چرا برای شروع کسب و کارمان نیاز به یک ایده ی خوب داریم
ایده ، آغاز راه رسیدن به کسب و کاری موفق
کارآفرینی و ایجاد یک کسب و کار تازه، یکی از ارزشمندترین و تاثیرگذارترین کارهایی است که میتوانیم در طول زندگی خود انجام دهیم.
بسیاری از ما در طول زندگی به فکر ایجاد کسب و کارهای تازه میافتیم ولی تعداد کمی موفق میشوند که به این خواسته خود، جامه عمل بپوشانند. یکی از دلایلی که باعث میشود افراد از این کار دست بکشند، این است که با مقدمات و اصول اولیه کارآفرینی آشنا نیستند.
راه اندازی یک کسب و کار چندان ساده نیست. اما با ارائه چند راهکار و داشتن روحیه مدیریتی می توان در کسب و کار خود موفق شوید و راه را برای خود آسان کنید ، اولین فدم برای راه اندازی کسب و کار داشتن یک ایده خوب و پولساز است.
شما فقط به یک ایده خوب نیاز دارید تا به رویایتان برسید، ایدهای که میتواند سبک زندگی دلخواهتان را برایتان ایجاد کرده و دنیا را به مکان بهتری تبدیل کند نیاز دارید.
سوال اینجاست که چگونه می توان با یافتن یک ایده رویاهایمان را به واقعیت تبدیل کنیم؟
همه ما فکر می کنیم که اولین ایده که در سر داریم باعث پیشرفت و موفقیتمان خواهد شد و با فکر کردن به رویاها به اعتماد به نفس کاذب می رسیم و زمانی که ایده را برای دوستان خود مطرح می کنیم آن ها با لبخندی تمسخر آموز پاسخمان را می دهند و این اولین قدم برای شکست و از بین رفتن ایده خواهد بود .
در اغلب مواقع اولین ایده مان ایده مناسبی نخواهد بود یا به اصطلاح ایده خام است و باید ایده خام را به ایده ای پخته تبدیل کنیم و بعد که ایده ای خوب در دست داشتیم حال آن موقع شروع جذاب برای کسب و کارمان است.
گاهی با گیر افتادن بر سر دوراهی انتخاب می بینیم که مدت ها گذشته و نتوانسته ایم قدمی برای پیشرفت آینده خود برداریم در این مواقع بهترین راه و خارج شدن از سردرگمی ، تست کردن ایده در مقیاس کوچک آن است.
بسیاری از افراد از تست کردن ایده میترسند چون توانایی قبول کردن اشتباهات را ندارند و تصور میکنند میتوانند ایده را هرطور که هست به ثمر برسانند.
به همین دلیل بیگدار به آب میزنند و بعد از گذشت چندسال و صرف هزینه های زیاد متوجه می شوند که آن ایده هیچ ارتباطی با نوع شخصیت و روحیات آن فرد نداشته است و باید باور داشته باشیم و مطمئن باشیم با تست کردن ایده زندگی به پایان نمیرسد.
3 گام اساسی برای یافتن ایده مناسب کسب و کار
آنچه در ذهن داریم روی کاغذ بیاوریم
هرگاه و در هر موقعیتی هر فکر و ایده ای در ذهنمان نقش می بندد را بر روی کاغذی یادداشت کنیم ، هرچند آن فکر نسنجیده و احمقانه به نظر می رسد .
و بعد از نوشتن ایده برای خود چند سوال مطرح کنیم مانند:
نقاط قوت من در چیست ؟
نقاط ضعف من چیست؟
افراد مختلف با چه عنوانی مرا می شناسند و معمولا برای کمک در چه کارهایی به من مراجعه می کنند؟
چه کارهایی برایم بسیار آسان است که افراد دیگر از سختی آن مینالند؟
علایق من در چیست ؟
دوست دارم در اوقات فراغت خود چه نوع آموزشی را فرا بگیرم؟
مشکلات روزمره من چیست و با چه مشکلاتی مواجه هستم؟
و...
