در دنیا بسیار بالا است و شرکتهای نرم افزاری زیادی اقدام به ارائه نرم افزار CRM نمودهاند.
* موسسه معتبر گارتنر هر ساله اقدام به بررسی و رتبه بندی نرم افزارهای CRM موجود در دنیا می نماید که بر اساس آخرین ارزیابی این موسسه، نرم افزار CRM مایکروسافت در رتبه دوم دنیا قرار دارد. رتبه اول متعلق به نرم افزار Salesforce است که تنها بصورت آنلاین ارائه می گردد.
کاربردهای نرم افزار CRM مایکروسافت
روش و نوع استفاده از نرم افزار CRM مایکروسافت ، بستگی زیادی به نوع و حوزه فعالیت سازمان دارد اما بصورت عمومی کاربردهای اصلی نرم افزار CRM مایکروسافت عبارتند از :
* ایجاد بانک اطلاعاتی مشتریان
* مدیریت بازاریابی
* مدیریت فروش
* مدیریت خدمات
* مدیریت فرایندها
* مدیریت فعالیتها
* پیش از پیاده سازی CRM در سازمان، اطلاعات مشتریان معمولا بصورت پراکنده در نرم افزارهای فروش و خدمات، نرم افزارهای Excel و Outlook و یا بصورت شخصی در سر رسیدها، موبایلها و یا حتی ذهن کارکنان نگهداری میشوند. بدیهی است که در این حالت سازمان هیچگونه دسترسی یکپارچه و متمرکزی به اطلاعات نداشته و گزارشگیری، تحلیل، به اشتراک گذاری، پشتیبان گیری و حفظ امنیت اطلاعات بسیار دشوار و یا حتی ناممکن است.
* بنابراین به عنوان نخستین گام در پیاده سازی نرم افزار CRM ، اطلاعات مشتریان از منابع اطلاعاتی مختلف گردآوری و تصحیح شده و برای هر مشتری یک پروفایل یا پرونده اختصاصی تشکیل میگردد. این پرونده در برگیرنده مواردی مانند اطلاعات تماس، سوابق فعالیتها، سوابق پیش فاکتورها و صورتحسابهای صادره و هر گونه اطلاعات دیگری که برای ما اهمیت داشته باشد، خواهد بود.
* در نهایت این بانک اطلاعاتی به عنوان مرجع اطلاعات مشتریان، برای تمام کارکنان و واحدهای سازمانی به اشتراک گذاشته شده و پس از آن نیز با ثبت تمام فعالیتها و ارتباطات بصورت مستمر بروز رسانی می گردد. به این ترتیب یکی از اهداف اولیه CRM که شناخت مشتریان بصورت یکپارچه و سازمانی است، محقق میگردد.
مدیریت بازاریابی و فروش
نرم افزار CRM مایکروسافت با اتوماسیون بازاریابی و امکان برنامه ریزی و مدیریت کمپینها، کارایی و اثربخشی فرایندهای بازاریابی را بهبود میبخشد.
نرم افزار CRM مایکروسافت با مدیریت فرایندهای فروش از اولین تماس مشتری جدید تا تبدیل او به مشتری بالفعل، کمک بزرگی به موفقیت فروش در سازمان مینماید. امکانات بخش فروش این نرم افزار شامل مدیریت شرکتها، اشخاص، لیدها، فرصتها، محصولات، پیشنهادات قیمت، سفارشات و صورتحسابها میگردد.
نرم افزار مایکروسافت CRM، راهکاری سریع، منعطف و کم هزینه برای مدیریت ارتباط با مشتریان است که به علت سادگی و شباهت محیط کاربری آن با سایر محصولات مایکروسافت، فرایند یادگیری و استفاده از آن برای کاربران به آسانی صورت میپذیرد. مایکروسافت CRM با نرم افزارهای آشنای دیگری مانند Excel و Outlook ارتباط برقرار نموده و بصورت یکپارچه فرایندهای کسب و کار شما را بهبود میبخشد. بنابراین یکی از موانع اصلی پیاده سازی هر نرم افزار جدید که عدم پذیرش کارکنان است، در مورد نرم افزار مایکروسافت CRM تقریبا وجود ندارد.
از سوی دیگر هر سازمان، ویژگیها، محصولات و خدمات خاص خود را دارد و به همین جهت به نرم افزاری نیاز دارد که قابل انطباق با فرایندها و نیازهای ویژه سازمان باشند. نرم افزار مایکروسافت CRM به گونهای بسیار منعطف و پویا طراحی شده که می توان در آن بدون نیاز به برنامه نویسی و صرف زمان زیاد، هر گونه تغییرات سفارشی را با استفاده از امکانات داخلی نرم افزار اعمال نمود.
مزیت دیگر نرم افزار CRM مایکروسافت ، استفاده از تکنولوژیها و زیر ساختهای نرم افزاری متعارفی مانند Windows Server، SQL Server و IIS است که به خوبی برای کارشناسان IT سازمان شناخته شده هستند.
نرم افزار CRM چیست ؟ همه چیز در مورد نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری . . .
* تعریف مدیریت ارتباط با مشتری یا Customer Relationship Management، اتفاق نظری وجود ندارد. بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی اطلاعات، CRM را مجموعه نرم افزارها یا خدماتی می دانند که به اتوماسیون بازاریابی، فروش و خدمات کمک می کند. با این تعریف سی ار ام و نرم افزار CRM تقریبا یکسان در نظر گرفته شده اند.
* بخش دیگری از فعالان حوزه مدیریت، تاکید دارند که CRM نگرشی با تاکید بر ایجاد، حفظ و توسعه و تعمیق رابطه با مشتریان است و در این نگرش، ممکن است از تکنولوژیهای روز استفاده بشود یا نشود.
* در نگاه استراتژیک به مدیریت ارتباط با مشتری، CRM یک استراتژی محوری و کلیدی در کسب و کار است و قرار است مشتریان سودده را جذب کسب و کار کرده و آنها را برای ما حفظ کند.
* در نگاه عملیاتی به مدیریت ارتباط با مشتری، هر فرایندی که به نوعی با مشتری مرتبط است، با استفاده از سیستمهای نرم افزاری، به ابزارهای اتوماتیک تجهیز میشود. بازاریابی، فروش و خدمات مشتریان، از جمله این فرایندها هستند.
* در نگاه تحلیلی به مدیریت ارتباط با مشتری، CRM ابزاری برای تحلیل هوشمندانه داده ها و اطلاعات مربوط به مشتری با هدفهای استراتژیک و یا عملیاتی است.
* در نگاه تعاملی به مدیریت ارتباط با مشتری، CRM از تکنولوژی برای مدیریت مرزهای سازمان، چه در رابطه با مشتری وچه شرکای تجاری استفاده میشود و هر نوع داده و اطلاعاتی که از مرزهای سازمان عبور میکند توسط این سیستم مدیریت میشود. هدف این سیستم ایجاد ارزش برای مشتریان و همکاران سازمان است.
* همانطور که از تعاریف فوق مشخص است و ما هم از همان ابتدا گفتیم تعریف یکسانی از سی آر ام وجود ندارد. و ما هم قصد نداریم با عنوان کردن تعاریف مختلف شما را درگیر جزییاتی از این دست کنیم. بیشتر قصد ما این بود با نگرش های مختلف در مورد سی آر ام آشنا شوید.
چرا مایکروسافت CRM ؟
* نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا نرم افزار CRM، نرم افزاری است با هدف مکانیزه کردن فعالیتهای فروش، بازاریابی و خدمات پس از فروش. اگر بخواهیم این تعریف را باز کنیم می توان چنین گفت که مدیریت ارتباط با مشتری از فعالیتهای بازاریابی که قبل از خرید انجام می شوند تا فروش و فعالیتهای پس از فروش که برای حفظ مشتری و افزایش رضایت وی انجام می شود را در بر می گیرد.برای اینکه بتوانیم راحتتر توضیح دهیم بهتر است ادامه مطلب را بر پایه یک مثال پیش ببریم.
* شما صاحب یک شرکت بازرگانی هستید که در رابطه با واردات تجهیزات کامپیوتری فعالیت می کنید. مشتریان شما از صاحبین مغازه های فروش لوازم کامپیوتر تا توزیع کنندگان در سراسر کشور می باشند. فرض می کنیم که شما نرم افزار CRM ندارید. نمی توانیم بگوییم شما CRM ندارید چون انجام فعالیتهای روزمره کسب و کار بخشی از یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتری است. به عنوان مثال شما تبلیغات می کنید، به تماسهای مشتریان پاسخ می دهید، برخی از درخواست ها را پی گیری می کنید و ... این ها همه فعالیتهای در حوزه مدیریت ارتباط با مشتریان هستند. لذا شما چه سی آر ام را بشناسید و چه نه عملا در حال انجام فعالیتهای مرتبط با CRM هستید. اما اگر نرم افزار سی آر ام داشته باشید این فعالیتها نظم می گیرند. فراموش نمی شوند. با تغییر پرسنل از بین نمی روند و بسیاری مزیت دیگر که در ادامه به آنها اشاره می کنیم .
برای همان مثال شرکت بازرگانی تجهیزات کامپیوتری به ذکر چند نمونه از مشکلاتی می پردازیم که در اثر نداشتن نرم افزار CRM برای شما و کسب و کار شما پدید می آید.
* زمانی که شما به سوابق مذاکرات خود با مشتریان دسترسی ندارید عمده تصمیم ها بر مبنای احساس و اطلاعات چند روز اخیر صورت می گیرد که صد البته همیشه تصمیم های درستی نیستند.
* شما همه کارهای شرکت را به تنهایی انجام نمی دهید، و پرسنل شما ممکن به اندازه شما حافظه خوبی برای ادامه مذاکره با مشتریان نداشته باشند.
* ریسک ترک کار پرسنل برای شما بسیار بالا خواهد بود زیرا تمامی اطلاعات در مورد مشتریانی که با آن فرد مذاکره کرده اند با رفتن آن فرد از بین می رود.
* با افزایش تعداد مشتریان ناچار خواهید شد پرسنل بیشتری استخدام کنید تا بتوانند فعالیتهای مرتبط با مشتریان را پی گیری کنند و این یعنی افزایش هزینه و کاهش سود.
و بسیار مشکلات دیگر که گمان نمی کنیم نیازی باشد ادامه دهیم.