سوالات را محدود نکنیم و به تمام سوالات پرسیده شده از خود پاسخ های منطقی و سنجیده ارائه دهیم ، برای طرح سوالات و پاسخ به آنها اصلا نباید عجله کنیم وبالعکس باید زمان بگذاریم و عمیقا در مورد آنها فکرکنیم .
کسب و کارهای مرتبط با ایده را بررسی کنیم
بعد از طی کردن گام اول شروع به تحقیق در مورد کسب و کار مرتبط با ایده خوب بپردازیم ، مثلا:
چند کسب و کار نزدیک به ایده من وجود دارد؟
چند کسب و کار موفق مرتبط با ایده من وجو دارد؟
تاثیر ایده من بر زندگی روزمره چیست؟
چه افرادی دوستدار ایده من و کسب و کار مرتبط با ایده من هستند؟
و ...
برای رسیدن به پاسخ این سوالات کافیست در جستجوگر گوگل ایده خود را سرچ کنیم حال چه مطالب، کسب و کارها و اخباری در آن زمینه وجود دارد را بررسی کنیم ، به چند سایت بسنده نکنید، به شکلی عمیق سایر صفحات را نیز ببینید و آنهارا آنالیز کنید ، اخبار های موجود در آن حوزه را دنبال کنیم و از حاشیه آن با خبر باشیم .
حتیالاامکان از تجربه افرادی که در کسب و کار مورد نظرمان فعال هستند جویا شویم. در انجمنهای گفتگوی مرتبط سوال بپرسیم و بررسی کنیم آیا تقاضای کافی برای این ایده و یا فعالیت وجود دارد؟ پیادهسازی ایده به چه منابعی نیاز دارد؟
با افراد متخصص مشورت کنیم
بعد از تحقیقات انجام شده و پیاده سازی و قابل اجرایی بودن ایده زمان آن رسیده که درباره این ایده با سایرین صحبت و تعامل کنید.
طوفان ذهنی و مشورت با متخصص و یا مشاور کسب و کار خبره یک راه مناسب برای شروع است ولی باید به تجربیات مردم هم توجه کنیم و در مورد نقاط ضعف و قوت آن ایده مطلع و آگاه شویم.
به افراد متخصص و یا مشاور کسب و کار خود اجازه دهید تا آزمون و خطاهای ایده شما را بسنجد و ایده ی پخته را در اختیار شما قرار دهند تا بتوانید به راحتی و خیالی آسوده کسب و کار خود را راه اندازی کنید و هیچ ترسی از شکست ایده خود نداشته باشید .
کلام آخر ...
قطعاً راه اندازی اصولی کسب و کار، کار سختی و دشواری است و به ساعت ها تفکر و جمع آوری اطلاعات نیاز دارد.
پس در تحقیقات مورد نظر کوتاهی نکنیم و از صرف زمان در این مقطع به هیچ عنوان نهراسیم و به دنبال شناخت اصولی و همه جانبه ایده ی کسب و کار خود باشیم.
زمانی که چشمانداز و ماموریت کسب و کارمان را مشخص کردیم و نقطه شروعمان را برای مدیریت بهتر کسب و کارتان آموختیم و شناختیم ، باید بدانیم که دیگر محکوم به پیشرفت با رشد سریع هستیم و باید آگاه باشیم ایده ی کسب و کاری که انتخاب میکنیم تاثیر مستقیم بر سبک زندگیمان دارد.
با بررسی اصولی و تحقیقات لازم در مورد ایده کسب و کار می توانیم به نتایج قابل توجهی برسیم و با اعتماد به نفس کامل قدم در راه آغاز فعالیت و راه اندازی کسب و کار خود برداریم.
مهم ترین نکته در آغاز یک کسب کار این است که هدف ما پول نباشد که اگر هدف صرفا پول باشد و هیچ علاقه و عشقی وجود نداشته باشد ، صد در صد آن کسب و کار با شکست مواجه خواهد شد و باعث ایجاد تجربه ای تلخ خواهد شد.